Δευτέρα, Ιουλίου 09, 2018

Παραδοσιακό καλάρισμα στην παραλία της Παροικίας Πάρου! Αναβίωση της πεζότρατας με μουσική και χορό! (Βίντεο + Φωτό)


    Πολύς κόσμος βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου 7 Ιουλίου στην παραλία της Ζωοδόχου Πηγής στην Παροικία για να συμμετάσχει στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Δήμο Πάρου, την ΚΔΕΠΑΠ και τη Δημοτική Κοινότητα Πάρου, με θέμα την αναβίωση και αναπαράσταση ενός πατροπαράδοτου τρόπου αλιείας, της λεγόμενης πεζότρατας.
Μικροί και μεγάλοι, πήραν μέρος στο αλιευτικό έθιμο καλάροντας κατά τον παλαιό τρόπο στην παραλία, ζωντανεύοντας έτσι αναμνήσεις της ιστορίας των ψαράδων του νησιού που οι μεγαλύτεροι θυμούνται ακόμα με νοσταλγία και οι νεότεροι έχουν την.... ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από την αναβίωσή τους.

Νόστιμα, φρέσκα ψάρια που τηγανίστηκαν εκείνη τη στιγμή αλλά και παριανό κρασί είχε την ευκαιρία να απολαύσει ο κόσμος που βρέθηκε στην εκδήλωση η οποία ολοκληρώθηκε με ένα αυθεντικό νησιώτικο γλέντι με ζωντανή μουσική και τραγούδι. Κέφι, ζωντάνια και χορός στο ρυθμό του μπάλου ξεσήκωσαν τον κόσμο της Παροικίας που διασκέδασε απτόητα στο παραδοσιακό γλέντι που συνεχίστηκε έως αργά τη νύχτα.
Περισσότερα στο https://parianostypos.gr/index.php/paros-antiparos/paros-antiparos-koinonia/item/31868-paradosiako-kalarisma-stin-paralia-tis-paroikias-parou-anaviosi-tis-pezotratas-me-mousiki-kai-xoro-vinteo-foto
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :