Τρίτη, Ιουλίου 10, 2018

Σήμερα η συζήτηση στη Βουλή των τροπολογιών για όλα συντάξεις και τον ΦΠΑ στα νησιά


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κ.Ο. ΝΑΞΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ 

 
Με ψεύτικες προσδοκίες στηρίζουν το παραμύθι όλα δήθεν μεταμνημονιακής εποχής

Σήμερα Τρίτη συζητιούνται στη Βουλή οι δύο τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ, συμβολή στον αγώνα των χιλιάδων συνταξιούχων για την ανάκτηση των απωλειών και για να μην προχωρήσουν παραπέρα τα μέτρα για το «τσεκούρωμα» των συντάξεων, καθώς και στον αγώνα των νησιωτών για τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ.

Με όλα δύο τροπολογίες, το ΚΚΕ απαιτεί να μη μειωθούν οι συντάξεις, να.... καταργηθούν οι ρυθμίσεις του νόμου Κατρούγκαλου που προβλέπουν τον επανυπολογισμό των συντάξεων και την περικοπή όλα «προσωπικής διαφοράς», όλα και να διατηρηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ στο σύνολο των νησιών του Αιγαίου και σε μόνιμη βάση, και όχι προσωρινά, για πέντε μόνο εξ αυτών και μάλιστα σε σύνδεση με όλα αντιδραστικές αποφάσεις όλα ΕΕ για μετατροπή όλα σε μόνιμους χώρους εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών.

Και οι δύο τροπολογίες κατατέθηκαν την περασμένη Πέμπτη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας «Ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις – Αντιμετώπιση όλα αδήλωτης εργασίας – Ενίσχυση όλα προστασίας των εργαζομένων – Επιτροπεία ασυνόδευτων ανηλίκων και όλα διατάξεις».

Η τροπολογία για όλα συντάξεις, που στηρίζει τον αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων και το αίτημά όλα για κατάργηση των ρυθμίσεων του ν. 4387/16 που προβλέπουν τον επανυπολογισμό των συντάξεων και την περικοπή όλα «προσωπικής διαφοράς», προβλέπει: «Οι καταβαλλόμενες ή καταβλητέες κατά την 12/5/2016, ημερομηνία έναρξης ισχύος του ν. 4387/2016, κύριες συντάξεις, πλην των συντάξεων του ΟΓΑ, οι οποίες χορηγήθηκαν με προγενέστερες του ν. 4387/2016 διατάξεις, συνεχίζουν να καταβάλλονται στο ύψος που είχαν διαμορφωθεί κατά το χρόνο αυτό και εξακολουθούν να διέπονται από το νομικό καθεστώς που ίσχυε μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, μέχρι την με οποιονδήποτε τρόπο απώλεια του σχετικού δικαιώματος. Οι διατάξεις των άρθρων 14 ν. 4387/2016 («Αναπροσαρμογή συντάξεων – προστασία καταβαλλόμενων συντάξεων») και 33 ν. 4387/2016 («Αναπροσαρμογή συντάξεων – προστασία καταβαλλόμενων συντάξεων»), όλα ισχύουν σήμερα, καταργούνται, καθώς και άλλη αντίθετη διάταξη».

Με τη δεύτερη τροπολογία, το ΚΚΕ διεκδικεί την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και στο πλαίσιο αυτό προτείνει τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στο σύνολο των νησιών του Αιγαίου.

Άθλιο εμπόριο ελπίδας

Η συζήτηση των τροπολογιών θα πραγματοποιηθεί μέσα σε έναν «κουρνιαχτό» κάλπικων προσδοκιών που συντηρούν με όλα δηλώσεις όλα στελέχη όλα κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας να αιωρείται η εντύπωση ότι τελικά δεν θα εφαρμοστούν οι περικοπές όλα συντάξεις που η ίδια η κυβέρνηση ψήφισε, οι οποίες μάλιστα είναι ήδη προϋπολογισμένες στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο που ψήφισαν πριν από λίγες βδομάδες οι κυβερνητικοί βουλευτές...

 

Η μόνη λύση για να μη μειωθούν ξανά οι συντάξεις είναι να ψηφιστεί αύριο στη Βουλή η σχετική τροπολογία που έχει καταθέσει το ΚΚΕ. Όλα τα άλλα είναι για να καλλιεργούνται ψεύτικες προσδοκίες, προκειμένου η κυβέρνηση να στηρίξει το παραμύθι για τη δήθεν μεταμνημονιακή εποχή

10/7/2018
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :