Τρίτη, Ιουλίου 31, 2018

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του Θερινού Σχολείου Νάξου


Ολοκληρώθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία οι εργασίες του Θερινού Σχολείου Νάξου ‘Περιβαλλοντική, Πολιτιστική Διαχείριση και Τοπική Ανάπτυξη’,  που διεξήχθη στη Χώρα της Νάξου από τις 16/7/2018 έως τις 29/7/2018. Το Διεθνές Σχολείο οργανώθηκε από το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου για όγδοη συνεχή χρονιά με την συμμετοχή 20 Καθηγητών από 10 Πανεπιστημιακά Τμήματα της Ελλάδας και του Εξωτερικού και την ενεργό στήριξη του  Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων. 

Αντικείμενο του θερινού σχολείου ήταν η μελέτη των θεμάτων πολιτιστικής διαχείρισης και τοπικής ανάπτυξης, σύγχρονες προσεγγίσεις αναφορικά με την τοπική ανάπτυξη, περιφερειακός προγραμματισμός στην εκπαίδευση και την κατάρτιση και .....τοπική ανάπτυξη, νησιωτική ανάπτυξη και εκπαίδευση, επιχειρηματικότητα, σύγχρονα θέματα στην εκπαίδευση, πολιτιστική διαχείριση και κατάρτιση ως φορείς τοπικής ανάπτυξης και στρατηγικές και οργανωτικές πρακτικές αναφορικά με την βιώσιμη τοπική ανάπτυξη.

Η συμμετοχή των φοιτητών ήταν δωρεάν και εκτός από τις καθημερινές διαλέξεις, οι φοιτητές που παρακολούθησαν το θερινό σχολείο είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ερευνητικές εργασίες και σε επιτόπιες έρευνες πεδίου, δίνοντας ένα έντονα βιωματικό χαρακτήρα και που πρόκειται να δημοσιευθούν σε διεθνή περιοδικά και βιβλία. Οι σεμιναριακές δραστηριότητες του Θερινού Σχολείου φιλοξενήθηκαν στο κτίριο Ουρσουλινών,  ενώ καθοριστική για την επιτυχία των εργασιών του υπήρξε η ενεργός συμβολή του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού-Αθλητισμού-Περιβάλλοντος-Παιδείας-Πρόνοιας & Αλληλεγγύης (ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α).

           Οι 20 διδάσκοντες καθηγητές και ερευνητές προερχόταν από 10  πανεπιστημιακά τμήματα (της Ελλάδας και του εξωτερικού) και συγκεκριμένα:  Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Γεωγραφίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας και Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, Τμήμα Αρχιτεκτόνων-Πολυτεχνείο Κρήτης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Πατρών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και University of Nicosia.

          Οι διδάσκοντες ήταν διακεκριμένοι επιστήμονες με μεγάλη ακαδημαϊκή, διδακτική και ερευνητική εμπειρία. Αποφασίσθηκε η δημοσίευση των κειμένων των εισηγήσεων, καθώς και των  ερευνητικών εργασιών, σε ένα βιβλίο-τόμο και επίσης αποφασίστηκε η δημοσίευση παράλληλων κειμένων (στα Αγγλικά) στο Journal of Socio-Economic Issues. Η ιδιαίτερη επιτυχία του Θερινού αυτού Σχολείου παρέχει τα εχέγγυα για την διοργάνωσή του και την επόμενη χρονιά.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον ακόλουθο ιστότοπο: https://summer-schools.aegean.gr/INNOVIS2018

Τo Θερινό αυτό Σχολείο εντάσσεται στα «Διεθνή Θερινά Σχολεία Πανεπιστημίου Αιγαίου»  https://summer-schools.aegean.gr/el
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :