Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018

Κυκλοφόρησε το βιβλίο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ, με θέμα την παιδική ηλικία του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΦΕΡΗ

Κυκλοφόρησε μετά από πολυετή έρευνα ένα ακόμα βιβλίο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ, με θέμα την παιδική ηλικία του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΦΕΡΗ και την επιρροή στην ποίησή του των ναξιακής καταγωγής προγόνων της μητέρας του και της ζωής του στη Σκάλα Βουρλών.

Οι ΚυκλαδίτεςΜικρασιάτες
και ο θαλασσινός
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ
Συγγραφέας: Γιώργος Ανωμερίτης   

Σελίδες: 14
Γλώσσα έκδοσης: Ελληνικά
Εκδόσεις:ΕΞΑΝΤΑΣ

ISBN: 978-618-5370-06-0
Τιμή: 14 €
 
Ο Γιώργος Ανωμερίτης, αν και οικονομολόγος, γνωστός για την... κοινωνική και πολιτική του δραστηριότητα, είναι επίσης ευρύτερα γνωστός για το συγγραφικό και ποιητικό του έργο. Έχει ήδη εκδώσει εννέα ποιητικές συλλογές και δεκάδες ιστορικά και ερευνητικά βιβλία. Στο βιβλίο του για το Γιώργο Σεφέρη, προσεγγίζει από μία διαφορετική σκοπιά το έργο του μεγάλου νομπελίστα ποιητή. Αυτή των παιδικών του χρόνων, της οικογένειας της μητέρας του, της Σκάλας Βουρλών και την επιρροή που άσκησαν στη ζωή και την ποίησή του. Στις σελίδες του βιβλίου παρουσιάζονται άγνωστες φωτογραφίες και επιστολές, η σχέση της Οικογένειας Σεφεριάδη με τις οικογένειες Τενεκίδη και Αρώνη και των κυκλαδιτών και ναξιωτών προγόνων της μητέρας του.

Το βιβλίο προλογίζει ο ποιητής και συγγραφέας Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

Επιλογικά, ο Γιώργος Ανωμερίτης δεν θα παραλείψει να επισημάνει τις εθνικές και πολιτικές επιπτώσεις της καταστροφής του 1922, καταγράφοντας το ρόλο των ξένων και των γραικύλων τους, οι οποίοι, όπως τα τελευταία χρόνια, οδηγούν τον τόπο και τους πολίτες σε ήττες υποτέλειας και ταπείνωσης.                                                                                                                 
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :