Σάββατο, Νοεμβρίου 04, 2017

Έναρξη περιόδου διενέργειας και κοινοποίησης ετήσιας απογραφής ζωικού κεφαλαίου εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων και χοίρων

Η διενέργεια της ετήσιας απογραφής του ζωικού κεφαλαίου των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων και χοίρων, και η κοινοποίηση των σχετικών στοιχείων στην οικεία κτηνιατρική αρχή, αποτελεί υποχρέωση του κάθε κατόχου αιγοπροβάτων και χοίρων .
Σε ότι αφορά τα αιγοπρόβατα, η απογραφή διενεργείται και κοινοποιείται στο διάστημα 01 Νοεμβρίου - 15 Δεκεμβρίου κάθε έτους στην αρμόδια κτηνιατρική αρχή.
 Σε ότι αφορά τους.....
χοίρους, η απογραφή διενεργείται εντός του μηνός Δεκεμβρίου και η κοινοποίησή της στην αρμόδια κτηνιατρική αρχή εκτελείται εντός προθεσμίας 30 ημερών από τη διενέργειά της.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εμπλεκόμενων, και τη φετινή χρονιά (2017) η κοινοποίηση της απογραφής του ζωικού κεφαλαίου της κάθε εκμετάλλευσης αιγοπροβάτων και της κάθε εκμετάλλευσης χοίρων είναι δυνατό να διενεργηθεί:
(α) είτε με την προσέλευση του κάθε κατόχου στην οικεία κτηνιατρική αρχή, όπως συνέβαινε έως σήμερα,
(β) είτε με τη χρήση ψηφιακών υπηρεσιών, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του αιγοπροβατοτρόφου/χοιροτρόφου στις υπηρεσίες.
Η εγγραφή και η πρόσβαση του κάθε ενδιαφερόμενου στην ψηφιακή υπηρεσία κοινοποίησης της ετήσιας απογραφής του ζωικού κεφαλαίου των εκμεταλλεύσεων, γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://e-services.minagric.gr.
                Η εν λόγω υποχρέωση αφορά όλους τους αιγοπροβατοτρόφους και χοιροτρόφους που  έχουν εν λειτουργία τις εκμεταλλεύσεις τους (έστω και με μηδενικό ζωικό κεφάλαιο) .
Πληροφορίες επί του θέματος δίνονται από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες  των Περιφερειακών Ενοτήτων.
                                                                            


                                                                                               Ο
                                                                              ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ



                                                                         ΦΙΛΗΜΟΝΑΣ  ΖΑΝΝΕΤΙΔΗΣ
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :