Κυριακή, Οκτωβρίου 09, 2016

Εντυπωσίασε το Red Bull Art of Motion 2016 στη Σαντορίνη(pics)

Ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα, πάνω από τις κατάλευκες σκεπές της Οίας, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
Οι elite freerunners από 13 χώρες,  πρωταγωνίστησαν στην καλύτερη φυσική πίστα freerunning στον κόσμο

Για έκτη συνεχή χρονιά η μαγευτική Σαντορίνη έγινε το ιδανικό playground, σε έναν από τους πιο εντυπωσιακούς αγώνες στην ιστορία του.....
παγκόσμιου freerunning διαγωνισμού, του Red Bull Art of Motion 2016, που πραγματοποιήθηκε την 1η Οκτωβρίου, σε συνδιοργάνωση της Red Bull με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας.
Περισσότεροι από 3.000 θεατές παρακολούθησαν τη μεγάλη γιορτή του freerunning, κατακλύζοντας τα σοκάκια, τις ταράτσες και τα μπαλκόνια της Οίας, για να απολαύσουν την κορυφαία αναμέτρηση , που συγκέντρωσε τους καλύτερους freerunners του κόσμου, από 13 διαφορετικές χώρες, που  πρωταγωνίστησαν πάνω στις κατάλευκες σκεπές του νησιού.
Η ζωντανή μετάδοση του αγώνα μέσω διαδικτύου, έστειλε σε όλο τον κόσμο εκπληκτικές εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς από την Σαντορίνη, που τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί μόνιμα την διοργάνωση, καθώς η καλντέρα έχει αναδειχθεί στην καλύτερη φυσική πίστα στον κόσμο, συμβάλλοντας  στην ακόμη μεγαλύτερη τουριστική προβολή του νησιού.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Γιάννης Μαργαρίτης δήλωσε σχετικά με τους αγώνες:
«Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία μια ακόμη εκπληκτική και εντυπωσιακή διοργάνωση, που  έστειλε σε όλο τον κόσμο όχι μόνο τις ανεπανάληπτης ομορφιάς εικόνες του Νοτίου Αιγαίου, αλλά και το μήνυμα ότι σε αυτά τα νησιά, ο επισκέπτης μπορεί να μετατρέψει τις διακοπές του σε μια μοναδική εμπειρία, γεμάτη συγκινήσεις. Σε αυτά τα νησιά, όλα είναι δυνατά! Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έχοντας σαν στρατηγική επιλογή και πρακτική την εξωστρέφεια, υποστηρίζει έμπρακτα όλες τις διοργανώσεις που αναδεικνύουν τη μοναδικότητα και την πολυμορφία των νησιών μας».
Τελική κατάταξη Red Bull Art of Motion 2016:
1. Bart Van der Linden (NED) 383 βαθμοί
2. Alfred Scott (USA) 379
3. Joey Adrian (USA) 376
4. Calen Chan (USA) 369
5. Pedro Salgado (POR) 359
6. Nathan Weston (USA) 350
Αμέσως μετά τη νίκη του, ο 22χρονος  «ιπτάμενος» Ολλανδός δήλωσε: «Δεν το πιστεύω ότι είναι αληθινό. Είπα στον εαυτό μου να μείνει συγκεντρωμένος στο δικό μου στυλ και αυτό με έφερε στην πρώτη θέση. Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου αυτή τη στιγμή!»
Ο Αμερικανός Alfred Scott τερμάτισε δεύτερος μόλις με τέσσερις βαθμούς διαφορά, συγκεντρώνοντας 379 βαθμούς, ενώ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κέρδισε το Best Trick Award από το CU- υποστηρικτή του αγώνα- καθώς έδωσε τον πιο… Restart εαυτό του με ένα εκπληκτικό cast gainer. Ο συμπατριώτης του, Joey Adrian, προερχόμενος από τον Online Qualifier, πήρε την τρίτη θέση με 373 βαθμούς στην κορυφαία freerunning αναμέτρηση.
Προς έκπληξη όλων, το μεγάλο φαβορί, ο Έλληνας Δημήτρης “DK” Κυρσανίδης έμεινε εκτός τελικού, κερδίζοντας ωστόσο, με μια βαθιά του υπόκλιση, το θερμό χειροκρότημα των θεατών. «Δεν ήρθα εδώ για τη νίκη. Ήρθα εδώ για κάνω περήφανους τους γονείς μου, τους φίλους μου, την Ελλάδα όλη και τον Θεό», συμπλήρωσε ο περσινός πρωταθλητής για τον αγώνα.

Η Lynn Jung από το Λουξεμβούργο κέρδισε το Best Female Award, εκπροσωπώντας την ολοένα και εξελισσόμενη γυναικεία σκηνή του freerunning










Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :