Δευτέρα, Οκτωβρίου 31, 2016

Ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής: Καμία διακοπή νερού σε καμία λαϊκή κατοικία

Το τελευταίο διάστημα η δημοτική αρχή προχωράει στην  έκδοση καταστάσεων διακοπής νερού σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς νερού. Οι συγκεκριμένες λίστες αφορούν λογαριασμούς παρελθόντων ετών οι οποίοι παραλήφθηκαν καθυστερημένα με ευθύνη του δήμου και σε μια περίοδο όπου οι εργατικές λαϊκές οικογένειες χτυπιούνται βάρβαρα από την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ. Την ίδια στιγμή ο δήμος λειτουργώντας σαν φοροεισπρακτικός μηχανισμός, βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη τον δημοτών μέσω και των λογαριασμών ύδρευσης.
Στους κατάλογους διακοπής νερού βρίσκονται και συγχωριανοί μας των.......
οποίων  οι λογαριασμοί είναι υπό αμφισβήτηση αφού σύμφωνα και με σχετική έκθεση  οι υδρομετρητές τους ήταν χαλασμένοι και έγραφαν χιλιάδες κυβικά παραπάνω απ  ότι στην πραγματικότητα είχαν καταναλωθεί. Παρόλα αυτά η δημοτική αρχή και παρότι ήταν δέσμευση της, μέχρι και σήμερα δεν έχει φέρει το θέμα των συγχωριανών μας σε δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να διαγραφούν τα υπέρογκα ποσά που τους έχουν χρεωθεί. Αντίθετα τους απειλεί με διακοπή στην υδροδότηση λόγω μη εξόφλησης των λογαριασμών.
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή τακτική της δημοτικής αρχής και δηλώνουμε πως δεν θα επιτρέψουμε να μείνει χωρίς νερό καμία λαϊκή οικογένεια και καλούμε τον κόσμο σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση ώστε να εμποδίσουμε κάθε προσπάθεια διακοπής νερού.
Καλούμε επίσης τους φορείς και τους κατοίκους του τοπικού μας διαμερίσματος σε μαζική συμμετοχή στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 31 Οκτώβρη στις 19.30 μμ, όπου θα καταθέσουμε ψήφισμα με τα αιτήματα μας τα οποία είναι:
Καμία διακοπή στην παροχή νερού  σε καμιά λαϊκή οικογένεια.
Δραστική μείωση της τιμής του νερού με προσανατολισμό την κατώτερη τιμή που ίσχυε μέχρι και το 2015 και ήταν 0,15€/κυβικό.
Να γίνεται ρύθμιση δόσεων με βάση την οικονομική δυνατότητα του κάθε πολίτη και χωρίς τον αυξημένο ΦΠΑ. Η ρύθμιση αυτή θα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη υδροδότηση του ενδιαφερόμενου χωρίς να ζει με τον φόβο διακοπής του νερού.
   Διαγραφή προσαυξήσεων και αφαίρεση του αυξημένου ΦΠΑ, αφού σε καμία περίπτωση  δεν ευθύνονται οι δημότες για την καθυστερημένη έκδοση των λογαριασμών.
Να γίνεται μείωση 50% σε πολύτεκνους, τρίτεκνους και ευπαθείς ομάδες χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Να προβλεφθεί μείωση για τους μακροχρόνια ανέργους.
Για τους συγχωριανούς μας οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά λόγω βλάβης των υδρομετρητών τους και που σήμερα απειλούνται με διακοπή νερού ζητάμε:
Τη διαγραφή των υπερβολικών χρεώσεων κυβικών νερού και η χρέωση να γίνει σύμφωνα με το μέσον όρο της  καταμέτρησης των προηγούμενων ετών.
     
                                                                                                                                                 Κωμιακή
30/10/2016

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :