Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Η Θαυματουργή Παναγιά της Πάρου «ταξιδεύει» στον Πειραιά (Φωτό + Βίντεο)


Με ευλαβικό σεβασμό, ευσεβή συγκίνηση, μεγαλοπρέπεια και τιμές αρχηγού κράτους, αναχώρησε το πρωί της Κυριακής 16 Οκτωβρίου, με κανονιοφόρο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, η οποία θα εκτεθεί σε προσκύνηση στον Ιερό Ναό του Αγ. Δημητρίου Πειραιά έως τις 27 Οκτωβρίου, οπότε και θα επιστρέψει και πάλι στην Πάρο.
Πλήθος παριανών πιστών και......
εκπρόσωποι τοπικών αρχών, συνόδευσαν κατόπιν παράκλησης και δέησης προς στη Θεοτόκο, την λιτανευτική πομπή αναχώρησης της εικόνας, λίγο πριν την επιβίβασή της στο πολεμικό πλοίο.
Στην άκρως σεβάσμια ατμόσφαιρα της στιγμής, δεκάδες αλιευτικά σκάφη παρέμειναν γύρω από το πολεμικό πλοίο, το καράβι της γραμμής σφύριζε πανηγυρικά αναμένοντας την αναχώρηση της εικόνας, ενώ εκατοντάδες κόσμου την αποχαιρετούσαν με κατανυκτική συγκίνηση.

Η λιτανευτική πομπή που κατέληξε στο λιμάνι της Παροικίας ξεκίνησε φυσικά από την εκκλησία της Παναγίας Εκατονταπυλιανής.
Μια εκκλησία, ιερό κόσμημα της Πάρου, του Αιγαίου, της Ελλάδας αλλά κυρίως της απανταχού ορθοδοξίας καθώς αποτελεί τον παλαιότερο σωζόμενο ορθόδοξο ναό αφιερωμένο στην Θεοτόκο, ο οποίος αδιάλειπτα, εδώ και δεκαεπτά αιώνες, αγκαλιάζει τις προσευχές των πιστών του. Στο εικονοστάσιό του, φέρεται η ομώνυμη εικόνα της Παναγιάς της Πάρου, της Εκατονταπυλιανής, το αμύθητης πνευματικής αξίας και παρηγορίας πολυτιμότατο στολίδι του νησιού, το οποίο αποτελεί εξαίρετο δείγμα θρησκευτικής τέχνης που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα.
Περισσότερα στο....
http://parianostypos.gr/index.php/paros-antiparos/paros-antiparos-koinonia/item/21302-i-thavmatourgi-panagia-tis-parou-taksideyei-ston-peiraia-foto-vinteo?acm=566_728
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :