Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Ξεκίνησε στη Σύρο η λειτουργία βάσης αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ για τις Κυκλάδες «Πολιτική επιλογή και ταξική μεροληψία»

Εγκαινιάστηκε προχθές στη Σύρο η λειτουργία της βάσης αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ για τις Κυκλάδες, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η μετασκευή δύο πλωτών μέσων του λιμενικού για την εξυπηρέτηση των πλωτών διακομιδών και προχωρά με συντονισμένες ενέργειες, προκηρύξεις και διορισμούς η αναβάθμιση των Νοσοκομείων Σύρου και Νάξου.
Πιο συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο της Σύρου λειτουργεί ήδη διαβητολογικό ιατρείο, ενώ άμεσα επίκειται η λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου που εδώ και ένα χρόνο ήταν ανενεργός, καθώς και η λειτουργία ιατρείου ύπνου. Ενέργειες επίσης γίνονται για την.....
άμεση αναβάθμιση του ΚΕΦΙΑΠ, σχεδιάζεται η λειτουργία της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), ενώ αναμένονται νέες προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο της Σύρου, με αντίστοιχη πολιτική προσλήψεων και λειτουργία μονάδας τεχνητού νεφρού στη Νάξο, που αναβαθμίζεται σταδιακά από νοσοκομείο-κέντρο υγείας σε Β/βάθμιο νοσοκομείο.
Ασφάλεια, αξιοπρέπεια αλλά και εξοικονόμηση εκατομμυρίων ευρώ για τη δημόσια υγεία: 11 έως και 13 εκατ. ευρώ έφθανε το χρόνο το κόστος των αεροδιακομιδών, ενώ περίπου 2 εκατ. ευρώ το κόστος των πλωτών διακομιδών στις Κυκλάδες με τις γνωστές βάρκες…
Χρονίζον αίτημα των κυκλαδιτών αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων, αναφέρουν όλα τα μέσα ενημέρωσης, χωρίς όμως κανείς να διερωτάται ταυτόχρονα γιατί τόσα χρόνια, ακόμα κι αυτά της υποτιθέμενης ευημερίας, οι προηγούμενες κυβερνήσεις ούτε καν “ακούμπησαν” και πώς κανείς από αυτούς δεν αισθάνεται την ανάγκη να εξηγήσει και να λογοδοτήσει για την ολιγωρία και την αδιαφορία παρά μόνον τολμά να κουνά και το δάχτυλο.
Όπως δεν αναρωτιούνται πολλοί πώς για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια γίνονται προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών στο σύστημα Υγείας (ήδη έχουν προκηρυχτεί 760 θέσεις μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ) και άνοιξαν κρεβάτια στις ΜΕΘ, πώς θεσπίστηκε η ένταξη των ανασφάλιστων στο ΕΣΥ και η καθολική υγειονομική κάλυψη για μετανάστες με έγγραφα παραμονής, προχώρησε η ίδρυση και η λειτουργία του Νοσοκομείου της Σαντορίνης, θεσπίστηκε το επίδομα του άγονου στα αγροτικά ιατρεία, κίνητρο στους γιατρούς υπηρεσίας της υπαίθρου, καθιερώθηκε λίστα χειρουργείου με αντικειμενικά κριτήρια, με στόχο να καταπολεμηθεί το “φακελάκι”, ενώ ψηφίστηκε μόλις πριν λίγες μέρες το τέλος των εργολαβικών συμβάσεων στο δημόσιο στους τομείς καθαριότητας, φύλαξης, σίτισης, κλπ.
Η απάντηση είναι απλή και σαφής: «Είναι η εξυπηρέτηση των ανθρώπινων αναγκών το κριτήριο της πολιτικής της κυβέρνησης στο πεδίο της δημόσιας υγείας», όπως είπε ο αναπλ. υπουργός υγείας Π.Πολάκης στα προχθεσινά εγκαίνια. «Είναι η πολιτική επιλογή και η ταξική μεροληψία» που είπε ο υπουργός υγείας Α.Ξανθός.
Μέσα στο ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο, επακόλουθο ενός συμβιβασμού στον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ εξαναγκάστηκε να προχωρήσει, επιλέγοντας να υποχωρήσει σε έναν τακτικό ελιγμό αντί μιας στρατηγικής ήττας (και που δεν έκρυψε από τους πολίτες, η κυβέρνηση, όπως προεκλογικά δεσμεύτηκε, υλοποιεί το «παράλληλο πρόγραμμα».
Σημαίνουσα θέση σε αυτό, έχουν μια σειρά θεσμικές αλλαγές και βαθιές παρεμβάσεις στον τομέα της υγείας, με πρώτο στόχο την ανάσχεση της καταστροφής και της διάλυσης του δημόσιου συστήματος υγείας που επί χρόνια -και όχι μόνο τα χρόνια των μνημονίων- επιτελούνταν με μεθοδικότητα και επιμέλεια από τις δυνάμεις της σημερινής αντιπολίτευσης.
Είναι αυτό το «παράλληλο πρόγραμμα», οι αντισταθμιστικές πολιτικές που προσπαθεί μέσα στην μέγγενη των εκβιασμών, να υλοποιήσει η σημερινή κυβέρνηση.
Είναι η απάντηση της “ιδεοληψίας” μιας κυβέρνησης υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, απέναντι στις δυνάμεις του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, των ιδιωτικοποιήσεων, της στήριξης ή ανοχής των “πάρτυ” της μικρής ή της μεγάλης διαπλοκής, της υπερίσχυσης των μικρών  ή μεγάλων συμφερόντων απέναντι στις ανάγκες των πολλών.
Κανείς, ούτε κι εμείς πρώτα απ΄ όλους, δεν μπορεί να πανηγυρίζει και να επιχαίρει.
Με απόλυτη επίγνωση των συνθηκών, προσπαθούμε και αγωνιζόμαστε να υλοποιήσουμε το προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «Να σταματήσουμε την καταστροφή».
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :