Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

Σκληρές διαπραγματεύσεις του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης Νάξου με τη NOVA για την επίτευξη δικαιότερων όρων συνεργασίας

Η Π.Ο.Ε.Σ.Ε (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων) μετά από προσπάθειες που άρχισαν πριν από αρκετό καιρό συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της συνδρομητικής τηλεόρασης NOVA στα γραφεία της Ομοσπονδίας στο κτίριο της ΓΣΕΒΕΕ την Τρίτη 4 Οκτωβρίου.
Σκοπός της συνάντησης ήταν το από καιρού αίτημα του Σωματείου μας για την έναρξη διαπραγματεύσεων και την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του Πανελλήνιου συλλογικού οργάνου των επαγγελματιών της Μαζικής Εστίασης και της NOVA.
Παρευρέθηκαν από την πλευρά των επαγγελματιών ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΣΕ κ. Γιώργος Κουράσης και ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» κ. Γιάννης Παπαδόπουλος ενώ από την..... πλευρά της εταιρείας ήταν οι επικεφαλής του τμήματος HORECA κύριοι Σταύρος Μαντάς & Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος.
Ξεκινώντας ο κύριος Κουράσης έκανε μία μικρή αναφορά στις δράσεις της Ομοσπονδίας και επεσήμανε την δεινή θέση στην οποία βρίσκονται οι επαγγελματίες καταστηματάρχες κάνοντας ξεκάθαρη την ανάγκη εύρεσης ενός πεδίου συνεργασίας από μηδενική βάση με έμφαση την τιμολογιακή πολιτική αλλά και το Value for money των πακέτων της εταιρείας σε σχέση με τα προνόμια και τις υπηρεσίες που παρέχει.
Στη συνέχεια ο κύριος Παπαδόπουλος με μια σειρά επιχειρημάτων έκανε μια πλήρη εισήγηση και αναφέρθηκε στα ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες. Επιγραμματικά:
Ø Ανάγκη σύνταξης τιμολογίου συνυπολογίζοντας την νησιωτική ιδιαιτερότητα και σε επίπεδα αναλογικά με τον πληθυσμό ανά περιοχή και χωριό
Ø Τα οικιακά τιμολόγια και οι παροχές που δίνει η εταιρεία που φθάνουν στα όρια του αθέμιτου ανταγωνισμού και αγγίζουν τις περιπτώσεις των διαφυγόντων κερδών σε αντιδιαστολή με τα αντίστοιχα που δίδονται και εισπράττονται από τα καταστήματα.
Ø Σεβασμό στην εποχικότητα των επιχειρήσεων. Δυνατότητα διακοπής σύνδεσης κατά την καλοκαιρινή περίοδο χωρίς επιβολή προστίμου ή μείωση του τιμολογίου στους συγκεκριμένους μήνες κατά ένα μεγάλο ποσοστό πχ στο 1/3
Ø Η αύξηση των επαγγελματικών τιμολογίων και μάλιστα τα τελευταία χρόνια μέσα στην περίοδο της κρίσης ενώ τα οικιακά μειώθηκαν θεαματικά.
Ø Η αδυναμία χρήσης από τα καταστήματα της υπηρεσίας PVR (δυνατότητα ταυτόχρονης προβολής διαφορετικών καναλιών σε διαφορετικές τηλεοράσεις) με δωρεάν εξοπλισμό από την εταιρεία αφού η τιμολόγηση γίνεται με βάση το σύνολο των καθισμάτων.
Ø Η αδυναμία χρήσης της υπηρεσίας NOVA GO από τα καταστήματα
Ø Η ανάγκη πιο γρήγορης τηλεφωνικής επικοινωνίας για τους επαγγελματικούς πελάτες
Ø Οι υπέρογκες τιμές των ποινών penalty σε περίπτωση διακοπής συμβολαίου
Ø Ανοχή στις ημερομηνίες πληρωμής να μην κόβετε το σήμα εάν δεν έχει εξοφληθεί ο λογαριασμός και μάλιστα κατά την διάρκεια προβολής μεγάλων αθλητικών γεγονότων-συνήθως ντέρμπι εκθέτοντας έτσι τον συνεργάτη- καταστηματάρχη στα μάτια των πελατών του. Ούτε και τις βραδινές ώρες αλλά κατά τις πρώτες πρωινές ώρες ώστε να δίνεται η δυνατότητα στον επαγγελματία μέχρι την ώρα κλεισίματος της Τράπεζας να προλαβαίνει να πληρώνει ώστε να μην στερούνται ξαφνικά οι πελάτες του τη σύνδεση
Ø Την καλύτερη ενημέρωση των πωλητών στους όρους των συμβολαίων και την ανάγκη ενός καλύτερου δίαυλου επικοινωνίας μεταξύ των πωλητών και των καταστηματαρχών
Ø Την ανάγκη εξωστρέφειας της εταιρείας FORTHNET κάνοντας γνωστά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της στους επαγγελματίες
Ø Αναγνώριση με την παροχή προνομίων, των προσπαθειών που κάνει η Ομοσπονδία για να κρατήσει ζωντανές τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις (τους πελάτες της NΟVA δηλαδή)
Τέλος αφού έγινε μία εποικοδομητική συζήτηση δόθηκαν οι υποσχέσεις ότι η NOVA θα εξετάσει τα αιτήματα των επαγγελματιών και θα ξανασυναντηθούν σ’ ένα εύλογο χρονικό διάστημα

Για το Δ.Σ
Ο πρόεδρος                                                        Ο Γεν. Γραμματέας
Απόστολος Ιωαν. Καρεγλάς                                                  Ιωάννης Ευαγ. Παπαδόπουλος
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Unknown είπε...

Γεια σου
Για όλα τα οικονομικά προβλήματά σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου. Είμαι πρόθυμος να βοηθήσει όλους τους ανθρώπους με οικονομικές δυσκολίες και να απαγορευθεί από τις τράπεζες για δάνειο.
Ανεξάρτητα από την κατάστασή σας, είμαι πρόθυμος να σας βοηθήσει να για ένα δάνειο σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Επικοινωνήστε μαζί μου μέσω e-mail: leferfrancisjean@gmail.com
Ευχαριστούμε