Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016

Η ανασυγκρότηση του ΓΝ -ΚΥ Νάξου βασική προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ

Κάθε εκδήλωση υποστήριξης της προαγωγής του ευαίσθητου τομέα της υγείας στο νησί μας, αρχικά είναι καλοδεχούμενη.
Δε μπορούμε να παραβλέψουμε όμως, ότι οι διοργανωτές της εκδήλωσης στο Αμφιθέατρο Καμπανέλλη για «Το παρόν και το μέλλον του Νοσοκομείου Νάξου» είναι μέρος από το παρελθόν του νοσοκομείου, είτε συμμετέχοντας άμεσα στη διοίκηση του, είτε έμμεσα μέσα από τους πολιτικούς χώρους που αντιπροσώπευσαν με εκλογικές υποψηφιότητες, χώροι που εφάρμοσαν τις πιο καταστροφικές πολιτικές στην Υγεία που έπληξαν και το Γ.Ν. Νάξου.
Ευπρόσδεκτη κάθε ειλικρινής βοήθεια αλλά που ήταν....
 οι ‘’ανησυχούντες και οι προβληματιζόμενοι’’  όταν:
·         καταργήθηκε η αυτονομία του Νοσοκομείου μας το 20.. ;
·         αποδεκατίστηκε το υπηρετούν προσωπικό με τους νόμους του Λοβέρδου και Γεωργιάδη και ποια έγνοια έδειξαν για την αποκατάστασή του;
·         μετατράπηκε το Νοσοκομείο κύρια σε εισπρακτικό μηχανισμό με την είσπραξη  πεντάευρων;
·         εξαιρέθηκαν από το δικαίωμα στην πρόσβαση στη νοσοκομειακή και φαρμακευτική κάλυψη 10.000 συντοπίτες μας, ανάμεσα στα 2.000.000 ανασφάλιστων πανελλαδικά, θύματα της κρίσης και των πολιτικών που υπηρέτησαν οι ανησυχούντες;
·         ο λογαριασμός των νοσηλίων των ανασφάλιστων στέλνονταν στη Δ.Ο.Υ. για υποχρεωτική είσπραξη;
Είναι όλα αυτά που πρέπει να ανατρέψει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, αρκετά από τα οποία έχει ήδη πραγματοποιήσει.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ προτεραιότητα είναι η άμεση και καθολική πρόσβαση κάθε πολίτη στο ΕΣΥ και η κάλυψή του στη φαρμακευτική περίθαλψη, με νόμο που θεσπίστηκε από το Φεβρουάριο του 2016, με αποτέλεσμα κανείς συμπολίτης μας πλέον να μην είναι αποκλεισμένος από τις υπηρεσίες υγείας.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ προτεραιότητα είναι η ενίσχυση του Δημόσιου Τομέα Υγείας, με ενέργειες που έχουν  δρομολογηθεί. Έτσι έχουμε για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια προσλήψεις στο κατεδαφισμένο ΕΣΥ. Μετά από 6 χρόνια ενίσχυση του προϋπολογισμού για την υγεία κατά 750.000 εκατ. ευρώ. Στο Νοσοκομείο μας, ήδη προσλήφθηκαν νέοι γιατροί και έχουν προκηρυχθεί νέες θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Η απαξίωση του Νοσοκομείου στην κοινωνία της Νάξου και η παραπομπή των ασθενών στον ιδιωτικό τομέα αρχίζει να αναστρέφεται.
Και αυτά συμβαίνουν μέσα σε συνθήκες κρίσης και φτώχειας, που οι πολιτικές των χώρων τους δημιούργησαν.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ προτεραιότητα είναι η επανίδρυση του Νοσοκομείου μας με δράσεις που έχουν σχεδιαστεί και έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται.  Εφέτος ήδη έχουν επισκεφθεί το Νοσοκομείο μας, εκτός από τους τέσσερεις Κυκλαδίτες  βουλευτές ( Νίκο Μάνιο, Νίκο Συρμαλένιο, Αντώνη Συρίγο, Γιάννη Θεωνά), τρείς υπουργοί  η Όλγα Γεροβασίλη, ο Τάσος Πετρόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης,  ο οποίος έθεσε το βραχυπρόθεσμο χρονοδιάγραμμα ανασυγκρότησης του.
Οι Έλληνες πολίτες έδωσαν την εμπιστοσύνη τους στον ΣΥΡΙΖΑ, να διαχειριστεί το μέλλον τους και ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα τους προδώσει. Δεν σας ζητούμε να επαναπαυθείτε στο κυβερνητικό προγραμματισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Σας ζητούμε να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα για το Νοσοκομείο μας, συντονισμένοι με τον αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ, να ξεπεράσει τα μέτρα που μας επιβάλουν εκβιαστικά οι θεσμοί της Ευρώπης και το ΔΝΤ, προς όφελος της κοινωνίας της Νάξου.

Νάξος 25/8/2016
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

"Σας ζητούμε να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα για το Νοσοκομείο μας, συντονισμένοι με τον αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ, να ξεπεράσει τα μέτρα που μας επιβάλουν εκβιαστικά οι θεσμοί της Ευρώπης και το ΔΝΤ, προς όφελος της κοινωνίας της Νάξου". Σύντροφοι, επιεικώς μας δουλεύετε. Ποιο αγώνα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της τρόικα (έτσι να τη λέτε, γιατί η ίδια ήταν και είναι) και των αφεντικών της, όταν έχει υπογράψει το χειρότερο μνημόνιο, που δεν βγαίνει κιόλας; Για ποιο εκβιασμό μιλάτε, όταν προεκλογικά μας λέγατε ότι μόνο το συμφέρον του λαού έχετε σαν γνώμονα; Για ποιους ανασφάλιστους μιλάτε, όταν αυξήθηκαν στις μέρες σας οι εισφορές υγείας και έπεσαν μισθοί, συντάξεις, προνοιακά βοηθήματα; Όλοι μας πληρώνουμε περισσότερα. Όσο για τη συγκέντρωση, έμαθα, γιατί συνειδητά δεν πήγα, ότι κομματικοποιήθηκε από όλους, με κλακαδόρους του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως και του νέου Διοικητή, που του έδιναν θερμά συγχαρητήρια νίκης οι δικοί του, για ποιο πράγμα άραγε; Και οι χθεσινοί και οι σημερινοί τα ίδια...μνημόνια (για να μην πω καμμιά βαριά λέξη) είναι. Όλα τα άλλα που γράφει ο ΣΥΡΙΖΑ της Παπαβασιλείου είναι για φτηνή κατανάλωση. Μια περαντζάδα από το ΚΥ, που δυστυχώς έτσι είναι και όχι νοσοκομείο, θα σας πείσει. Κι ας φωνάζει η Φραγκίσκου, που όταν ήταν επί τρία χρόνια ιδιαιτέρα του Λάμπου έκανε την πάπια στην...Αλυκή.