Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

Προβολή της ταινίας "Ο ΔΡΑΚΟΣ" του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Ο ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδωνσυνεχίζει τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών στις οποίες ο Ιάκωβος Καμπανέλλης έχει γράψει το σενάριο ή τις έχει σκηνοθετήσει ή είναι βασισμένες σε θεατρικά έργα του.
Την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016 και ώρα 21.00 θα προβληθεί η ταινία Ο ΔΡΑΚΟΣ σε σενάριο του ΙάκωβουΚαμπανέλλη και σκηνοθεσία Νίκου Κούνδουρου.Η ταινία προβλήθηκε πρώτη φορά το 1956 και πρωταγωνιστούν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Μαργαρίτα Παπαγεωργίου, Θανάσης Βέγγος, Γιάννης Αργύρης, Μαρίκα Λεκάκη, Στέφανος Στρατηγός και .....
πολλοί άλλοι γνωστοί ηθοποιοί.
 Ο Δράκος αναγνωρίζεται ως μία από τις πιο σημαντικές ταινίες στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου. Συνδυάζει στοιχεία από τον ιταλικό νεορεαλισμό, τον γερμανικό εξπρεσιονισμό και το φιλμ νουάρ.Μεμουσική του Μάνου Χατζιδάκι.

Σας περιμένουμε κι αυτή την Πέμπτη να απολαύσουμε παρέα μια ταινία που θεωρείται μια από τις κορυφαίες ελληνικές ταινίες όλων των εποχών, και βραβεύτηκε το 1960 στο πρώτο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ως μια από τις καλύτερες ταινίες της περιόδου 1955-1959 και έλαβε ειδική μνεία στο φεστιβάλ της Βενετίας.
           

            Η είσοδος για όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :