Δευτέρα, Αυγούστου 22, 2016

Εκδήλωση για τα 120 χρόνια ζωής της ποτοποιίας Βαλληνδρά στο Χαλκί (pics)

Εκδήλωση για τα 120 χρόνια διαρκούς παρουσίας και παραγωγής της ποτοποιίας Βαλληνδρά στο Χαλκί πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Αυγούστου 2016 το βράδυ στο Χαλκί της Μάξου. Η επιχείρηση ξεκίνησε το 1896 με επικεφαλής τον Μάρκο Γρηγ. Βαλληνδρά, συνεχίστηκε με τον Γιάννη Σακελλιάδη και συνεχίζεται και σήμερα με επιτυχία με την κ. Ερήνη Σακελλιάδου-Φραγκουδάκη.
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο φιλόλογος καθηγητής κ. Αντώνης Τζιώτης που αναφέρθηκε στο......
ιστορικό και τις προσωπικότητες της επιχείρησης της ποτοποιίας Βαλληνδρά, της πολυβραβευμένης και με διεθνή βραβεία, ενώ τα στελέχη του πολιτιστικού οργανισμού "Αιών" που διοργανώνει το Φεστιβάλ Νάξου κ. Μάριος Βαζαίος και κ. Στέλιος Κρασανάκης απένειμαν στην κ. Ειρήνη Σακελλιάδου-Φραγκουδάκη ομοίωμα κυκλαδικού ειδωλίου ως ειδικού βραβείου με την ονομασία "Κυκλαδικό Όσκαρ" που καθιέρωσε να δίνει σε επιφανείς ανθρώπους το Φεστιβάλ Νάξου.
Πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με συντονιστή τον κ. Αλέξανδρο Καλογερά αποτέλεσε το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης με εκλεκτούς καλλιτέχνες της μουσικής.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης προσφέρθηκε στους παρόντες στην εκδήλωση κίτρο ειδικής συνταγής ενώ τα ποτηράκια που περιείχαν το κίτρο, τούς δωρίθηκαν ως συλλεκτικό είδος.
Η εκδήλωση ήταν μια σημαντική γιορτή για το Χαλκί και συγκέντρωσε σημαντικές παρουσίες. Παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανώλης Μαργαρίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης και Έπαρχος Νάξου κ. Γιάννης Μαργαρίτης, ο πρόεδρος Χαλκίου κ. Γιώργος Γαβαλάς, ο πρώην υπουργός κ. Μίκης Πρωτοπαπαδάκης, πολλοί επιστήμονες και λοιποί άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών και άνθρωποι κάθε επαγγέλματος, που κατέκλυσαν ασφυκτικά την κεντρική πλατεία του χωριού. Έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία στην εκδήλωση του προέδρου του κόμματος "Ποτάμι" κ. Σταυρου Θεοδωράκη.
Συγχαρητήρια στην ποτοποία Βαλληνδρά για την μέχρι τώρα πολυετή επιτυχή δράση της και ευχόμαστε περαιτέρω επιτυχίες.

Γιάννης Λογαράς Φιλόλογος
Πρόεδρος πολιτιστικής εταιρείας "Νικάνδρη" Νάξου












Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :