Τρίτη, Αυγούστου 30, 2016

Προβολή της ταινίας "Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ" του Ι. Καμπανέλλη

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων συνεχίζει τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών στις οποίες ο Ιάκωβος Καμπανέλλης έχει γράψει το σενάριο ή τις έχει σκηνοθετήσει ή είναι βασισμένες σε θεατρικά έργα του.

Την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 21.00 θα προβληθεί η ταινία Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ σε σενάριο του Ιάκωβου Καμπανέλλη και σκηνοθεσία Γρηγόρη Γρηγορίου. Η ταινία προβλήθηκε πρώτη φορά το 1956 και πρωταγωνιστούν: Ορέστης Μακρής, Αλέκα Κατσέλη, Βασίλης Διαμαντόπουλος, Λαυρέντης Διανέλλος, Κώστας Καζάκος και.....
άλλοι γνωστοί ηθοποιοί.
                          
                                                            ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Δύο γειτονικά χωριά βρίσκονται σχεδόν σε πόλεμο για τη διαχείριση των νερών της περιοχής. Το Πανωχώρι έχει πολλά νερά αλλά καθόλου καλλιεργήσιμη γη. Το Κατωχώρι έχει πλούσιες εκτάσεις αλλά καθόλου νερό. Ο καλός ενωμοτάρχης της περιοχής, ο Δίας, πασχίζει μάταια να διατηρήσει την τάξη και να συμφιλιώσει τους προέδρους των δύο κοινοτήτων. Τελικά, η τάξη αποκαθίσταται, όταν ο νεαρός γεωπόνος, ο Πλούτωνας, επιστρέφει στο Πανωχώρι και ερωτεύεται την Περσεφόνη, μοναχοκόρη της κυρα-Δήμητρας, της αρχόντισσας του Κατωχωρίου.

Σας περιμένουμε κι αυτή την Πέμπτη, στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης, να απολαύσουμε παρέα μια ακόμα ταινία σε σενάριο του μεγάλου μας Ναξιώτη συγγραφέα.



Η είσοδος για όλες τις προβολές είναι ελεύθερη. 
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :