Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΞΟΥ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΛΑΣΕΡΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό
Θέμα: Μεγάλα προβλήματα λειτουργίας στο Νοσοκομείο Νάξου
            Το Νοσοκομείο Νάξου που εγκαινιάστηκε προ επταετίας περίπου δεν λειτουργεί ως νοσοκομείο παρά μόνο σαν ένα υποβαθμισμένο κέντρο υγείας που κάθε άλλο παρά μπορεί να αντιμετωπίσει τις υγειονομικές ανάγκες του μόνιμου πληθυσμού της Νάξου και των όμορων νησιών συμπεριλαμβανομένων και των χιλιάδων επισκεπτών κατά τους θερινούς μήνες.
            Στο νοσοκομείο το οποίο είναι σχεδόν πλήρως εξοπλισμένο δεν λειτουργεί το χειρουργείο, ούτε η αίθουσα τοκετού, ούτε η μονάδα τεχνητού νεφρού και το βασικότερο η αιμοδοσία που αποτελεί προϋπόθεση για την λειτουργία των προηγουμένων. Να σημειωθεί ότι......
το κέντρο αιμοδοσίας έχει λάβει άδεια λειτουργίας από την 29/4/2015.
            Η σημαντική μείωση των ιατρών του κέντρου υγείας λόγω αποχώρησης και η μη προσέλευση ιατρών για κάλυψη υπηρεσίας υπαίθρου  έχει οξύνει επικίνδυνα το πρόβλημα με αποτέλεσμα να διακομίζονται  πολλές φορές σε βαριά κατάσταση μεγάλος αριθμός ασθενών προς το νοσοκομείο της Σύρου όταν υπάρχει πλοίο της γραμμής και όταν ο καιρός το επιτρέπει η σε νοσοκομεία της Αθήνα αεροπορικά ή διά θαλάσσης.
Η ταλαιπωρία και ο κίνδυνος της μεταφοράς του ασθενούς και το άγχος και τα έξοδα των συγγενών μπορούν να εκλείψουν μόνον όταν το νοσοκομείο της Νάξου λειτουργήσει σαν ένα πραγματικό νοσοκομείο και όχι σαν ένα υποβαθμισμένο κέντρο υγείας πού είναι σήμερα.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κύριε Υπουργέ: Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προχωρήσετε προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις ιατρικού, προσωπικού στο Νοσοκομείο της Νάξου; Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη λειτουργία του;


Η ερωτώσα βουλευτήςΕύη Χριστοφιλοπούλου                                                                   
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :