Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016

ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 4 Φλεβάρη στην Πλατεία του παλιού Δημαρχείου στις 11 πμ

Δελτίο Τύπου
Σε ανοιχτή σύσκεψη με θέμα την Παρουσίαση των θέσεων του ΠΑΜΕ για το νέο σχέδιο νόμου - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό και κάλεσμα δράσης και αγώνα ενάντια στον κυβερνητικό σχεδιασμό, για την αποτροπή του προχώρησε η Γραμματεία Νάξου του ΠΑΜΕ, χτες Τετάρτη 20 Γενάρη 2016, όπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα δράσης του ΠΑΜΕ ενόψει της 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας στις 4 Φλεβάρη, ώστε να αποτραπεί το νέο έγκλημα στην Κοινωνική Ασφάλιση.
Στη συζήτηση που ακολούθησε έγινε ξεκάθαρο ότι η ελπίδα βρίσκεται μόνο στον......
αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ προς όφελος των κερδών των μονοπωλίων στα οποία θυσιάζεται το παρόν και το μέλλον μας, οι ζωές μας. Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης, της ανατροπής της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας των μονοπωλιακών ομίλων, το δρόμο της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών.
Η κοινωνική ασφάλιση για την μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνηση είναι κόστος! Για εμάς είναι αναφαίρετο δικαίωμα, είναι η ζωή μας και η προστασία των οικογενειών μας!
Η κοινωνική ασφάλιση δεν χαρίστηκε. Τα εκατομμύρια των εργαζομένων κατέκτησαν αυτό το δικαίωμα με σκληρούς αιματηρούς πολύχρονους αγώνες. Για να έχουν οι εργαζόμενοι ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, να μην πεθαίνουν «σαν το σκυλί στο αμπέλι», να έχουν προστασία οι ίδιοι και οι οικογένειές τους στην ασθένεια, στην αναπηρία, στην ανεργία, στη μητρότητα, στην ανατροφή των παιδιών, στον επαγγελματικό κίνδυνο και τις επαγγελματικές ασθένειες. Διεκδίκησαν και κατέκτησαν να υπάρχει προστασία και αξιοπρεπής ζωή μέσω των συντάξεων μετά τον εργάσιμο βίο, κάλυψη και φροντίδα της εργατικής-λαϊκής οικογένειας, προνοιακά επιδόματα για πιο ευπαθείς ομάδες. Όλα αυτά τα δικαιώματα ήταν πάντα πολύ λιγότερα από όσα δικαιούμασταν με βάση τον πλούτο που παράγαμε, την ανάπτυξη της επιστήμης και τις σύγχρονες ανάγκες μας. Όμως είχαν υποχρεωθεί κράτος και εργοδοσία ένα μέρος από τον κλεμμένο ιδρώτα μας να τον επιστρέφουν μέσω όλων αυτών των παροχών. Πάντα μας έκλεβαν λεηλατώντας τα ταμεία, χρηματοδοτώντας από αυτά ποικιλότροπα τραπεζίτες βιομήχανους εφοπλιστές μεγαλέμπορους όπως κάνουν και σήμερα. Με το νόμο της κυβέρνησης ανοίγει ο δρόμος για να απαλλαγούν κράτος και εργοδοσία από το να πληρώνουν για την κοινωνική ασφάλιση. Αυτό φανερώνει ότι η ανάπτυξη για την οποία μιλούν θα στηθεί πάνω στα δικά μας κορμιά, πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας!
Η ασφάλιση είναι δικαίωμα! Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική! Να πληρώσει η πλουτοκρατία!
Η ελπίδα δεν είναι σύνθημα! Η ελπίδα βρίσκεται μόνο στον αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ προς όφελος των κερδών των μονοπωλίων στα οποία θυσιάζεται το παρόν και το μέλλον μας, οι ζωές μας. Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης, της ανατροπής της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας των μονοπωλιακών ομίλων, στο δρόμο της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών.
Για να κερδίσουν οι εργαζόμενοι θα πρέπει να χάσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι!
Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά!

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη Γενική Απεργία στις 4 Φλεβάρη
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην   Πλατεία παλιού Δημαρχείου στην Παραλία, στις 11 πμ.



Γραμματεία Νάξου

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :