Σάββατο, Ιανουαρίου 02, 2016

Εγκλωβισμένη στα προσωπικά αδιέξοδα των μελών του Δ.Σ. της ΟΝΑΣ

Ο Μάρκος Παντελιας ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ο.ΝΑ.Σ. γράφει:
Αναφορά για τη δημιουργία συντονιστικού πανναξιακού οργάνου Φύλλο εφημερίδας ΚΟΡΩΝΙΣ ΝΑΞΟΥ Αύγουστος 1975  Δεξιά πάνω, στην πρώτη σελίδα Τίτλος Μια πρόταση Συντονισμός δράσης των Συλλόγων μας

Η ΟΝΑΣ παρά  τις μεγάλες προσδοκίες που είχαν όλοι εκείνοι που πρωτοστάτησαν στη δημιουργία της,και πολύ περισσότερο εκείνοι που την είχαν προ πολλού οραματιστεί μέσα από τις στήλες της εφημερίδας «Κορωνίδας», μετά από μια αρκετά μεγάλη πορεία κατά- πτωσης , βαίνει προς διάλυση. Εχουμε κάθε λόγο εμείς, που μέσα από το Σύλλογο Κορωνί-δας  Νάξου και σε συνεργασία με τον......
αείμνηστο Φλώρο Φάρκωνα ,ανοίξαμε το δρόμο ίδρυσης της ΟΝΑΣ,και  την αποστολή της πρώτης πρόσκλησης στους Ναξιακούς συλλόγους. Στα πρώτα χρόνια της δημιουργίας της , έπαιξε σημαντικό ρόλο τόσο στα τοπικά και κοινω- νικά πρόβλήματα,όσο και στον τομέα του πολιτισμού.
Δυστυχώς σταδιακά και μεθοδευμένα μετατράπηκε σε παραμάγαζο  του πασοκ, όπου  βρήκαν πρόσφορο έδαφος οι κάθε λογής άεργοι, καιροσκόποι και τσανακογλύφτες  της εκάστοτε εξουσίας, για τον πολυπόθητο διορισμό τους σε δημόσιες θέσεις. Είναι αυτοί που απομάκρυναν με τον τρόπο τους όλους  εκείνους που πραγματικά μπορούσαν να προσφέ- ρουν χωρίς υστεροβουλία για ίδιον όφελος.
Ετσι παρακολουθούσαμε από απόσταση μια καθοδική πορεία,εκφυλίζοντας πρώτα το Φεστιβάλ,που ως πολιτιστικό γεγονός θα μπορούσε να προσφέρει στην πολιτιστική αναγέν-νηση του τόπου. Αντί γι αυτό είδαμε ο θεσμός αυτός να μετατρέπεται σε ένα κάκιστης αισθητικής υπερθέαμα,και  το μόνο που απέμενε ήταν η ημερομηνία λήξης του.Είδαμε όλα αυτά τα χρόνια να συνοστίζονται στην ΟΝΑΣ, άλλοι για μια αξιοπρεπή θέση στο δημόσιο, άλλοι για να πάρουν θέσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση και άλλοι να γίνονται μεγαλοπαρά- γοντες στα ναξιακά δρόμενα.
Σήμερα όλοι αυτοί ως πονηροί συγγενείς του πλούσιου θείου, ξεκατινιάζονται πάνω από το πτώμα της ΟΝΑΣ, επιρρίπτοντας τις ευθύνες με μεγάλη ευκολία, ο ένας στον άλλο.


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :