Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Ο Τομέας Πολιτικής των Νησιωτικών Χώρων του ΠΑΣΟΚ του οποίου Γραμματέας είναι ο Γιάννης Βλασερός σχετικά με την συγκρότηση  από την Κυβέρνηση του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής ανακοίνωσε τα παρακάτω:
Μετά από αδράνεια ύστερα απο ένα χρόνο Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  με απόφαση του Υπουργού ΝΑΥΤΙΛΊΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ συγκροτήθηκε το Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής.
Ετσι ένα  τόσο μεγάλης σημασίας γνωμοδοτικό και συμβουλευτικό όργανο που νομοθετήθηκε με τον Ν 4150/2013 για να να χαράσει τις βασικές αρχές πολιτικής στους τομείς της.....
Οικονομικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης των νησιών της χώρας μας και να εισηγείται στον Πρωθυπουργό,συγκροτείται για ν αποφανθεί σε θέματα που ήδη έχουν φθάσει με τις πολιτικές της σημερινής Κυβέρνησης στα γνωστά αδιέξοδα.
Η κακή  οικονομική κατάσταση των νησιών και  με  νομοθετημένη την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ,ο αναμενόμενος  θάνατος της νησιώτικης αγροτικής παραγωγής με τα εξοντωτικά  ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα να είναι καθ ‘οδόν,,η κατάρρευση των Ακτοπλοικών Συγκοινωνιών στις Άγονες Γραμμές, η επικίνδυνη υποβάθμιση των Υγειονομικών Υπηρεσιών και   η αθρόα εισρροή προσφύγων και παράνομων μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου το 2015,ως αποτέλεσμα και της άφρονος πολιτικής «των ανοιχτών συνόρων» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι μερικά χαρακτηριστικά θέματα που ενώ έχουν άμεση σχέση με την Νησιωτική Πολιτική, εξελίσσονται ερήμην της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και του υπόψη Συμβουλίου.
Σήμερα παρά την  ανεξέλεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου,ώστε να τίθεται σε αμφισβήτηση ακόμη και η συμμετοχή της χώρας μας στη ζώνη Σέγκεν, η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  όχι μόνο  δεν αλλάζει πολιτική, αλλά δημιουργεί και αρνητικές εντυπώσεις στα στελέχη του Λιμενικού με τον τρόπο αντιμετώπισης παρεμβάσεών τους όπως στην τελευταία παρέμβασή τους  στη ΛΕΣΒΟ. Κι όμως τέτοια εθνικά θέματα είναι στην κύρια αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας με τον Ιδρυτικό Νόμο του Υπουργείου Αιγαίου με την υπογραφή του Ανδρεά Παπανδρέου από το 1985.
Με αυτήν την κατάσταση η συγκρότηση του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής και με την συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  και Κοινωνικών και Επιστημονικών Φορέων των νησιωτών μας δίνει μια ελπίδα, εαν δραστηριοποιηθεί ουσιαστικά, να χαραχθούν επι τέλους έστω και τώρα Νησιώτικες Πολιτικές που θα μετριάσουν δυσάρεστες ήδη καταστάσεις και θα προλάβουν και επερχόμενες απαξιώσεις των νησιών μας από καταστροφικές πολιτικές.
Εμείς πάντως με την δράση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και των Βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα σταθούμε όπως πάντα στο πλευρό των κατοίκων των νησιών μας συμβάλοντας με κάθε τρόπο στην εφαρμογή σωστών πολιτικών επίλυσης των προβλημάτων και διαφύλαξης του Νησιωτικού Χώρου.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :