Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
Οι άνεργοι να βγουν μπροστά, να πάρουν αγωνιστική θέση απέναντι στο ασφαλιστικό έκτρωμα που τους διαλύει παραπέρα τη ζωή!
Το ΠΑΜΕ απευθύνεται στους χιλιάδες ανέργους, στους εργαζόμενους που ανακυκλώνονται ανά εξάμηνο στα κακοπληρωμένα προγράμματα του ΟΑΕΔ, στους αυτοαπασχολούμενους που έβαλαν λουκέτο, στους νέους και τις νέες που συμπιέζουν τη ζωή τους ανάμεσα σε αγγελίες, σε δουλειές του ποδαριού και σε προγράμματα voucher και τους καλεί σε άμεσο αγωνιστικό ξεσηκωμό!
Το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό είναι φωτιά και λάβρα για τους ανέργους!
Δε φτάνει η καθημερινή πίεση που υπάρχει στους ανέργους σήμερα, το άγχος για να τα φέρουν πέρα, το ποσό τους επιδόματος ανεργίας που δεν αρκεί αλλά και δεν καλύπτει το σύνολο των ανέργων, έρχεται επιπλέον το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό και .....
υπονομεύει και χαντακώνει όχι μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον τους.
Η κυβέρνηση που προκλητικά και με θράσος δηλώνει πως νομοθετεί υπέρ των αδυνάτων, τσακίζει τους ανέργους κάθε ηλικίας, νυν και μακροχρόνιους. Και σήμερα απροστάτευτοι άνεργοι, μισοάνεργοι με μισθούς των 300-400 ευρώ και στο μέλλον εκτεθειμένοι στο όριο της ανέχειας!
Στο στόχαστρο η νεολαία που ψάχνει σήμερα το μεροκάματο με τα κιάλια!
Κανένας νέος σήμερα που είτε ψάχνει για πρώτη φορά εργασία είτε κινείται από κλάδο σε κλάδο για να βρει μεροκάματο είτε βρίσκεται σε παρατεταμένη κατάσταση ανεργίας, δε θα έχει στο μέλλον πολλά χρόνια εργασίας. Σύμφωνα με την κυβερνητική πρόταση θα είναι καταδικασμένος να περιμένει ως τα 67 χρόνια για να πάρει μια συμβολική αναλογική σύνταξη που μαζί με την Εθνική Σύνταξη συνολικά δε θα ξεπερνά τα 450-500 ευρώ.
Απροστάτευτοι όλοι οι άνεργοι που βρέθηκαν ξαφνικά στην ανεργία!
Αντίστοιχα, κανένας άνεργος στην ηλικία των 40, των 50 ετών που έχασε ξαφνικά τη δουλειά του, που αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο στο μαγαζί του ή να κλείσει βιβλία, δε μπορεί να αισθάνεται προστατευμένος. Είναι τμήμα των ανέργων που δύσκολα θα ξαναπιάσει δουλειά, δύσκολα θα βρει δουλειά με συγκροτημένα δικαιώματα σταθερής και μόνιμης εργασίας, είναι κομμάτι που θα ψάχνει να βρει λύση είτε σε προγράμματα ΟΑΕΔ με ημερομηνία λήξης ή θα κάνει δουλειές του ποδαριού. Αυτό το πολυάριθμο κομμάτι των ανέργων, θα περιμένει ως όμηρος τα 67 έτη για να μπορέσει να πάρει μια σύνταξη που το ποσό της αναλογικής σύνταξης λόγω της ανεργίας, θα είναι μια σταγόνα πλάι στα 384 ευρώ.
Κανένας άνεργος δεν προστατεύεται! Κανένας αδύνατος δεν ανακουφίζεται!
Αντιθέτως, στο όνομα του αδυνάτου και στη δήθεν ισότητα και δικαιοσύνη, προκαλείται μεγαλύτερη φτωχοποίηση σε περισσότερους εργαζόμενους και σε λαϊκά στρώματα.
Κανένας άνεργος να μη ξεγελαστεί από τις ψεύτικες κορώνες της κυβέρνησης περί προστασίας του! Ούτε να παρασυρθεί από το ψεύτικο ενδιαφέρον των άλλων κομμάτων που στηρίζουν το σύστημα της εκμετάλλευσης. Δεν ενδιαφέρονται για τα δίκαια αιτήματα μας, για την ποιότητα της ζωής μας. Είναι οι ίδιοι που πετσόκοψαν το επίδομα ανεργίας, που μέσω προγραμμάτων δίνουν ζεστό χρήμα στις επιχειρήσεις μέσω ανελαστικών κακοπληρωμένων προγραμμάτων απασχόλησης.
Νέες και παλιές κυβερνήσεις, είναι αυτές που έχουν στη γωνία τους ανέργους, που επιδοτούν μόνο το 1/10 αυτών, που έχουν διαλύσει ολοσχερώς σχεδόν το σύνολο των κοινωνικών επιδομάτων.
Καραδοκούν τα κοράκια που προσδοκούν κέρδη πάνω στην υγεία των ανέργων!
Μας θέλουν συνεχώς στην πίεση, να ψάχνουμε τα ένσημα παντού, να κοιτάμε τις ημερομηνίες για να κατοχυρώσουμε το βιβλιάριο υγείας μας, να ψάχνουμε παρατάσεις διατάξεων της τελευταίας στιγμής για να έχουμε τη στοιχειώδη πρόσβαση στην υγεία.
Τα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών, μας βλέπουν ως πελατεία, προσδοκούν νέα κέρδη από τις αρνητικές εξελίξεις που προδιαγράφονται στην κοινωνική ασφάλιση. Αυτό αναφέρουν και οι ασφαλιστικές εταιρείες.
Οι άνεργοι δεν είναι αναλώσιμοι, δεν είναι ωφελούμενοι, δεν είναι ζητιάνοι!
Είναι τα πρώτα θύματα της καπιταλιστικής κρίσης, που «ξεφορτώθηκαν» οι επιχειρήσεις για να προστατεύσουν την κερδοφορίας τους.
Οι ανάγκες των ανέργων δε μπορούν να μπουν στα όρια της κερδοφορίας των επιχειρηματιών!
Οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι στα προγράμματα απασχόλησης, οι «περιστασιακά» εργαζόμενοι, να πάρουν θέση πλάι στους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, τη νεολαία, τις γυναίκες και στην Πανελλαδική-Πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη, να βγουν στους δρόμους μαζί με τα αιτήματα για σταθερή και μόνιμη εργασία, για ουσιαστική προστασία των ανέργων, να δυναμώσει το σύνθημα «να μην περάσει ο νόμος-λαιμητόμος για το ασφαλιστικό που διαλύει τη ζωή μας».
Το ΠΑΜΕ καλεί τους ανέργους να οργανωθούν στα σωματεία τους, στις επιτροπές ανέργων!
Να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας!
Να στείλουμε στην ανεργία τους εκμεταλλευτές μας, το πολιτικό προσωπικό τους, όσων σήμερα πλουτίζουν πάνω στη δυστυχία μας.
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη Γενική Απεργία στις 4 Φλεβάρη
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία παλιού Δημαρχείου στην παραλία στις 11 πμ


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :