Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

Β. ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Να βάλουμε τα θεμέλια για να χτίσουμε την κοινωνία των ονείρων μας.

Την Κυριακή 02.02.2014 τα μέλη της Δημοτικής Κίνησης Πολίτες για τα Νησιά μας, με επέλεξαν για να εκφράσω τις αρχές, τους στόχους και τις πολιτικές θέσεις της Κίνησης ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου της.
Η επιλογή αυτή σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για τον τόπο μας. Η κοινωνία βλέπει στους ανθρώπους της γενιάς μου την ευκαιρία να πάρει στα χέρια της το μέλλον του τόπου μας.
Καθημερινά διαπιστώνουμε ότι η κοινωνία μας είναι πια πρόθυμη να δώσει την ευκαιρία στους νέους αλλά και σε.... ανθρώπους με εμπειρία που δεν έχουν διαβρωθεί από το σαρκοβόρο πολιτικό σύστημα, να οδηγήσουν το Δήμο μας αλλά και όλη την Ελλάδα σε ένα νέο κεφάλαιο γεμάτο αισιοδοξία, υγιή ανάπτυξη που να....

πηγάζει μέσα από τις αναγκαιότητες των πολιτών αλλά και τις τοπικές δυνατότητες και χαρακτηριστικά.

Καλώ όσους πιστεύουν στην αλλαγή, την ανανέωση, όσους έχουν στο μυαλό και στην καρδιά τους μια άλλη κοινωνία, όσους ονειρεύονται για τα νησιά μας μια ανάπτυξη που να αναδεικνύει την ομορφιά και την αυθεντικότητά τους και όχι μια δήθεν “ανάπτυξη” που τα μεταλλάσσει σε κάτι άλλο, απροσδιόριστο και οπισθοδρομικό, να έλθουν κοντά μας. Να μας μιλήσουν για τις ιδέες τους, τα προβλήματα που αναγνωρίζουν αλλά δεν μιλά κανείς γι' αυτά.

Να ανταλλάξουμε θέσεις, να δούμε που διαφωνούμε και που συμφωνούμε, αναγνωρίζοντας ο ένας στον άλλον ότι έχει άποψη, να μάθουμε ξανά να κουβεντίαζουμε.Αποδεχόμενοι όλοι ότι δεν θα “χαϊδέψουμε κανένα αυτί” μόνο και μόνο με σκοπό την ανάληψη της εξουσίας που θα τη διαχειριστεί η δική μας παράταξη, να θέσουμε τα όρια ανάμεσα στην κοινωνία πολιτών και τον «κυβερνητισμό – εξουσιασμό» στον οποίο προσβλέπουν παραδοσιακά όσοι έχουν κυβερνήσει τον τόπο μας αλλά και αυτοί που διεκδικούν απέναντι μας την ανάληψη ή διατήρηση της εξουσίας.

Να κάνουμε επιτέλους βήματα μπροστά.

Για τη Νάξο και τα Νησιά μας.

Για εμάς και τα παιδιά μας.

Για την Ιστορία αυτού του τόπου, τον πολιτισμό και την οικονομία μας. Μέσα από σωστό προγραμματισμό με συγκεκριμένο όραμα.

Πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην πολιτική μιζέρια που ζούμε.

Δεν θα αφήσουμε να διαφεντεύουν τις ζωές μας στοιχειωμένοι στις καρέκλες τους επαγγελματίες πολιτικοί που στερούνται οράματος, όρεξης και λογικής.

Να στείλουμε σπίτι τους τους πολιτικάντηδες – υποχείρια της κεντρικής αντιλαϊκής κυβέρνησης, που κοιτά μόνον πως θα ξεπουλήσει τα αγαθά αυτού του τόπου τα οποία με αγώνες διαφυλάχθηκαν για αιώνες, που απεργάζεται την περαιτέρω καταπάτηση των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων.

Ας δώσουμε τέλος στην καταστροφική λογική της ψηφοθηρίας με προσωπικές εξυπηρετήσεις, που αφήνει πάντα στην άκρη τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

Ας δώσουμε το μήνυμα σε όλους αυτούς που έχουν ως μοναδικό σκοπό την διατήρηση της εξουσίας για την προσωπική τους προβολή και την κομματική και πολιτική τους ανέλιξη ότι το ανθυγιεινό για την κοινωνία μας παιχνίδι τους έλαβε τέλος.

Ας δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον γεμάτο πραγματική ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη, αναδεικνύοντας μια Δημοτική Αρχή που θα είναι δίπλα και μαζί με τον πολίτη και όχι απέναντι του, χωρίς ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις.

Συμπολίτισσες και συμπολίτες, ας σαρώσουμε τη Νάξο, τη Δονούσα, την Ηρακλειά, το Κουφονήσι, τη Σχοινούσα με ένα πελώριο ρεύμα ανανέωσης και ελπίδας! Το δικαιούμαστε και μπορούμε να το πετύχουμε.

Η κοινωνία και ιδιαίτερα οι νέοι διανύουν μια περίοδο γενικής απαξίωσης της πολιτικής και ζητάμε επιτακτικά την αλλαγή, την ανανέωση, τη συμμετοχή μας στα κοινά αλλά χωρίς μεσσιανισμούς και προφήτες, χωρίς κλίκες και ραδιουργίες, χωρίς κομματικούς πατρώνες. Και θα τα καταφέρουμε!

Το φαύλο πολιτικό – πελατειακό κατεστημένο καταρρέει και είναι ευκαιρία τώρα -πριν του δοθεί η δυνατότητα να αναστηθεί- να βάλουμε τα θεμέλια ώστε να χτίσουμε την κοινωνία των ονείρων μας.

Μια κοινωνία χωρίς βαρίδια, προστατευτική και δίκαιη, αυτοδιάθετη κι ελεύθερη!
Νάξος, 26.02.2014

Βασίλης Σ. Βρούτσης

Υποψήφιος Δήμαρχος

Δημοτική Κίνηση Πολίτες για τα Νησιά Μας
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :