Τετάρτη, Φεβρουαρίου 12, 2014

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΑΞΟΥ


Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΑΞΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ:
MAGNIFICA PRESENZA (2012) του Ferzan Ozpetek
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014, ΣΤΙΣ 9.00 μ.μ.
ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ, ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
Το «Made in Italy», το φεστιβάλ ιταλικού κινηματογράφου που διοργανώνεται στο Λονδίνο, συμπληρώνει φέτος τρία χρόνια ζωής. Στην πρεμιέρα του, παίχτηκε η καινούργια ταινία του Φερζάν Οζπετέκ «Magnifica Presenza».
Λίγα λόγια για το έργο:
Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο 28χρονος Πιέτρο, μια μοναχική ψυχή που δουλεύει τη νύχτα σε ένα φούρνο. Σύντομα βλέπει ότι...
διάφορα αντικείμενα στο σπίτι μετακινούνται και αντιλαμβάνεται ότι δεν ζει μόνος. Στην αρχή αποφασίζει να μην δώσει σημασία στους υπόλοιπους συγκατοίκους του.

"Στην ταινία περιγράφω τι είναι πραγματικό και τι δεν είναι, όταν ξαφνικά ανακαλύπτουμε για ποιο λόγο υπάρχουν αυτές οι παρουσίες. Θέλαμε να έχουν σχέση με τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Γυρίζοντας με τους ηθοποιούς πίσω στο χρόνο, σ’ εκείνη την περίοδο, αυτόματα επιστρέφουμε και στον κόσμο του Πιραντέλο, ο οποίος μοιράζεται ανάμεσα στην πραγματικότητα και το όνειρο. Εξηγεί πολλά πράγματα σε σχέση με την ταινία μου, που δεν έχει να κάνει με τη μαγεία, αλλά με την πραγματικότητα και το φανταστικό στοιχείο", τονίζει ο σκηνοθέτης της ταινίας.

Αυτή η αναγκαστική συγκατοίκηση δημιουργεί σταδιακά στον ήρωά μας μια μορφή οικειότητας με τους φανταστικούς φίλους του. Για πρώτη φορά θα αρχίσει να μοιράζεται μαζί τους, προσωπικά όνειρα, επιθυμίες και φόβους. Κάποια στιγμή όμως ο Πιέτρο πρέπει να αποχωριστεί τους φίλους του, με τους οποίους μοιράζεται πλέον τα πάντα. Τα μαθήματα που πήρε από αυτούς, θα τον βοηθήσουν να δει τη ζωή με άλλο μάτι. Δεν θα αισθανθεί ποτέ ξανά μοναξιά...

Δείτε το τρέιλερ εδώ http://youtu.be/wCT_BH1FGB0
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :