Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

Ερώτηση Μ. Γλέζου για την καθυστέρηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στο θέμα των γερμανικών οφειλών

Ερώτηση για τους λόγους που καθυστερεί το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να γνωμοδοτήσει σχετικά με το θέμα των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα απηύθυνε ο Μανώλης Γλέζος προς τον υπουργό Οικονομικών και υπουργό Εξωτερικών
Αναλυτικά η ερώτηση :
«Με την υπ' αριθ. 2/65610/0004/10-09-2012 απόφαση του Υπουργού των Οικονομικών είχε συσταθεί Ομάδα Εργασίας με.... αντικείμενο την έρευνα ιστορικού αρχειακού υλικού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σχετικό με τις περιόδους του Α΄ και Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Το πόνημα των εργασιών αυτής της Ομάδας κρίθηκε και χαρακτηρίστηκε ως «απόρρητο» και στη συνέχεια διαβιβάστηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών και στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, έτσι ώστε να αξιολογηθεί η εν λόγω Έκθεση και, αναλόγως της αξιολόγησής της, να υπάρξει «νομική βάση» σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα κινηθεί για να διεκδικήσει τις γερμανικές οφειλές. Σημειώνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι θεωρεί τη γνωμοδότηση αυτή ως αναγκαία – για την ακρίβεια ως προϋπόθεση – προκειμένου να προβεί στη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.

Η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου αναμένεται από το Μάρτιο του 2013, από όταν δηλαδή τέθηκε το πόρισμα στη διάθεσή του.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί: Ποιοί λόγοι καθυστερούν τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους;

Ο ερωτών Βουλευτής
Μανώλης Γλέζος».

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :