Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση της Γραμματείας Νάξου του ΠΑΜΕ για την υγεία

Στους χώρους της  υγείας - πρόνοιας ήδη ζούμε τραγική  στάση πληρωμών και παροχών. Και  ενώ σε συνθήκες κρίσης οι λαϊκές ανάγκες  για δημόσιες, δωρεάν υγειονομικές υπηρεσίες αυξάνουν, η συγκυβέρνηση ανακοινώνει νέες περικοπές και συγχωνεύσεις – κλείσιμο μονάδων υγείας, που θα επιδεινώσουν την ήδη άθλια κατάσταση.
Στα πλαίσια  αυτής της πολιτικής στον τόπο μας συγχωνεύεται το Νοσοκομείο –  Κ.Υ. Νάξου με το Νοσοκομείο Σύρου. Οι επιπτώσεις και για τον τόπο μας και για τα γύρω νησιά θα είναι εγκληματικές, αφού πλήθος ασθενών δε θα καλύπτονται. Θα μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο οι ήδη τεράστιες ελλείψεις σε.........
προσωπικό, εξοπλισμό και υγειονομικά υλικά.
Οι  αλλαγές αυτές είναι μέρος των γενικότερων αντιλαϊκών ανατροπών στην Κοινωνική Ασφάλιση, στις κοινωνικές υπηρεσίες που προωθούνται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) είτε έχουν μνημόνιο είτε όχι. Είτε έχουν μεγάλο δημοσιονομικό χρέος είτε όχι (Γερμανία, Σουηδία). Είτε είναι στο ευρώ είτε όχι (Βρετανία). Παντού προχωράνε σε περικοπές στην υγεία - πρόνοια, σε απολύσεις στο δημόσιο, σε καταργήσεις και ιδιωτικοποίηση νοσοκομείων και κατευθύνονται από συγκεκριμένες αποφάσεις που έχουν συναποφασίσει οι κυβερνήσεις των κρατών – μελών στην ΕΕ.
Στόχος των  αλλαγών αυτών είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της υγείας και η διασφάλιση της κερδοφορίας τους.
Στα πλαίσια αυτής  της κατεύθυνσης, η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, της σημερινής τρικομματικής και της ΕΕ:
  • Αντιμετωπίζει την Υγεία σαν κόστος που επιβαρύνει τους κρατικούς προϋπολογισμούςγι' αυτό περικόπτει τις κρατικές δαπάνες για την Κοινωνική Ασφάλισηκαι την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Μεταφέρει ολοένα και περισσότερο την ευθύνη της χρηματοδότησης των υπηρεσιών και των υποδομών Υγείας στις εργατικές - λαϊκές οικογένειες.
  • Αντιμετωπίζει την Υγεία σαν εμπόρευμαπηγή κερδοφορίας του κεφαλαίου και τους ασθενείς και τις οικογένειές τους ως πελάτες.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αγρότες, τα σωματεία εργαζομένων και όλους τους φορείς να πάρουν θέση και να οργανώσουμε την πάλη μας :
  • για να μην περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης στην υγεία
  • για να ακυρωθεί άμεσα η κατάργηση-συγχώνευση του Νοσοκομείου  Κ.Υ. Νάξου με το Νοσοκομείο Σύρου
  • Να αναπτυχθούνεξοπλιστούν και στελεχωθούν κλινικές και μονάδες αναγκαίεςπου θα ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες ιατρικών παροχών του λαού της Νάξου -ντόπιωνκαι μεταναστώνκαι των άλλων νησιών τόσο σε πρωτοβάθμιο όσο και σε δευτεροβάθμιο επίπεδο.
  • Να σταματήσει κάθε πληρωμή από τους ασθενείς που προσέρχονται να εξεταστούν στα τακτικά και επείγοντα ιατρείαή και για εξετάσεις στα εργαστήρια των νοσοκομείων ή καιγια αναγκαίες θεραπείεςεπεμβάσειςνοσηλεία είτε είναι ασφαλισμένοι είτε ανασφάλιστοιΈλληνες ή μετανάστες.
  • Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα  που οφείλονται στους εργαζόμενους του νοσοκομείου της Νάξου
  • για Αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν , ενιαίο και καθολικό Σύστημα υγείας και πρόνοιας.

Γραμματεία  Νάξου 

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :