Τρίτη, Ιανουαρίου 29, 2013

«Αναγκαίο και επιτακτικό να παραμείνει στη Σύρο το Πανεπιστήμιο».

Άρθρο του  Δημοσιογράφου Τριαντάφυλλου Τριανταφυλλίδη
Διαβάζουμε και πληροφορούμαστε  πολλά περίεργα, επικίνδυνα και αντιφατικά για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι Συριανοί πρέπει να ανησυχούμε και να είμαστε έτοιμοι για αγώνες  προκειμένου να υπερασπιστούμε την παραμονή του στο νησί μας. Η παραμονή του εξυπηρετεί πολλαπλά τόσο το νησί μας όσο και τους φοιτητές αλλά και το ίδιο το Πανεπιστήμιο. Και αυτό αφού εργάζονται αρκετοί σε...........
αυτό, η παραμονή των φοιτητών στο νησί μας αποτελεί ένεση ενίσχυσης για την τοπική οικονομία, οι φοιτητές διαβιούν σε ένα πολιτισμένο τόπο κοντά στην Αθήνα, ενώ το Πανεπιστήμιο ωφελείται οικονομικά αφού ο Δήμος Σύρου- Ερμούπολης, του έχει παραχωρήσει για στέγαση αρκετά κτίρια στην Ερμούπολη.
Εξυπακούεται λοιπόν από  όλα τα παραπάνω ότι είναι συμφέρον για όλους να παραμείνει το Πανεπιστήμιο στη Σύρο. Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι  καιροσκόποι εκτός Σύρου και  Κυκλάδων που για δικούς τους λόγους, θέλουν  να το πάρουν από τον τόπο μας. Για αυτό εμείς οι Συριανοί πρέπει όχι μόνο να επαγρυπνούμε αλλά θα πρέπει να κινηθούμε άμεσα όχι μόνο για να παραμείνει αλλά και για να μεγαλώσει. Αυτά επιτάσσει τόσο το συμφέρον της Σύρου όσο και το συμφέρον του Πανεπιστημίου. Το Πανεπιστήμιο πρέπει και θα παραμείνει στη Σύρο.
Βέβαια πρέπει και η  Αυτοδιοίκηση του νησιού μας  να κινηθεί για τη δημιουργία υποδομών . Έχουμε π.χ. το χώρο του στρατοπέδου  που παραμένει αναξιοποίητος. Έχουμε κι άλλους χώρους για τους οποίους ουδείς ενδιαφέρεται. Εμείς οι Συριανοί πρέπει να ξυπνήσουμε, να διεκδικήσουμε και να αγωνισθούμε πριν είναι αργά.
Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης
Δημοσιογράφος

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :