Πέμπτη, Νοεμβρίου 29, 2012

Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ: AMΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Η πρόσφατη απόφαση του Eurogroup αποτελεί συμφωνία "σταθμό" για την Ελλάδα και για την κοινή πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα  με την απόφαση εκταμιεύονται 34,4 δις ευρώ στις 13 Δεκεμβρίου του 2012 και τα υπόλοιπα 9,3 δις ευρώ του δανείου ως το Μάρτιο του 2013. Συνοδεύεται με πακέτο ελάφρυνσης με τη μείωση επιτοκίων, το "πάγωμα" των τόκων για 10 χρόνια , την.............
αναβολή αποπληρωμής για 15 χρόνια , την επιστροφή κερδών της ΕΚΤ και την επαναγορά ομολόγων.
Η Ελλάδα παραμένει στην Ευρωζώνη και στο ευρώ χαρη στις διαπραγματεύσεις που πραγματοποίησε η κυβέρνηση αλλά και χάρη στις μεγάλες θυσίες που πραγματοποιεί και καλείται να πραγματοποιήσει στο εγγύς μέλλον ο ελληνικός λαός. Οι κοινωνικές αντοχές και ανοχές είναι σε οριακό επίπεδο. Είναι απαραίτητο , το ταχύτερο δυνατό να ξεφύγουμε από την υφεσιακή κατάσταση και να προωθήσουμε την ανάπτυξη. Με σκληρή δουλειά και ταχύτατους ρυθμούς πρέπει να παταχθεί η γραφειοκρατία , να αξιοποιηθούν οι διαθέσιμοι πόροι του ΕΣΠΑ και η ακίνητη περιουσία του δημοσίου και σημαντικό κομμάτι του δανείου να κατευθυνθεί στην πραγματική οικονομία και στην στήριξη του κοινωνικού κράτους.
Δεν είναι ώρα για θριαμβολογίες  από κανέναν  αλλά ούτε για κινδυνολογία και "στείρα" άρνηση που - δυστυχώς - έχει επιδείξει η αντιπολίτευση  τον τελευταίο  καιρό.
Η κυβέρνηση καλείται να κερδίσει άμεσα μάχες, να συνεχίσει να θεμελιώνει την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτρικό και να την οδηγήσει  στην ανάκαμψη και στην έξοδο από την βαθιά οικονομική ύφεση.
Οι δανειστές μας θα πρέπει να καταλάβουν οτι ο ελληνικός λαός έχει πραγματοποιήσει μεγάλες θυσίες και δεν μπορεί να υποστεί άλλες. Θέλει ελπίδα και προοπτική. Οι Ευρωπαίοι εταίροι οφείλουν να δείξουν αλληλεγγύη στην Ελλάδα αλλά και στις άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου που δοκιμάζονται από την κρίση.
Απαιτείται ενότητα και σκληρή, αποτελεσματική δουλειά. Οι ευθύνες είναι μεγάλες. Οι στιγμές είναι ιστορικές. Ας το αναλογιστούμε όλοι. Κυβέρνηση, αντιπολίτευση και ελληνική κοινωνία.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι η ανάπτυξη να έρθει με τον τρόπο που διοικουσες γουρουνοκεφαλε καλημέρα να μην έρθει ποτεε χαρτογιακα!!!
.