Κυριακή, Φεβρουαρίου 26, 2012

Η καρδιά του Καρναβαλιού χτυπά στη Νάξο

Ο εορτασμός της Ναξιώτικης αποκριάς έχει αποκτήσει πλέον τη δική τoυ περίοπτη θέση ανάμεσα στα φημισμένα καρναβάλια της Ελλάδας. Δημιουργεί σιγά σιγά τη δική του παράδοση γράφοντας μια ξεχωριστή ιστορία στο βιβλίο των πολιτιστικών δρώμενων του τόπου .
Οι συμμέτοχη του κόσμου στις φετινές εκδηλώσεις ξεπέρασε κάθε προσδοκία με αποκορύφωμα την σημερινή μεγάλη παρέλαση στην οποία πήραν μέρος περισσότεροι από 800 εθελοντές, 28 άρματα και δεκάδες ομάδες μεταμφιεσμένων.
Όπως ήταν αναμενόμενο, οι διοργανωτές εμπνεύστηκαν από το ζοφερό κλίμα της εποχής. Τα περισσότερα θέματα σατίριζαν την οικονομική κρίση, το μνημόνιο, το ΔΝΤ, τα ψέμματα της εξουσίας, τις Ελληνογερμανικές σχέσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Έλληνες, στέλνοντας μ' αυτόν τον τρόπο ένα ηχηρό μήνυμα στους μασκαράδες του Ελληνικού κοινοβουλίου και στους Ευρωπαίους εταίρους μας.
Η ομάδα της κινηματογραφικής λέσχης ήταν αυτή που εντυπωσίασε περισσότερο την επιτροπή αξιολόγησης ενώ τη δεύτερη θέση, με διαφορά στήθους, κατέκτησε το υπεραισιόδοξο "θέμα" των Κορωνιδιατων.
Το έπαθλο που περίμενε τους νικητές της ημέρας ήταν ένα τεράστιο ταψί γαλακτομπούρεκο (50 τεμαχίων) και μια λαγάνα 2,5 μέτρων(15 κιλά!!) προσφορά των ζαχαροπλαστείων "Ραντεβού"!!!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Πάρα πολλά μπράβο στην Συναξία για το υπέροχο 3ημερο αλλά και την παρουσία τους στην ζωή της Νάξου και της 365 ημέρες του χρόνου πάντα επιτυχίες και ενίσχυση του εθελοντισμού.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό το καρναβάλι φέτος. Αν έλειπαν τα αλευρώματα θα ήταν τέλειο.

Ανώνυμος είπε...

ola kala re paidia k ta alevromata kala itan fadastite oti sto galaxidi to 3mero mazevei 120000 kosmo gia to alevri kai pali bravo den exoume na zilepsoume tipota apo kanenan....k tou xronou pio kala.