Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012

Εκλογές και… 9 Επίτροποι

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η συνέχιση της δημοσιονομικής στήριξης της Ελλάδας από την τρόικα, που αναμένεται να οριστικοποιηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup, και να επισημοποιηθεί μετά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις αρχές Μαρτίου, και αφού μεσολαβήσει η συνεδρίαση του Γερμανικού Κοινοβουλίου για να εγκριθεί το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, θα συνοδεύεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και από αυστηρή επιτροπεία.
Η σχετική πρόθεση των Γερμανών και των πολιτικών δορυφόρων τους...... στην Ευρωπαϊκή Ένωση, περιλαμβάνει την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της Task Force, με πιθανή αναβάθμιση του Χορστ Ράιχενμπαχ σε ρόλο υπερ-Επιτρόπου, σε συνδυασμό με άλλους οκτώ Επιτρόπους, σε κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας και δημόσιας διοίκησης.

Πιο συγκεκριμένα, Επίτροποι θα τοποθετηθούν στα υπουργεία Οικονομικών (δυο), Ανάπτυξης, Υγείας, Μεταφορών, Περιβάλλοντος, στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Από τις Βρυξέλλες προκύπτει κλίμα δυσπιστίας για τη δυνατότητα της ελληνικής κυβέρνησης να φέρει εις πέρας τις τρέχουσες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, και για τον λόγο αυτό, όπως αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», ο Χορστ Ράιχενμπαχ έχει στείλει επιστολή στον Όλι Ρεν, με την οποία επισημαίνει την αναγκαιότητα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, «ώστε να αρχίσουν οι Έλληνες πολιτικοί να δουλεύουν, αφού απαλλαγούν από το άγχος».

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :