Δευτέρα, Φεβρουαρίου 20, 2012

«Στη Βουλή το κρίσιμο θέμα της οριστικής παραχώρησης των τίτλων ιδιοκτησίας των οικοπέδων του Σωματείου «ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» Νάξου»

Αναφορά για το κρίσιμο ζήτημα της οριστικής παραχώρησης στους δικαιούχους των κτημάτων και των οικοπέδων του Σωματείου «ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» Νάξου, κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης.
Το θέμα αυτό, το οποίο παραμένει σε εκκρεμότητα από το 1957, έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία μείζονων προβλημάτων στην καλλιέργεια, τη διαχείριση και τη μεταβίβαση των..... συγκεκριμένων ακινήτων.

Σημειώνεται, επίσης ότι το έργο της επικαιροποίησης των σημερινών δικαιούχων καθίσταται δυσχερές, καθώς το σύνολο αυτών - ακόμη και μέρος της δεύτερης γενιάς - έχουν αποβιώσει, γεγονός που απαιτεί την οριστική λήξη αυτής της πολυετούς εκκρεμότητας που λειτουργεί σε βάρος τους.

Ως εκ τούτου, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο κ. Βρούτσης κατέθεσε σχετικό έγγραφο του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανώλη Μαργαρίτη (α.π. 1421/01-02-2012) καθώς και την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου (α.π. 352/2011), ως αναφορά προς το αρμόδιο υπουργείο, ζητώντας την επίσπευση της επίλυσης του θέματος, με την απόδοση των οριστικών τίτλων κυριότητας στους σημερινούς κατόχους και δικαιούχους.


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν ασχολήθηκε με το θέμα ο κ. Βρούτσης όλο το χρονικό διάστημα 2004 έως 2009 που κυβερνούσε το κόμμα του, μόνο τώρα κάνει επερώτηση?
"ΑΡΑΧΝΗ"