Σάββατο, Φεβρουαρίου 25, 2012

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Με Εγκύκλιό του το Υπουργείο Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. (10112 /Δ4 – 30/1/2012) με Θέμα «Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2012-2013» προχωρά στις προβλεπόμενες από την εκπαιδευτική νομοθεσία μεταβολές (ιδρύσεις, καταργήσεις, συγχωνεύσεις, προαγωγές, υποβιβασμοί) σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2012-13.
Ένας από τους βασικούς μοχλούς μείωσης των οργανικών θέσεων είναι η..... συγχώνευση – κατάργηση σχολικών μονάδων. Η αρχή στο χώρο της εκπαίδευσης έγινε το 2011 με τη συγχώνευση 1050 σχολείων και την παύση λειτουργίας των Ολοήμερων Τμημάτων των ολιγοθέσιων σχολείων. Είναι πλέον σαφές ότι οι επιχειρούμενες συγχωνεύσεις/καταργήσεις σχολικών μονάδων δεν γίνονται για παιδαγωγικούς ή κοινωνικούς λόγους, αλλά με ψυχρά οικονομικά κριτήρια και έχουν ως στόχο τη δημιουργία πολυδύναμων σχολείων με αμφίβολα εκπαιδευτικά αποτελέσματα και συνδέονται άμεσα με τη μείωση των θέσεων εργασίας, την παύση των διορισμών αλλά και τις μαζικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων με τη σύνδεση του μισθού των εκπαιδευτικών με τις επιδόσεις των μαθητών, την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, την κατάργηση κάθε θεσμού στήριξης της μαθησιακής προσπάθειας, καθώς και με τη δραστική μείωση των κονδυλίων για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.

Το κλείσιμο ενός Σχολείου σημαίνει, μια εστία παιδείας, εκπαίδευσης και πολιτισμού λιγότερη, με ό, τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται. Το κλείσιμο σχολείων των νησιών μας θα σημάνει το μαράζωμα της κοινότητας και θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στα παιδιά και στις οικογένειές τους.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί των σχολείων του Νομού Κυκλάδων ζητάμε:

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ Ή ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ. ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ.

Καλούμε τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων του Νομού μας, με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών τους, να ασκήσουν το θεσμικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους και να μη συναινέσουν σε προειλημμένες αποφάσεις κατάργησης καμίας σχολικής μονάδας στον Δήμο τους.

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΝΔΡΟΥ, ΘΗΡΑΣ, ΝΑΞΟΥ-ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ,

ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ, ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν.ΚΥΚΛΑΔΩN
ΠΡΟΣ:
- Δ.Ο.Ε
- ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ & ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΔΗΜΩΝ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ

- Μ.Μ.Ε
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :