Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Αποκάλυψη-σοκ για την προσφυγή στο ΔΝΤ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ(www.statesmen.gr)
Όταν ο πρώην Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν παραδεχόταν ότι οι συζητήσεις για την ένταξη της Ελλάδας στο Μνημόνιο είχαν ξεκινήσει με την κυβέρνηση Παπανδρέου από τα τέλη του 2009, η ελληνική κοινωνία είχε μια πρώτη… υποψία ότι κάτι συνέβαινε.
Σήμερα, τα «Νέα» έρχονται να δημοσιεύσουν αποσπάσματα από έγγραφα του ιστότοπου «Wikileaks», που αποκαλύπτουν ότι η αμερικανική εταιρεία πληροφοριών και στρατηγικών μελετών «Stratfor», από τις 19 Ιουνίου του 2009 κιόλας, προέβλεπε ότι....... υπήρχε θέμα ένταξης της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης της τρόικας, με κεντρικό φυσικά τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σύμφωνα με την έκθεση, «πρέπει να γνωρίζουμε επακριβώς τι συμβαίνει, και αν/πότε η Ελλάδα θα κάνει αίτηση για δάνειο από το ΔΝΤ. Είναι πολύ πιθανό να γίνουμε μάρτυρες μιας ολοκληρωτικής οικονομικής κατάρρευσης σε χώρα της ευρωζώνης. Δώστε προσοχή σε οποιαδήποτε σημάδια δημοπράτησης ομολόγων. Η Ελλάδα έχει μεγάλο χρέος, το πώς θα κινηθούν μπορεί να εξαρτάται από το τι θα γίνει με το χρέος τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο τηλεγράφημα του «Wikileaks», που φέρνουν σήμερα στη δημοσιότητα τα «Νέα».

Σημειώνεται ότι την περίοδο που συντάχθηκε η παραπάνω έκθεση της «Stratfor», η Νέα Δημοκρατία είχε γνωρίσει βαριά ήττα στις ευρωεκλογές από το ΠΑΣΟΚ, και όλες οι ενδείξεις συνέτειναν στη βεβαιότητα επικράτησης του Γιώργου Παπανδρέου στις πρόωρες εθνικές εκλογές που θα ακολουθούσαν.

Πράγματι, το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου άρχισε να μιλάει για «Τιτανικό», ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου είχε παραδεχθεί, στο περιθώριο Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι «κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα».

Ακολούθησε η ανεξήγητη άρνηση της κυβέρνησης Παπανδρέου σε εναλλακτικές οδούς χρηματοδότησης από τη Ρωσία και την Κίνα, για να καταλήξει η χώρα αμαχητί στην «αγκαλιά» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :