Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2012

Ναξιώτικο Καρναβάλι | 2012

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

12 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΧΛΙΑΙ
   Γεωργοῦ παῖς κοχλίας ὤπτει. ἀκούσας δὲ αὐτῶν τριζόντων ἔφη· ὦ κάκιστα ζῷα, τῶν οἰκιῶν ὑμῶν ἐμπιπραμένων αὐτοὶ ᾄδετε; ὁ λόγος δηλοῖ, ὅτι πᾶν τὸ παρὰ καιρὸν δρώμενον ἐπονείδιστον.
Τα σαλιγκάρια
Μια φορά το παιδί ενός γεωργού έψηνε στη χόβολη σαλιγκάρια. Τα σαλιγκάρια, όταν είναι στη φωτιά τσιτσιρίζουν. Ακούγοντάς τα λοιπόν το παιδί, τους φώναξε αγανακτισμένο:
- Αφιλότιμα ζωντανά, το σπίτι σας καίγεται κι εσείς τραγουδάτε;
ΑΙΣΩΠΟΣ


Η ενασχόληση με τα επουσιώδη από τα ανυποψίαστα υποκείμενα, τη στιγμή που η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη και ενώ απαιτείται αποκλειστική προσήλωση και ανάλυση για τις αιτίες και τις απολύτως απαραίτητες λύσεις, δημιουργεί τρομακτικές αντιφάσεις στη μικρή κοινωνία του νησιού μας αλλά και γενικότερα.
Οι « καρναβαλικές» εκδηλώσεις θα μπορούσαν να αντικατασταθούν με δράσεις που αναδεικνύουν τον πολιτισμό, την ιστορία, και τα προβλήματα του τόπου μας.
Θα γίνω κουραστικός, αλλά θα σας επαναλάβω τον όρο ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ.
Ας πάψουμε να είμαστε χειραγωγούμενοι από το «σιωπηλό τσουνάμι» αποπροσανατολισμού και υποβάθμισης της εγκεφαλικής δραστηριότητάς μας και των ψυχικών διαθέσεών μας.
Θα κλείσω με ένα νεολογισμό ελπίζοντας στην ευκολότερη κατανόηση της ενστάσεώς μου.

«Πέντε μέρες τρως αγγούρι και το Σάββατο είσαι μούρη».

ΝΙΚΟΛΑΣ ΝΑΞΙΑΔΗΣ

Dae-su είπε...

chigunaΕυχαριστούμε που μας θεωρείς ηλίθιους και αμφιβάλλεις για το αν θα κατανοήσουμε την ένστασή σου. Να σου πω την αλήθεια δε διαφωνώ με όλα όσα γράφεις ωστόσο από τη στιγμή που αρκείσαι στο να κρίνεις υποοβάλοντας αντί προτάσεων αόριστες παραινέσεις, ο λόγος σου χάνει κάθε δυναμική.

Φιλικά

Ανώνυμος είπε...

Nikola naxiadi ,posa xronia exeis na gamiseis re ?

Ανώνυμος είπε...

ki an de gamas ti einai to pio pi8ano na gineis???

Ανώνυμος είπε...

Νικόλα Ναξιάδη παίρνεις ναρκωτικά;

Ανώνυμος είπε...

naxiadh paidi moy 'mhpos den zeis sth naxo;

Ανώνυμος είπε...

Νικόλα Ναξιάδη κάνε αγόρι μου (;;;) το κέφι σου (με τα δύο χέρια) και άσε μας κι εμάς να κάνουμε το κέφι μας αυτό που σκορπίζει χιλιάδες χαμόγελα ειδικότερα τώρα μέσα σ' αυτή τη σκοτεινιά που μας περιβάλλει. Αν εσένα σε ικανοποιεί η μονόπλευρη και στείρα ερμηνεία κειμένων (κατά το δοκούν) που η αναφορά σ' αυτές είναι γι να μας αποδείξεις ότι έχεις διαβάσει μάθε πως η ερμηνεία είναι διαφορετική απ' τη μετάφραση και απαιτεί πολύπλευρη και σφαιρική γνώση του κειμένου και κυρίως μάθε ότι δεν χρησιμοποιούμε ως αναφορά οτιδήποτε έχουμε διαβάσει οπουδήποτε αλλά κυρίως εκεί που ταιριάζει και πρέπει!!!!
Αριστείδης ο Νάξιος

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΡΕ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ...ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΝΑΞΟ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ...ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΑΣ.ΟΥΣΤ ΟΥΣΤ

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ο Ναξιάδης και ο κάθε παπαρας κάνουν επνάσταση; Αγωνίζονται; Αυτός ασχολείται με τα ουσιώδη; Αν είχε άλλη δουλειά να κάνει ο Ναξιάδης δεν θα καθότανε να γράφει όλη μέρα στα μπλογκ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΞΙΑΔΗ ΑΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΥΠΕΡΒΛΙΚΟΣ,ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΕΝ ΜΕΡΗ.Η ΜΙΑ ΔΡΑΣΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ.
ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η "ΑΛΛΗ"ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ(ΕΠΙΟΙΚΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ)..ΕΠΙΣΗΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΟΜMΑΤΙΚΗ ΤΑΜΠΕΛΑ..
ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ?
ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ Η'ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΥΝ?
ΔΗΜΗΤΡΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

καραγκιοζ ναξιαδη μαθαμε ποιος εισαι!!!το θεμα ειναι οτι αυτα που λες θα ειχαν μεγαλυτερη αξια αν ελεγες και το ονομα σου.....

Ανώνυμος είπε...

Το μένος των γνωστών προβοκατόρων που ως στόχο τους έχουν να απαξιώσουν έναν τίμιο άνθρωπο δεν με εκπλήσσει απεναντίας αφού είναι εγκάθετοι και μισθωμένοι από το σύστημα . Ο λαός όμως δεν ξεχνά τους δήμιους και τα φερέφωνα τους . Η χρήση ύβρεων είναι πάγια τακτική σας . Το ικρίωμα σας έχει στηθεί και σας περιμένει . Ναχιάδη ένα μεγάλο μπράβο από εμένα και εύχομαι να έχεις γερό στομάχι .