Πέμπτη, Ιουλίου 10, 2014

Τι συμβαίνει με το Κέντρο Υγείας Νάξου (Νοσοκομείο στα χαρτιά)

Σε κανάλι  πανελλήνιες προβολής βγήκε ο Διευθυντής Ιατρικής υπηρεσίας και αναφέρθηκε στις ελλείψεις που έχει το Κέντρο υγείας του νησιού (Στα χαρτιά Νοσοκομείο)  σε ιατρούς και προσωπικό στις διάφορες ιατρικές υπηρεσίες.
Στην ουσία η  << κραυγή απόγνωσης>>  που έβγαλε βρίσκει άπαντες δίπλα του   και όφειλε να την κάνει, όπως  θα την έκανε ο καθείς στην θέση του διευθυντού Ιατρικής Υπηρεσίας.
Γιατί όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα προέκυψε η << απόγνωση >>  όλοι γνωρίζουν ότι το Κέντρο Υγείας (στα....
χαρτιά Νοσοκομείο) τα τελευταία χρόνια υπολειτουργεί ενδεχομένως εξυπηρετώντας τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες  που υφίστανται στο νησί με την ανοχή των διοικούντων του Κέντρου Υγείας Νάξου (στα χαρτιά Νοσοκομείου)  και συνδικαλιστών.
 Οι ιδιώτες κοιτάζουν τα συμφέροντα τους,  άραγε οι διοίκηση κοιτάζει τα συμφέροντα του Κέντρο Υγείας Νάξου , που πράγματι το ιατρικό προσωπικό και το προσωπικό στις ιατρικές υπηρεσίες  δίνει καθημερινούς αγώνες  για να μπορέσουν με αξιοπρέπεια οι ασθενείς να έχουν την καλύτερη δυνατή περίθαλψή με τα λιγοστά  μέσα που διαθέτουν .
Γιατί τόσα χρόνια δεν ενδιαφέρθηκε κανείς επί της ουσίας και έχει μείνει μόνο στα χαρτιά Νοσοκομείο ;
Γιατί δεν υπάρχει αξονικός τομογράφος ;
Η αιμοδοσία πόσες άραγε κυβερνήσεις πρέπει να αλλάξει για να αρχίσει να λειτουργεί;
Και ας έρθουμε στο θέμα που επιμελώς κρύφτηκε με την << κραυγή απόγνωσης >> για τις ελλείψεις από προσωπικό στο Κέντρο υγείας Νάξου .
Αυτή την περίοδο ξεκινήσανε οι αξιολογήσεις .
Και περίεργος από τα πρώτα <<Νοσοκομεία>> που έδωσε εντολή για την αξιολόγηση  ο διοικητής του είναι αυτού της Νάξου.
Ποια είναι η στάση του Διευθυντού Ιατρικής Υπηρεσίας πάνω σε αυτό το θέμα.
Δεν μπορεί από την μία να μιλάμε για ελλείψεις και από την άλλη να αξιολογούμε το προσωπικό με ένα νόμο που μας αναγκάζει να βάλουμε και κάτω από την βάσει  βαθμό( μελλοντική απόλυση ; ) σε ένα ιατρικό προσωπικό που γίνεται πραγματικά  θυσία με τις δεδομένες συνθήκες.
Μήπως η αξιολόγηση είναι φωτογραφική και ενδεχομένως δεν θα αξιολογηθούν όλοι με τον νόμο . Κάτι ακούγεται ότι οι διοικητικές υπηρεσίες δεν θα βαθμολογηθούν κάτω από 6 , ισχύει ;
Μήπως έπρεπε  τα νησιά μας να εξαιρεθούν από το νόμο ;
Σε Νοσοκομεία της χώρας οι διοικητές τους δεν θα παραδώσουν τις αξιολογήσεις , αυτό θα γίνει και στην Σύρο όπως ακούγεται , στην Νάξο μας κύριοι της διοίκησης τι θα γίνει ;
Κύριε Διευθυντά της Ιατρικής Υπηρεσίας τι θα κάνετε ; Θα βαθμολογήσετε με  έξι (6) προσωπικό που με θυσίες δίνει καθημερινό αγώνα ;  
Κύριοι της Διοίκησης  και κύριε Δ/ντη της Ιατρικής Υπηρεσίας , αν πραγματικά νοιάζεστε για το Κέντρο Υγείας Νάξου (στα χαρτιά Νοσοκομείο)  θα πρέπει να πράξετε τα αυτονόητα.ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΤΑΙ καμία αξιολόγηση.
Σε ένα υποτιθέμενο Νοσοκομείο με τραγικές ελλείψεις και με το υπάρχον προσωπικό να δίνει μάχη μέρα με την μέρα πάτε να παίξετε το πολιτικό σας  ή ακόμη και το εργασιακό μέλλον στην πλάτη ενός ολόκληρου νησιού ;
Αποδείξτε την αγάπη σας για το τόπο και για τους ανθρώπους που δίνουν καθημερινή μάχη  για να έχει ο Ναξιώτης ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ περίθαλψη με τα μέσα που διαθέτουν και θα μπορούσε να ήταν καλύτερα αν κάποιοι τόσα χρόνια έδειχναν  πραγματικό ενδιαφέρον............. γιατί κομματικό έδειχναν σίγουρα.


Αναστάσιος Κ
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :