Κυριακή, Μαΐου 29, 2011

Προκάλεσε το ΠΑΣΟΚ σε θρησκευτικό μνημόσυνο στην Πάρο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (29/5) το μεσημέρι το μνημόσυνο του Εθνομάρτυρα Νικόλα Στέλλα στην Μάρπησσα.
Στην ημέρα μνήμης του αντιστασιακού Ν. Στέλλα παρευρέθηκαν οι τοπικές αρχές, οι βουλευτές του νομού Κυκλάδων κ.κ. Γ. Παπαμανώλης και Γ. Βρούτσης, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και αρκετός κόσμος.
Οι ομιλίες αρκετών εκ των ομιλητών κινήθηκαν στην οικονομική κρίση της χώρας μας και στο κίνημα των πλατειών.
Όμως, οργή προκάλεσε το μήνυμα που έστειλε ο υφυπουργός περιφερειακής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας κ. Π. Ρήγας.
Ο κ. Ρήγας (που βρίσκεται στο μνημόσυνο του εθνομάρτυρα Ν. Στέλλα μόνο κάθε προεκλογική χρονιά) μεταξύ άλλων ανέφερε (1) ανερυθρίαστα στο........ μήνυμα του ότι το μνημόσυνο «αποτελεί σοβαρή αφορμή για επαναδιορισμό της ατομικής μας στάσης και της συλλογικής μας πορείας στο μέλλον.
Οι μεγαλόστομες διακηρύξεις και οι πομπώδεις δεσμεύσεις για πορεία στον δρόμο του καθήκοντος και της θυσίας ηχούν στις σημερινές συνθήκες σαν τετριμμένοι πανηγυρικοί και εκφωνούνται από υπηρεσιακή υποχρέωση σε διάφορες εθνικές επετείους.
Οι κρίσιμες ώρες που διέρχεται η πατρίδα μας δεν προσφέρονται για αφελείς και κυρίως για υποκριτικές πλειοδοσίες κάθε μορφής. Η μετακίνηση ευθυνών η επιλογή του ρόλου του αναμάρτητου και η προσήλωση σε ιδεολογήματα και ζωτικούς μύθους εντείνει τα ατομικά και συλλογικά αδιέξοδα».

Τέλος, εντύπωση προκάλεσε ότι το ΠΑΣΟΚ Πάρου - Αντιπάρου δεν είχε εκπρόσωπο για να καταθέσει το στεφάνι του. Έτσι, λίγο πριν την αυτογελιοποίησή του, την κατάσταση έσωσε ο εικονιζόμενος βουλευτής κ. Γ. Παπαμανώλης.

(1) Το κείμενο είναι από απομαγνητοφώνηση
Το έστειλε το /fileleutheros.pblogs.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

το πασοκ ειναι δω και γαμαει το λαο!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΡΗΓΑΣ, ΑΥΤΟΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ? (ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΑΛΛΟΣ).