Τετάρτη, Μαΐου 22, 2019

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ



Η Εταιρεία  Κυκλαδικών  Μελετών διοργάνωσε εκδρομή το Σάββατο  18  Μαΐου 2019, στον Αρχαιολογικό χώρο  του  Μαντείου  των  Δελφών, προς επίσκεψη των  Κυκλαδικών αρχαιολογικών Θησαυρών που ευρίσκονται  εκεί.
Ο στόχος της εκδρομής  ήταν διπλός, αφ΄ ενός εκπαιδευτικός για την επίσκεψη του όλου χώρου των Δελφών και, ιδιαίτερα, των αφιερωμάτων που προέρχονται από τις Κυκλάδες, αφ’  ετέρου κοινωνικός, καθώς θα έδινε την ευκαιρία να συσφίξουν τις σχέσεις  τους  τα μέλη της Εταιρείας και να γνωριστούν με φίλους των νησιών μας.
Να σημειωθεί εδώ, ότι η εκδρομή αυτή είναι η πρώτη μετά από αυτήν του 1968,  όταν τα  μέλη της Εταιρείας είχαν εκδράμει στην Πελοπόννησο προς επίσκεψη της Ολυμπίας, της ......
Πύλου και της Μεσσήνης.
Την εκδρομή διοργάνωσαν μέλη της Εταιρείας (κυρίως, ο κ. Πάλλης με τον κ. Πετρόχειλο(μαζί και με τον Γραμματέα και τον Πρόεδρο) και συμμετείχαν σ’ αυτήν 50 άτομα από πολλά νησιά  (Αμοργό,Άνδρο, Θήρα,Ίο, Νάξο, Πάρο, Σύρο, Τήνο, Φολέγανδρο), αλλά και φίλοι των νησιών μας.
Οι εκδρομείς ξεκινήσαμε το   πρωί από την Αθήνα. Ο γραμματεύς  κ. Γ. Γαβαλάς ετοίμασε μικρό ενημερωτικό φυλλάδιο για την εκδρομή και αναφέρθηκε σε κείμενα σχετικά με το δελφικό τοπίο και το ιερό των Δελφών, ώστε οι συμμετέχοντες να λάβουν μία πρώτη εντύπωση γι’ αυτό πριν το επισκεφθούν. Μετά από μία σύντομη στάση έξω από την Λιβαδειά, φθάσαμε στους Δελφούς. Εκεί μας περίμενε ο κ. Νίκος Πετρόχειλος, Προϊστάμενος Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Εφορείας και μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών, ο οποίος και έκανε την  ξενάγηση, τόσον στο Μουσείο, όσον και στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Ο κ. Πετρόχειλος  με την γλαφυρότητα που τον διακρίνει και με τις βαθειές του γνώσεις μας έδειξε όλα τα Κυκλαδικά αναθήματα -και όχι μόνο. Πρόθυμα απαντούσε στις ερωτήσεις μας επεξηγώντας το κάθε τι. Η όλη ξενάγηση κράτησε περίπου τρείς ώρες.
Μετά το πέρας της ξενάγησης, με φροντίδα του κ. Πετρόχειλου, κατευθυνθήκαμε στο Ξενοδοχείο «ΛΕΦΑΣ», όπου και γευματίσαμε όλοι μαζί. Αναχωρήσαμε από τους Δελφούς γύρω στις  5 το απόγευμα. Κατά την επιστροφή κάναμε στάση στην Αράχωβα για καφέ και μία μικρή περιήγηση στους γραφικούς δρόμους  της. Εκεί οι συμμετέχοντες έβγαλαν και αναμνηστική φωτογραφία εμπρός από την προτομή του Άγγελου Σικελιανού.
Στην εκδρομή συμμετείχαν: από το Δ.Σ. της εταιρείας ο κ Δ. Κορρές μετά της συζύγου του, ο κ. Ν. Κουτρουμπής μετά της συζύγου του, ο κ. Γ. Γαβαλάς, ο κ. Ν.Χρ. Αλιπράντης, ο κ. Ιάκωβος Ι. Ρήγος μετά της συζύγου του, ο κ. Πάλλης, ο κ. Προβελέγγιος μετά της συζύγου του, η κ. Χρυσού-Καρατζά με τον σύζυγό της και βέβαια ο κ. Πετρόχειλος. Από τους εταίρους διακρίναμε τον κ. και την  κ. Ι. Λασκαρίδη, τον κ. και την κ. Κ. Σιδερή, τον κ. και την κ. Αντ. Τζιώτη, τον κ. Ι. Κονταράτο, τον κ. και την κ. Σπ.  Κάλμπαρη, τον κ. Κ. Καραποστολάκη, τον κ. Μ. Λογαρά, τον κ. Χρυσ. Ι. Λογαρά, τον κ. Νικὀδημο  Ι. Λογαρά, την Κατ. Κανακάρη, τον κ. Λούκα, την κ. Αν. Λέκκα, την κ. Αθηνά Ουάλλας. Επίσης, τις κυρίες Νία Γαβαλά, Κυριακή Λεγάκη-Προμπονά, Ι. Καπετανάκη-Κούβαλη, Μ. Σαμαράκου. Επίσης την κ. Άννα Κοκολιάδη, την κ. Λία Βασιλειάδη, τον κ. και την κ. Ι. Γιαννοπούλου, τον κ. Δ. Βιδούρη τον κ.Δημ. Θεοφίλου, τον κ. Παν. Τσόπελα, τον κ. και την κ. Γεωργίου Κούρτζα . 
Όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ευχαρίστησή τους για την πραγματικά πολύ ωραία εκδρομή και την άρτια διοργάνωσή της και ευχήθηκαν να υπάρχει και στο μέλλον ανάλογη εκδήλωση.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί όλους όσοι συνετέλεσαν στην επιτυχία και όσους πήραν μέρος σε αυτήν την τόσο επιτυχημένη πολιτιστική και ψυχαγωγική δραστηριότητά μας.



Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :