Τετάρτη, Μαΐου 22, 2019

Παραχώρηση χώρων επί της χερσαίας ζώνης λιμένα Νάξου για τοποθέτηση εκλογικών περιπτέρων από το Λ.Τ Νάξου

Στη Νάξο και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, σήμερα Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 και ώρα 10:30 πμ , το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, σε νόμιμη απαρτία συγκροτημένο μετά από την με αριθμό πρωτοκόλλου 950/22-05-2019 πρόσκληση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου Νικολάου Σέργη που δόθηκε σε κάθε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κατά την ώρα της συνεδρίασης , συνήλθε σε δημόσια έκτακτη συνεδρίαση. Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει απαρτία δεδομένου ότι σε ......
σύνολο 07 μελών βρέθηκαν παρόντα τα 05, άρχισε η Συνεδρίαση.

Παρόντες Σύμβουλοι : 1) Νικόλαος Σέργης Πρόεδρος ΔΛΤΝάξου,

2) Τσολάκης Ιωάννης Αντιπρόεδρος ΔΛΤΝάξου. 3) Βιτζηλαίου Καλλιόπη 4) Aποστολόπουλος Αλέξιος Λιμενάρχης Νάξου 5) Φραγκίσκος Νικόλαος .

Απόντες Σύμβουλοι : 1) Γιακουμή Ειρήνη και το αναπληρωματικό της μέλος

2) Καλογείτονας Μιχαήλ και το αναπληρωματικό του μέλος

Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ο κος Φραγκίσκος Νικόλαος . Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παρίστανται και εκπρόσωποι των εκλογικών συνδυασμών.

Παρών στη Συνεδρίαση αυτή ήταν και ο υπάλληλος του Δ.Λ.Τ.Νάξου Αντώνιος Βενιέρης για την τήρηση των πρακτικών.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος αναφέρει ότι στις 21/05/2019 διαβιβάστηκαν στο ΔΛΤΝάξου τα πρακτικά της διακομματικής Επιτροπής και σύμφωνα με το από 15/05/2019 β ́πρακτικό της αρμόδιας Επιτροπής δεν υπήρξε ομόφωνη απόφαση της διακομματικής Επιτροπής για τοποθέτηση εκλογικών περιπτέρων επί της χερσαίας ζώνης λιμένα και για το λόγο πρέπει να ληφθεί απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΛΤΝάξου επειδή οι αιτήσεις για τοποθέτηση περιπτέρων αφορούν τη χερσαία ζώνη λιμένα Νάξου.

Η συνεδρίαση αυτή κρίνεται κατεπείγουσα διότι την προσεχή Κυριακή 26/05/2019 θα διεξαχθούν Ευρωεκλογές-Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές και προκειμένου να ενημερώνεται έγκαιρα το κοινό για τα προγράμματα των συμμετεχόντων στις εκλογές συνδυασμών είναι επιβεβλημένη η έκτακτη αυτή συνεδρίαση.

. Ακολούθως ο Πρόεδρος κάλεσε το Σώμα να εγκρίνει το έκτακτο της Συνεδρίασης αυτής.

ΑΔΑ: 6ΣΥΞΟΡ0Ψ-62Λ

Από τη γενόμενη διαλογική συζήτηση ομόφωνα εκ των παρισταμένων εγκρίνεται το έκτακτο της σύγκλησης του Διοικητικού Συμβουλίου στις 22/05/2019 και ώρα 10:30 πμ. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος παρουσιάζει στο Σώμα : 1) το από 08/05/2019 έγγραφο της παράταξης «Όλοι μαζί αλλάζουμε» που αιτείται παραχώρηση υπαίθριου χώρου από το Λιμενικό Ταμείο έμπροσθεν χρυσοχοείου Μαργαρίτη για τοποθέτηση προεκλογικού περιπτέρου τύπου isobox από 10/05/2019 έως 05/06/2019»

2) το από 15/05/2019 έγγραφο της παράταξης «Μπροστά το Νότιο Αιγαίου» που αιτείται την παραχώρηση χώρου από το Λιμενικό Ταμείο έναντι χρυσοχοείου Μαργαριτη για την προεκλογική περίοδο και έως τη λήξη των εκλογών.

3) το από 16/05/2019 έγγραφο της παράταξης « Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» που αιτείται από το Λιμενικό Ταμείο την παραχώρηση χώρου στη χερσαία ζώνη λιμένα Νάξου έναντι του καταστήματος NAXOS TOURS προκειμένου να τοποθετηθεί εκλογικό περίπτερο .

4) το από 16/05/2019 έγγραφο της παράταξης «ΣΥΡΙΖΑ –ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» που ζητά από το Λιμενικό Ταμείο να αποδοθεί για προεκλογική χρήση χώρος στην παραλία μπροστά από το κατάστημα της τραπεζας EUROBANK .

Ακολούθως ο Πρόεδρος αναφέρει ότι σύμφωνα με το από 15/05/2019 πρακτικό της διακομματικής Επιτροπής :

α) ο ΣΥΡΙΖΑ αιτείται περίπτερο 2Χ2Χ2 έξω από τη EUROBANK

β)o Συνδυασμός ́ ́Ένας Δήμος –ένα κοινό μέλλον ́ ́ αιτήθηκε περίπτερο 2Χ2Χ2 έξω από το κατάστημα ΑΚΤΗ στην παραλία.

γ) o Συνδυασμός ́ ́Μαζί αλλάζουμε ́ ́ αιτήθηκε περίπτερο 2Χ2Χ2 στην παραλία πίσω από την πλατεία Πρωτοπαπαδάκη και εκλογικό κέντρο 2Χ4Χ2 εμπρός από το κατάστημα του Μαργαρίτη (χρυσοχοείο ) ή σε περίπτωση που δεν συμφωνούν οι άλλοι εμπρός από τα σκαλοπάτια της Παντάνασσας .

δ) o Συνδυασμός ́ ́ Ενωμένοι μπορούμε ́ ́ αιτήθηκε περίπτερο 2Χ2Χ2 στην πλατεία Πρωτοπαπαδάκη απέναντι από το ZAS TRAVEL και απαίτησε να μην τοποθετηθούν περίπτερα σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων από το εκλογικό τους κέντρο . Ομοίως ο συνδυασμός ́ ́ Δύναμη Δημιουργίας ́ ́ απαίτησε να μην τοποθετηθεί περίπτερο σε κοντινή απόσταση από το εκλογικό του κέντρο .

ε) ο εκπρόσωπος της περιφερειακής παράταξης ́ ́ Μπροστά το Νότιο Αιγαίο ́ ́ αιτήθηκε περίπτερο εμπρός από το χρυσοχοείο Μαργαρίτη στην παραλία .

στ) Ο κος Στέφανος Στρατούρης ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας αιτήθηκε περίπτερο μπροστά από το κατάστημα της τράπεζας EUROBANK.

ζ) το κόμμα του ΚΙΝΑΛ αιτήθηκε περίπτερο εμπρός από το μνημείο των Ηρώων. η) η περιφερειακή παράταξη ́ ́ Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου ́ ́ ζήτησε περίπτερο εμπρός από το NAXOS TOURS

Κατά τη συζήτηση παρευρέθη ο κος Βρούτσης επικεφαλής της παράταξης ́ ́Δύναμη Δημιουργίας ́ ́ ο οποίος ζήτησε την τοποθέτηση ενός τραπεζιού με ομπρέλα για ενημέρωση του εκλογικού κοινού δίπλα στο φαρμακείο ΔΕΛΑΡΟΚΚΑ.Επίσης ο εκπρόσωπος του συνδυασμού ́ ́ Μαζί αλλάζουμε ́ ́ αιτήθηκε την τοποθέτηση ενός τραπεζιού-ομπρέλας για ενημέρωση του εκλογικού κοινού πίσω από την πλατεία Πρωτοπαπαδάκη.

Aκολούθως ο Πρόεδρος αναφέρει ότι σύμφωνα με την παρ. 5 της ΥΑ249/2019 «Επιτρέπεται κατ εξαίρεση, η τοποθέτηση από τους συνδυασμούς, καλαίσθητων περιπτέρων ή άλλων κατασκευών στους χώρους που τους διατίθενται, των οποίων οι διαστάσεις δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερες από 2x2x2 μέτρα καθώς και τροχόσπιτα που το μήκος τους δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τέσσερα (4) μέτρα. Στην περίπτωση αυτή ισχύουν οι διατάξεις της παρ. 3 αυτής της απόφασης. Στους χώρους αυτούς δεν επιτρέπεται η χρήση μεγαφωνικών συσκευών» Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος, αναφέρει ότι είναι υποχρέωση μας σύμφωνα με το νόμο να παραχωρήσουμε χώρους σε ενδιαφερόμενες παρατάξεις –συνδυασμούς για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών κατά την προεκλογική περίοδο.

ΑΔΑ: 6ΣΥΞΟΡ0Ψ-62Λ

Aμέσως μετά ο Πρόεδρος προτείνει στο Σώμα να παραχωρηθούν χώροι επί της χερσαίας ζώνης λιμένα Νάξου στους ανωτέρω συνδυασμούς για την εξυπηρέτηση των αναγκών της τρέχουσας προεκλογικής περιόδου και συγκεκριμένα :

1) έναντι σκαλοπατιών της Παντάνασσας την τοποθέτηση καλαίσθητου περιπτέρου κατά την προεκλογική περίοδο από τον εκλογικό συνδυασμό ́ ́ Μαζί αλλάζουμε ́ ́ και από τον εκλογικό συνδυασμό ́ ́Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου ́ ́ 2) έναντι EUROBANK την τοποθέτηση καλαίσθητου περιπτέρου κατά την προεκλογική

περίοδο από τον εκλογικό συνδυασμό της Νέας Δημοκρατίας. 3) έναντι του ναυτικού πρακτορείου του κου Δενδρινού ή έναντι του ναυτικού πρακτορείου ΝΑΧΟS TOURS την τοποθέτηση καλαίσθητου περιπτέρου κατά την προεκλογική περίοδο από τον εκλογικό συνδυασμό του «ΣYΡIZA –ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» 4) δίπλα στο κατάστημα ΜΕΖΕ2 την τοποθέτηση καλαίσθητου περιπτέρου κατά την

προεκλογική περίοδο από τον εκλογικό συνδυασμό «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» 5) πλησίον του περιπτέρου της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου επί της χερσαίας ζώνης λιμένα Νάξου την τοποθέτηση καλαίσθητου περιπτέρου κατά την προεκλογική περίοδο από τον εκλογικό συνδυασμό «Ένας Δήμος-Ένα κοινό μέλλον» 6) δίπλα στο κτίριο ΚΤΕΛ Νάξου(μπροστά από το μνημείο Ηρώων) την τοποθέτηση καλαίσθητου περιπτέρου κατά την προεκλογική περίοδο από τον εκλογικό συνδυασμό του ΚΙΝΑΛ 7) μπροστά στο φαρμακείο ΔΕΛΑΡΟΚΚΑ την τοποθέτηση ενός τραπεζιού με ομπρέλα κατά την προεκλογική περίοδο από τον εκλογικό συνδυασμό «Δύναμη Δημιουργίας» 8) έναντι ZAS TRAVEL(επί της πλατείας Πρωτοπαπαδάκη)την τοποθέτηση περιπτέρου κατά την προεκλογική περίοδο από τον εκλογικό συνδυασμό «Ενωμένοι Μπορούμε» 9) ενδιάμεσα του χώρου τοποθέτησης περιπτέρου από τον εκλογικό συνδυασμό «Ένας Δήμος-Ένα κοινό μέλλον» και του χώρου τοποθέτησης εκλογικού περιπτέρου από τον εκλογικό συνδυασμό «Ενωμένοι Μπορούμε» την τοποθέτηση ενός τραπεζιού με ομπρέλα από τον εκλογικό συνδυασμό « Μαζί Αλλάζουμε» .

Ολοκληρώνοντας την εισήγησή του ο Πρόεδρος αναφέρει ότι οι παραχωρήσεις των ανωτέρω χώρων θα είναι χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα για το ΔΛΤΝάξου και με την προϋπόθεση ότι δεν θα δημιουργούνται προβλήματα στην ομαλή και ασφαλή διέλευση των πεζών . Επίσης τα περίπτερα αυτά θα απομακρυνθούν άμεσα μετά το πέρας της προεκλογικής περιόδου και δεν θα είναι μόνιμες κατασκευές.

Στη συνέχεια κάλεσε το Σώμα σε διαλογική συζήτηση και λήψη απόφασης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού άκουσε τα ανωτέρω και έχοντας γνώση των διατάξεων του άρθρου 24 του Ν. 2971/01 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και των διατάξεων της ΚΥΑ 24923/04-04-2019 που αφορούν τη διευκόλυνση συνδυασμών κατά την προεκλογική περίοδο ,

Αποφασίζει ομόφωνα

1) Εγκρίνει το έκτακτο σύγκλησης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΛΤΝάξου στις 22/05/2019 και ώρα 10:30πμ για το λόγο που αναφέρει στην εισήγησή του ο Πρόεδρος .

2) Εγκρίνει την τοποθέτηση καλαίσθητων περιπτέρων διαστάσεων όχι μεγαλύτερων από 2Χ2Χ2 επί της χερσαίας ζώνης λιμένα Νάξου για τοποθέτηση περιπτέρων από ενδιαφερόμενους εκλογικούς συνδυασμούς και συγκεκριμένα :

1)έναντι σκαλοπατιών της Παντάνασσας την τοποθέτηση καλαίσθητου περιπτέρου κατά την προεκλογική περίοδο από τον εκλογικό συνδυασμό ́ ́ Μαζί αλλάζουμε ́ ́ και από τον εκλογικό συνδυασμό ́ ́Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου ́ ́

2)έναντι EUROBANK την τοποθέτηση καλαίσθητου περιπτέρου κατά την προεκλογική

περίοδο από τον εκλογικό συνδυασμό της Νέας Δημοκρατίας. 3)έναντι του ναυτικού πρακτορείου του κου Δενδρινού ή έναντι του ναυτικού πρακτορείου ΝΑΧΟS TOURS την τοποθέτηση καλαίσθητου περιπτέρου κατά την προεκλογική περίοδο από τον εκλογικό συνδυασμό του «ΣYΡIZA –ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ»

ΑΔΑ: 6ΣΥΞΟΡ0Ψ-62Λ

4)δίπλα στο κατάστημα ΜΕΖΕ2 την τοποθέτηση καλαίσθητου περιπτέρου κατά την προεκλογική περίοδο από τον εκλογικό συνδυασμό «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» 5)πλησίον του περιπτέρου της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου επί της χερσαίας ζώνης λιμένα Νάξου την τοποθέτηση καλαίσθητου περιπτέρου κατά την προεκλογική περίοδο από τον εκλογικό συνδυασμό «Ένας Δήμος-Ένα κοινό μέλλον»

6)δίπλα στο κτίριο ΚΤΕΛ Νάξου(μπροστά από το μνημείο Ηρώων) την τοποθέτηση καλαίσθητου περιπτέρου κατά την προεκλογική περίοδο από τον εκλογικό συνδυασμό του ΚΙΝΑΛ 7)μπροστά στο φαρμακείο ΔΕΛΑΡΟΚΚΑ την τοποθέτηση ενός τραπεζιού με ομπρέλα κατά την προεκλογική περίοδο από τον εκλογικό συνδυασμό «Δύναμη Δημιουργίας» 8)έναντι ZAS TRAVEL(επί της πλατείας Πρωτοπαπαδάκη)την τοποθέτηση περιπτέρου

κατά την προεκλογική περίοδο από τον εκλογικό συνδυασμό «Ενωμένοι Μπορούμε» 9)ενδιάμεσα του χώρου τοποθέτησης περιπτέρου από τον εκλογικό συνδυασμό

«Ένας Δήμος-Ένα κοινό μέλλον» και του χώρου τοποθέτησης εκλογικού περιπτέρου

από τον εκλογικό συνδυασμό «Ενωμένοι Μπορούμε» την τοποθέτηση ενός τραπεζιού με ομπρέλα από τον εκλογικό συνδυασμό « Μαζί Αλλάζουμε» .

H τοποθέτηση των καλαίσθητων περιπτέρων των ενδιαφερόμενων συνδυασμών θα είναι σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στην ΥΑ 24923/04-04-2019 θα τοποθετηθούν με κάθε δυνατή ασφάλεια προς αποφυγή οιουδήποτε ατυχήματος με μέριμνα, ευθύνη και δαπάνες των ενδιαφερομένων με την προϋπόθεση να μην είναι μόνιμες κατασκευές και να εξασφαλίζεται η άνετη,ομαλή και ασφαλής κυκλοφορία των πεζών. Επίσης στους χώρους τοποθέτησης των περιπτέρων δεν επιτρέπεται η χρήση μεγαφωνικών συσκευών . Τα περίπτερα να απομακρυνθούν άμεσα μετά το πέρας της εκλογικής περιόδου και ο χώρος να παραδοθεί καθαρός και ελεύθερος προς χρήση από το κοινό. .

Η προσωρινή παραχώρηση αυτή θα είναι χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα για το ΔΛΤΝάξου . 2) Εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο για τις περαιτέρω ενέργειες..

Η απόφαση αυτή πήρε αριθμό 66/2019

O Πρόεδρος Ο Γραμματέας Τα Μέλη

Σέργης Νικόλαος Φραγκίσκος Νικόλαος Τσολάκης Ιωάννης

Αποστολόπουλος Αλέξιος Βιτζηλαίου Καλλιόπη .

.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :