Τρίτη, Μαΐου 28, 2019

Την Κυριακή 2 Ιουνίου σας προσκαλούμε στο Πάρκο Πάρου για τη γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Φροντίζουμε το Πάρκο, φροντίζουμε τις Κυκλάδες

Παρά την έντονη δραστηριότητα για την έναρξη της τουριστικής περιόδου στο Πάρκο, οι άνθρωποι που θεωρούμε την φύση της Πάρου την πιο πολύτιμη περιουσία της, συναντιόμαστε στο Πάρκο την Κυριακή 2 Ιουνίου για να γιορτάσουμε με συγκεκριμένες δράσεις τα 10 χρόνια λειτουργίας μας καθώς και την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5η Ιουνίου.
Ο Σύλλογος των Φίλων του Πάρκου, ο ναυτικός όμιλος Νάουσας Ναϊάς, οι Περπατητές της...
Πάρου και η Φωτογραφική Ομάδα Πάρου καθαρίζουμε τις παραλίες του Πάρκου, περπατάμε στον υπό κατασκευή βοτανικό μας κήπο και στα αντιδιαβρωτικά έργα των δύο τελευταίων χρόνων, μαθαίνουμε στην πράξη για τις καινοτόμες δράσεις αντιμετώπισης της πλαστικής ρύπανσης που γίνονται στην Πάρο και στη Σύρο, και τελειώνουμε με κέρασμα, για να γιορτάσουμε τις συνεργασίες μας, παλιές και νέες.
Μαζί μας είναι:
  • Η ομάδα Clean Blue Paros υπό την αιγίδα της ΜΚΟ Common Seas, που θα μας παρουσιάσει τους στόχους και τις προτάσεις της για τη συστηματική μείωση των πλαστικών απορριμμάτων στο νησί.
  • Η ΚοινΣΕπ του Περιβαλλοντικού Πάρκου Απάνω Μεριάς Σύρου, που θα στήσει στο Πάρκο για μια μέρα ένα εργαστήριο δημιουργικής ανακύκλωσης πλαστικού.
  • Το Ίδρυμα για την Προστασία και Ανάδειξη του Περιβάλλοντος των Κυκλάδων (Cyclades Preservation Fund), πολύτιμος αρωγός σε ένα πλήθος περιβαλλοντικών δράσεων που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στις Κυκλάδες.
  • Η Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου μας
Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε αυτή τη μέρα δράσης και γιορτής, από τις 9.30 το πρωί της Κυριακής 2 Ιουνίου, φέρνοντας μαζί σας επαναχρησιμοποιούμενα γάντια και σακούλες, το πιάτο και το ποτήρι σας, κι ακόμα, τον ενθουσιασμό και την αποφασιστικότητά σας να βοηθήσετε ώστε το Πάρκο Πάρου να συνεχίσει να είναι σημείο αναφοράς για την ήπια και περιβαλλοντικά βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη των Κυκλάδων και τα επόμενα δέκα χρόνια.


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :