Σάββατο, Μαΐου 11, 2019

Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης για την απώλεια της χρηματοδότησης για τις πλημμύρες του 2001


Ύστερα από ενέργειες της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, δια του εκλεγμένου με την παράταξη μας προέδρου της Τ.Κ. Σκαδού, Μιχάλη Πάσουλα, ενημερωθήκαμε από τον Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφέρειας Ν. Αιγαίου κ. Βουτσίνο, πως τα χρήματα τα οποία είχαν δοθεί για την αποκατάσταση ζημιών στην ορεινή Νάξο από τη θεομηνία της 28-11-2001, ύψους 472.459.19€ γύρισαν πίσω, αφού ο δήμος δεν προχώρησε στις απαραίτητες μελέτες και έργα, για την απορρόφηση του ποσού αυτού, με εξαίρεση ένα μόλις μέρος από τα χρήματα αυτά.
Οι ευθύνες τόσο της σημερινής δημοτικής αρχής, όσο και.......
των προηγούμενων, καθώς και της Περιφέρειας είναι τεράστιες. Ενώ στην πραγματικότητα δεν έχουν κανένα σχέδιο προετοιμασίας αντιμετώπισης εκτάκτων φαινομένων, χωρίς επαρκή χρηματοδότηση για αντιπλημμυρικά έργα, έργα αντιστήριξης κ.λπ., χωρίς επαρκές προσωπικό και μηχανήματα. Ενώ γνωρίζουν με λεπτομέρειες την όξυνση των προβλημάτων και τον επείγοντα χαρακτήρα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, αλλά και την ανάγκη αποκατάστασης ζημιών που έχουν προκληθεί όλα αυτά τα χρόνια από τα καιρικά φαινόμενα, την ίδια στιγμή δεν κάνουν το παραμικρό ώστε να αξιοποιούν τέτοιου είδους χρηματοδοτήσεις για την προστασία των εργατικών λαϊκών οικογενειών.
Εδώ και τώρα θα πρέπει να μας απαντήσουν  Δήμος και Περιφέρεια.  Τι έγιναν τα χρήματα αυτά καθώς και το ποσό των 857.934.90€ που βρίσκονταν σε άλλο κωδικό χρηματοδότησης με τίτλο «Έργα και μελέτες αντιπλημμυρικής προστασίας στα όρια του τέως Δήμου Δρυμαλίας»; Τι έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια για την αξιοποίηση των χρημάτων αυτών προς όφελος των κατοίκων;
Καλούμε τον κόσμο να σκεφτεί, πως όλοι αυτοί που διαχειρίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια τις ζωές και την τύχη του. Που δεν έκαναν το παραμικρό για την επίλυση των τόσο οξυμένων προβλημάτων  που βιώνουμε καθημερινά. Που σήμερα ζητάνε για μια ακόμη φορά την ψήφο του, κάποιοι ακόμα και με το μανδύα του ανεξάρτητου και ακομμάτιστου. Είναι αυτοί που χρόνια τώρα στήριξαν και εφάρμοσαν τις πολιτικές εξαθλίωσης του λαού, καταδικάζοντας τον να ζει στη φτώχια και τη δυστυχία, απροστάτευτος και ανυπεράσπιστος  από φυσικά φαινόμενα και ανύπαρκτες υποδομές.
Μόνο η συμπόρευση με τη Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ και η ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση τους σε όλες τις εκλογές, είναι αυτή που μπορεί να δώσει ανάσα στους εργαζόμενους και το λαό, με στόχο την κάλυψη τον συγχρόνων αναγκών μας.

Νάξος, 11-5-2019

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :