Παρασκευή, Μαΐου 10, 2019

Μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Γιώργου Χατζημάρκου


 
Γ. Χατζημάρκος: “Το Νότιο Αιγαίο δεν γυρίζει πίσω στο πιο γκρίζο, σκοτεινό, φαύλο παρελθόν του. Μόνο Μπροστά”

“Αγαπάμε την ευθύνη. Όλες οι μάχες και όλα τα μέτωπα που ανοίξαμε, θα κλείσουν μόνο όταν τα νησιά μας θα είναι νικητές”  δήλωσε ο Περιφερειάρχης, στην διάρκεια των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου της παράταξής του

“Είχα υποσχεθεί ότι θα έμπαινα στην πολιτική, μόνο για να κάνουμε πρωταθλητισμό. Το καταφέραμε! Αγαπάμε την ευθύνη, αγαπάμε τα νησιά μας, συνεχίζουμε μπροστά. Δεν θα επιτρέψω ποτέ, όσο ο Θεός με έχει καλά, ο τόπος μας να γυρίσει στο........
πιο γκρίζο, σκοτεινό, φαύλο παρελθόν του. Δεν γυρίζει πίσω το Νότιο Αιγαίο. Μόνο Μπροστά”.

Με αυτά τα λόγια, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, έκλεισε καταχειροκροτούμενος, από ένα θερμό ακροατήριο, την ομιλία του στην διάρκεια των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου της παράταξής του “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”, το βράδυ της Πέμπτης 9 Μαΐου 2019.
Σε μία 20λεπτη, “από στήθους”, αυθόρμητη ομιλία, χωρίς κείμενο, ο Γιώργος Χατζημάρκος αναφέρθηκε στο έργο της πενταετίας που ολοκληρώνεται και έδωσε το στίγμα της επόμενης θητείας του, δίνοντας έμφαση σε αυτό που και πάλι αποτελεί την πεμπτουσία της πολιτικής σχολής την οποία υπηρετεί: Την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης, σε όλους τους τομείς, χωρίς άλλοθι, δικαιολογίες και υπεκφυγές. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:

“Το 2014 είχαμε απευθυνθεί στους νησιώτες και τους είχαμε πει ότι αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Ήταν το κεντρικό σύνθημα που είχαμε το 2014. Στη χώρα που όλοι αναζητούν ένα άλλοθι για να βγάλουν την ευθύνη από πάνω τους, εμείς αναλάβαμε την ευθύνη. Σήμερα, αυτό το σύνθημα το αλλάζουμε και το κάνουμε “αγαπάμε την ευθύνη”. Την αγαπάμε την ευθύνη και δεν κρυβόμαστε ποτέ. Δεν κρυφτήκαμε ποτέ, δεν ψάξαμε άλλοθι για τίποτα και σηκώσαμε πάνω μας κάθε βάρος από όπου κι αν ήρθε, είτε είχαμε την αρμοδιότητα, είτε όχι. “Σηκώσαμε” και τα 48 νησιά της Περιφέρειας με αγάπη και συνεργασία. Από το 2014 και μετά,  τα νησιά έχουν φωνή. Όλα τα μέτωπα, σε όλες τις μάχες που ανοίξαμε, θα κλείσουν μόνο όταν τα νησιά μας θα είναι νικητές”.


Στην τελετή των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντίστασης και Παναγή Τσαλδάρη, στην πόλη της Ρόδου, το “παρών” έδωσαν μεταξύ άλλων  ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Υψηλάντης, ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ,  Ιωάννης Παππάς, η επίτημη πρόξενος της Γαλλίας στην Ρόδο, Αλίκη Μοσχή, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ, Γιάννης Πάππου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, Νίκος Μπόνης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Τμήμα Δωδεκανήσου, Αντώνης Γιαννικουρής, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, Βασίλης Περίδης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου, Ηλίας Τσέρκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου, Μανώλης Ανδρουλάκης,  ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Παύλος Μπακίρης,  οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης, η πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου  και πολλοί άλλοι.

Ένα πολιτικό πείραμα

Στην ομιλία του, αρχικά ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε στο ¨πολιτικό πείραμα¨, όπως το χαρακτήρισε, που έγινε για πρώτη φορά στο Νότιο Αιγαίο, το 2014, όταν για πρώτη φορά διεκδίκησε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου:
Πριν 5 χρόνια, το 2014, είπαμε να κάνουμε ένα πολύ μεγάλο πολιτικό πείραμα . Ένα πείραμα που είχε ένα κεντρικό στόχο: να κάνουμε πολιτική με σεβασμό στην αλήθεια. Να αλλάξουμε λογικές και νοοτροπίες που μας τραυμάτισαν για δεκαετίες. Δεν είναι εύκολο πράγμα αυτό. Να ξέρετε ότι είναι ό,τι πιο δύσκολο μπορεί να επιχειρήσει κάποιος να κάνει: να παλέψει με παγιωμένες λογικές και νοοτροπίες. Και μάλιστα, στα πιο σκληρά και πιο δύσκολα χρόνια της χώρας, πολιτικά, κοινωνικά, δημοσιονομικά και διοικητικά”

“Αυτά που δεν κάναμε”

Αναφερόμενος ο Περιφερειάρχης στις νίκες, τις πρωτιές και τις καινοτόμες για την αυτοδιοίκηση πρωτοβουλίες που πέτυχε η Περιφερειακή Αρχή σε αυτήν την τετραετία σε τομείς όπως η υγεία, η παιδεία, ο τουρισμός, το χρηματοδοτικό περιβάλλον, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και άλλοι, στάθηκε σε όσα δεν έγιναν στη διάρκεια της θητείας του:

“Είμαστε περήφανοι γι αυτά που κάναμε. Να πούμε όμως και τι δεν κάναμε:
Δεν έκανα τα στραβά μάτια όταν έπιασα ένα συνεργάτη μου να κλέβει, όπως γινόταν μέχρι τώρα.
Δεν έκανα τα στραβά μάτια όταν κάποιοι επιχειρηματίες, έχοντας όνειρο να πάρουν κάποιες δουλειές, έκαναν επιθέσεις. Και δεν τους έδωσα τις δουλειές “για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο”, όπως μου ζητήθηκε.
Και δεν λύγισα μπροστά στους εκβιασμούς άλλων συνεργατών οι οποίοι έβλεπαν κάθε πρωί στον καθρέφτη τους τον εαυτό τους υπουργό.
Αυτά δεν τα έκανα και δεν θα τα κάνω ποτέ.
Υπάρχει σήμερα κανένας συμπολίτης μας ο οποίος να μην πιστεύει ότι, αν δεν είχα παρουσιάσει στην κοινωνία την κλοπή και τον κλεφτη, σήμερα θα ήταν δίπλα μου να συνεχίσει να λέει τα καλύτερα για μένα;
Υπάρχει κανένας που να μην πιστέυει ότι, αν είχα υποκύψει στις πιέσεις να έχουν θέσεις αυτοί που τις ονειρεύονταν, σήμερα θα ήταν ακόμα δίπλα μου και θα μου έπλεκαν το εγκώμιο;
Υπάρχει κανένας που να μην πιστεύει ότι, αν αυτά τα συμφέροντα τα επιχειρηματικά, που σήμερα χρηματοδοτούν αυτή την πρωτοφανή προπαγάνδα λάσπης εναντίον μας, είχαν πάρει τις δουλειές που ήθελαν, σήμερα θα ήταν οι πιο φανατικοί υποστηρικτές μας;
'Εχω σήμερα δύο υποσχέσεις να  δώσω σε όλους αυτούς. Η πρώτη υπόσχεση: όσο πιο σκληρά χτυπάνε, τόσο δυναμώνω. Η δεύτερη υπόσχεση: δεν θα κάνω βήμα πίσω”.

“Οι πραγματικές συμμαχίες και όχι οι συμμαχίες συμφερόντων”

Ο Γιώργος Χατζημάρκος στάθηκε ιδιαίτερως στις συμμαχίες που πεδίωξε και πέτυχε σε ευρωπαΙκό επίπεδο, προκειμένου να κατορθώσει να αλλάξει το χρηματοδοτικό στάτους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,που την κατατάσσει μέχρι σήμερα  στις πιο υποχρηματοδοτημένες Περιφέρειες της Ευρώπης. Μια μεγάλη και δύσκολη μάχη που κερδήθηκε:

“Είμαστε αυτή η Περιφερειακή Αρχή και αυτή η διοίκηση η οποία έσπασε την αλυσίδα της μιζέριας που ήταν δεμένη στο πόδι αυτής της Περιφέρειας.   Και αναφέρομαι στη χαμηλή χρηματοδότηση που είχε το Νότιο Αιγαίο.
Δεκαετίες ακούγαμε γκρίνια και τίποτα άλλο. Αλλά κανένας δεν πήγε με σχέδιο να χτυπήσει εκεί που έπρεπε, ούτως ώστε να σταματήσει αυτή η αδικία εις βαρος των νησιών. Και τα νησιά μας, από την κατάταξη που είχαν μεταξύ των ευρωπαϊκών Περιφερειών, έπαιρναν τα λιγότερα χρήματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη και αγκομαχούσαν για δεκαετίες να κάνουν ένα μεγάλο έργο υποδομής. Για πρώτη φορά τα νησιά πήγαν στις Βρυξέλλες, έδωσαν τη μάχη και πάλι βγήκανε νικητές, γιατί πήγανε με σχέδιο, πήγανε με συμμαχίες άλλων χωρών και άλλων Περιφερειών.  Συμμαχίες πραγματικές, όχι συμμαχίες συμφερόντων.  Η προεδρία μου στην Επιτροπή Νήσων της Ευρώπης, την οποία δεν διαφήμισα στον τόπο μου, είχε ένα στόχο: να χτίσω αυτές τις συμμαχίες εκεί, για να αντρέψω το αρνητικό χρηματοδοτικό περιβάλλον. Και αυτό έγινε πραγματικότητα. Το Νότιο Αιγαίο, από το 2020 αλλάξει κατηγορία και πάει σε πολλαπλάσια χρηματοδότηση, όπως ήδη ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αλλά και εδώ κάναμε πράξη περισσότερα από όσα υποσχεθήκαμε, αφού καταφέραμε να ανοίξουμε μια νέα λεωφόρο απευθείας χρηματοδότησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Κάτι για πολλούς ανέλπιστο και ανέφικτο”.

Ανοιχτή πρόσκληση σε debate

O Περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να πετάξει το γάντι σε όλους εκείνους που εκ του ασφαλούς εκτοξεύουν τη λάσπη εναντίον του, να συμμετάσχουν σε δημόσια ανοιχτή συζήτηση:


“Προκαλώ όποιον θέλει να πορεύεται στην πολιτική με ευπρέπεια, με αξιοπρέπεια και με σεβασμό στην αλήθεια, να κάνει μια,λίστα των 13 Περιφερειών της χώρας και να μου δείξει σε αυτά τα χρόνια ποιοι στόχοι “πιάστηκαν¨σε κάθε μια από αυτές.
Τους προκαλώ επίσης και σε μια ανοιχτή συζήτηση, ένα debate. Διότι με μένα, έχουν επιλέξει όλοι τον τρόπο με τον οποίο μάχονται: μόνοι τους, στην ησυχία τους, σε ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον και συνήθως με “στημένο” τον δημοσιογράφο. Δηλώνω σήμερα διαθέσιμος για οποιαδήποτε ανοιχτή συζήτηση, με οποιουσδήποτε όρους, με όποιους δημοσιογράφους εκείνοι επιθυμούν, “στημένους” και εχθρούς μου. Εγώ θα είμαι εκεί, να με αντιμετωπίσουν με όση προπαγάνδα, με όσα ψέματα, με όσο στήσιμο θέλουν. Εγώ θα είμαι εκεί, με την αλήθεια , με τα αποτελέσματα  και την πολιτική την οποία εφαρμόσαμε και έφερε αυτή την Περιφέρεια στις κορυφές, σε όλους του δείκτες, σε μια χώρα πτωχευμένη και γονατισμένη”.

Η υπόσχεση

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Γιώργος Χατζημάρκος έδωσε την υπόσχεση για το αύριο του Νοτίου Αιγαίου, λέγοντας:

“Τις υποσχέσεις που είχα να αδώσω σε αυτούς που μας πολεμούν λυσσαλέα, τις έδωσα. Τις υποσχέσεις που έχω να δώσω στους νησιώτες , τις δίνω κάθε μέρα που ταξιδεύω, με κάθε τρόπο σε όλα τα νησιά.  Και είμαι εκεί όταν έχουν ανάγκη, αλλά είμαι εκεί και όταν πρέπει εγώ να δω τι είναι το επόμενο που πρέπει να γίνει σε κάθε νησί.
Το αύριο το χτίζεις, για το καλύτερο αύριο δουλεύεις σήμερα και τα αποτελέσματα έρχονται μόνο μετά από σκληρή δουλειά.  Τα παιδιά μας και τα νησιά μας, αξίζουν ένα καλύτερο αύριο. Αλλά το αύριο που αξίζουμε, δεν έρχεται μόνο με ευχές, δεν έρχεται με το να χάνεις τις ευκαιρίες.
Στη ζωή μας, κάθε αύριο μας φέρνει μόνο αυτό που έχουμε σχεδιάσει σήμερα και μόνο ό,τι έχουμε δουλέψει γι αυτό, σήμερα. Κι εμείς δουλεύουμε σήμερα για το αύριο που αξίζουμε.
Γιατί είχα υποσχεθεί ότι θα έμπαινα στην πολιτική, μόνο για να κάνουμε πρωταθλητισμό.
Αγαπάμε την ευθύνη, συνεχίζουμε μπροστά. Δεν θα επιτρέψω ποτέ, όσο ο Θεός με έχει καλά, ο τόπος μας να γυρίσει στο πιο γκρίζο, σκοτεινό, φαύλο παρελθόν του. Δεν γυρίζει πίσω το Νότιο Αιγαίο. Μόνο Μπροστά. Αγαπάμε την ευθύνη, αγαπάμε τα νησιά μας!”



Το Γραφείο Τύπου













Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :