Κυριακή, Απριλίου 08, 2018

Η ιδιαίτερη λάμψη της λιτανείας των επιταφίων στην Ερμούπολη (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Από το τελετουργικό της Μεγάλης Εβδομάδας, αυτό το οποίο διαχρονικά ξεχωρίζει στην Σύρο περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι η λιτανεία των επιτάφιων το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στο κέντρο της Ερμούπολης.
Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος, η προαναφερόμενη θρησκευτική ακολουθία- την οποία είχατε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε σε ζωντανή μετάδοση από το cyclades24- είχε μια ιδιαίτερη λάμψη, χωρίς φυσικά να αλλοιώνει στο ελάχιστο το χριστιανικό μήνυμα της ημέρας που......
είναι ο θάνατος του Χριστού.
Πλήθος πιστών, επισκέπτες της Σύρου και δημότες του νησιού, συμμετείχαν και παρακολούθησαν την περιφορά των επιτάφιων που ξεκίνησε από νωρίς το βράδυ. Ως είθισται, ο καθολικός επιτάφιος του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας ήταν ο πρώτος που πέρασε από την Πλατεία Μιαούλη για την τέλεση της δέησης από τον εφημέριο του Ναού π. Νίκο, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στη βάση του.
Λίγη ώρα αργότερα ξεκίνησε η λιτανεία του επιταφίου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στη συνέχεια η αντίστοιχη του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου που κατευθύνθηκαν στην Πλατεία Μιαούλη αναμένοντας τον επιτάφιο του Μητροπολιτικού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος που αφίχθη λίγο αργότερα, μαζί με τον Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιότατος καλωσόρισε τους επισκέπτες του νησιού και τους ευχαρίστησε που επέλεξαν την Σύρο για να περάσουν τις φετινές ημέρες του Πάσχα, μαζί με τους κατοίκους του νησιού. Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους δύο Έλληνες στρατιώτες που βρίσκονται φυλακισμένοι στην Τουρκία, καλώντας όλους να προσευχηθούν για την γρήγορη απελευθέρωσή τους.
Περισσότερα στο ...
https://cyclades24.gr/2018/04/h-idiaterh-lampsh-ths-litaneias-epitafion-ermoupolh/
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :