Σάββατο, Απριλίου 14, 2018

Στην Πάρο διεξάγεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Σκαφών 420



Το νησί καθιερώνεται ως ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του ναυταθλητισμού

Τη φήμη της ως κορυφαίου ελληνικού νησιού στον ναυταθλητισμό, με πλούσια παράδοση και πολλές διακρίσεις, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά η Πάρος, που αυτές τις μέρες φιλοξενεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Σκαφών 420.

Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο αθλητικό γεγονός, με πανελλήνια εμβέλεια,  που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιοργανώνει με την Ελληνική Ιστιοπλοΐκή Ομοσπονδία και τον Ναυτικό Όμιλο Πάρου, υπό την αιγίδα του..... Δήμου Πάρου.

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη συνεχής χρονιά που το Πρωτάθλημα διοργανώνεται στην Πάρο με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,  με μεγάλη επιτυχία ,  γεγονός που ενισχύει την φήμη του νησιού ως ιδανικού προορισμού για τους λάτρεις της ιστιοπλοΐας,  του windsurfing ή του kitesurfing, που όλο και πιο συχνά το επιλέγουν τα τελευταία χρόνια. 

Η έναρξη του Πρωταθλήματος έγινε την περασμένη Τρίτη, 10 Απριλίου και ολοκληρώνεται με τις απονομές το βράδυ του Σαββάτου, 14 Απριλίου.
Οι ιστιοδρομίες διεξάγονται στη ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της του πανέμορφου κόλπου Παροικίας, με τη συμμετοχή 74 αθλητών από τους Ομίλους Σικυωνίων, Θεσσαλονίκης, Παλαιού Φαλήρου, Καλλιθέας, Τζιτζιφιών, Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος και Ναυτικό Όμιλο Πάρου. Τα συμμετέχοντα σκάφη φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Πάρου.

Ο Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου  και Έπαρχος Πάρου – Αντιπάρου, Κώστας Μπιζάς, στην διάρκεια του χαιρετισμού του, στην έναρξη του Πρωταθλήματος, αφού καλωσόρισε στο νησί τους ιστιοπλοϊκούς ομίλους, αναφέρθηκε στην σημασία που δίνει η Περιφερειακή Αρχή στην διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων στα νησιά της, τα οποία επιδιώκει, συνδιοργανώνει και στηρίζει ενεργά, καθώς μέσα από τις μεγάλες  διοργανώσεις, αναδεικνύεται η μοναδικότητα αλλά και οι μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές που διαθέτουν  τα νησιά και που είναι χρέος όλων να αναζητήσουν και να αξιοποιήσουν στο έπακρο, συμβάλλοντας στην ενίσχυση και του εναλλακτικού τουρισμού, όπως και του τουρισμού εμπειρίας.

Ο κ. Μπιζάς επισήμανε ότι η Περιφέρεια υποστήριξε και πέρυσι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Σκαφών 420, που διεξήχθη με πολύ μεγάλη επιτυχία στην Πάρο,  ένα από τα κορυφαία Ελληνικά νησιά στον ναυταθλητισμό με πλούσια παράδοση και πολλές διακρίσεις. Τέλος, ευχαρίστησε τους χορηγούς και τους υποστηρικτές της διοργάνωσης και ευχήθηκε καλή επιτυχία στα πληρώματα των σκαφών.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :