Παρασκευή, Μαρτίου 11, 2016

Έρχεται το Πρότυπο Γεωπονικό Κέντρο

Το νέο μεγάλο στοίχημα για την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου - ΑΕΣ ΑΣ δεν είναι άλλο από την ολοκλήρωση του Πρότυπου Γεωπονικού Κέντρου. Έργο που έχουν άμεση ανάγκη τα μέλη (και όχι μόνο) της «Ένωσης» ώστε να αποκτήσουν περισσότερα εφόδια όσον αφορά την βελτίωση της παραγωγής τους.
Αυτό είναι και το πρωτοσέλιδο της μηνιαίας εφημερίδας της ΕΑΣ - ΑΕΣ ΑΣ «η Φωνή» που κυκλοφορεί από χθες σε όλα τα σημεία πώλησης προϊόντων της «Ένωσης». Το Γεωπονικό Κέντρο κατασκευάζεται στο χώρο που βρίσκονται στα.....
γραφεία της ΕΑΣ (3ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Χώρας Νάξου - Γλινάδου) και θα καλύψουν έκταση τουλάχιστον 300 m2 και αναμένεται να είναι έτοιμο το αργότερο έως το τέλος του Μαρτίου.
Στο 4ο φύλλο της εφημερίδας επίσης μπορείτε να διαβάσετε τις εξελίξεις γύρω από την πρόταση της «Ενωσης» (σ.σ. με χρήματα από τα μέλη του ΔΣ κυρίως) για τη λειτουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού στη Νάξο και τη στάση της Πολιτείας.
Επίσης, φωτογραφικό ρεπορτάζ από την εκδήλωση της Τσικνοπέμπτης στην Αθήνα και δη στο Γαλάτσι (σε συνεργασία με το Δήμο Γαλατσίου) και την «πίεση» από όλους τους φορείς εντός κι εκτός Νάξου ώστε η συγκεκριμένη ενέργεια να επαναληφθεί και την επόμενη χρονιά και γιατί όχι να μην γίνει και θεσμός αλλάζοντας κάθε χρόνο και περιοχή ώστε να καλύψει όλες τις ανάγκες των εν Αθήναις Ναξιώτες.  Οι εξελίξεις στο παιχνίδι «Απόδραση από το Τυροκομείο» και οι εκδηλώσεις της Καθαρής Δευτέρας σε Άγιο Αρσένιο (Άγιο Προκόπη), Κόρωνο και Κυνίδαρο.
Και τέλος, ένα θέμα για την μελισσοκομεία και η αγωνία για την διαχείριση του νερού από τη στιγμή που διανύσαμε τον πιο ζεστό Φεβρουάριο των τελευταίων ετών και με τα αποθέματα νερού σε Φανερωμένη και Εγγαρές να είναι στο χειρότερο σημείο της τελευταίας δεκαετίας. 

Δελτίο Τύπου από την ΕΑΣ ΑΕΣ ΑΣ 


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :