Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2016

Δεν ανταλλάσουμε την ανθρωπιά μας, ούτε μ’ ένα ευρώ!

Του Αριστοτέλη Βασιλάκη
Το μάθημα ανθρωπιάς που δείχνει η Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο με τη στάση της προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, είναι ανεκτίμητο για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Το Έθνος που γέννησε τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη αποδεικνύει για πολλοστή φορά, ότι τα πανανθρώπινα ιδεώδη ξεπερνούν κάθε λογιστική πράξη, που καταχωρεί τους λαούς ως ισχυρούς ή αδύναμους.
Αυτή εδώ η μικρή γωνιά της γης, παρά το......
γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει έρμαιο των αδηφάγων ορέξεων «εχθρών και φίλων», εντούτοις εξακολουθεί να αντιστέκεται στον τρόπο σκέψης μιας σύγχρονης κοινωνίας. Ένας τρόπος σκέψης που οδηγεί νομοτελειακά στην καταστροφή. Εξακολουθεί να επιμένει στα πανανθρώπινα ιδεώδη των αρχαίων προγόνων της.

Η Ελλάδα τούτη την κρίσιμη ώρα διδάσκει ανθρωπιά. Διδάσκει στους ευρωπαίους εταίρους ποιο θα έπρεπε να είναι το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης. Το πρόσωπο της πραγματικής Ευρώπης είναι η Μυτιλήνη, είναι η Κως και όλα τα υπόλοιπα Ελληνικά νησιά, τα οποία παρά την πρωτοφανή οικονομική κρίση άνοιξαν τις αγκάλες τους για χιλιάδες ξεριζωμένους πρόσφυγες και εξαθλιωμένους μετανάστες. Και όχι το πρόσωπο εκείνο στα σύνορα των Σκοπίων, της Αυστρίας, της Ουγγαρίας και όπου αλλού ορθώνουν φράχτες σε πεινασμένους πρόσφυγες και μετανάστες! Στη στάση της εθνικής ευθύνης πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, απέναντι σε κάποιους που με κάθε ευκαιρία προσπαθούν να βρουν τρόπο να λοιδορήσουν την Ελλάδα για τον τρόπο που αγωνίζεται για να υπερασπιστεί αξίες σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για τη χώρα και τον λαό μας.

Τους τελευταίους μήνες τα κύματα δεν ξεβράζουν στις ακτές μας μόνο σορούς ανθρώπων, αλλά ξεβράζουν τον ίδιο τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Πρώτιστο καθήκον μας σαν Έλληνες είναι να περιορίσουμε την ανθρωπιστική τραγωδία αυτή την ώρα. Για να υπηρετήσουμε αυτό το καθήκον, ανάγκη είναι να κρατήσουμε στάση που συνάδει με τις αξίες της Ευρώπης που κινδυνεύει να τις χάσει και να απομονώνουμε ακραίες ρατσιστικές φωνές στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση, ο ελληνικός λαός είναι ένας φτωχός σε χρήματα λαός, αλλά πλούσιος σε αξίες και ανθρωπιά! Δεν ανταλλάσουμε την ανθρωπιά μας, ούτε μ’ ένα ευρώ!
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :