Πέμπτη, Μαΐου 22, 2014

Νέα πρόταση στον κ. Μαργαρίτη για δημόσιο διάλογο

Μετά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών επαναφέρω, για πολλοστή φορά, την πρότασή μου στον κ. Μαργαρίτη για τη διεξαγωγή ανοιχτού, προγραμματικού,  ουσιαστικού, δημόσιου διαλόγου.
Προτείνω να ορίσουμε  έναν εκπρόσωπο ο καθένας που θα ρυθμίσουν από κοινού τις λεπτομέρειες της δημόσιας αυτής συζήτησης (τόπο διενέργειας, θεματολογία, επιλογή δημοσιογράφου-συντονιστή κοινής αποδοχής, τρόπο ανάπτυξης θέσεων και......
διαλόγου, τρόπο υποβολής των ερωταπαντήσεων από τους κοινωνικούς φορείς και το κοινό, απευθείας μετάδοση από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και το διαδίκτυο κλπ).Την πρωτοβουλία του διαλόγου και όχι των παράλληλων μονολόγων μπορεί να αναλάβουν και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Η συζήτηση αυτή, με αυτήν τη μορφή, θα είναι ένα πρωτοφανέρωτο δημοκρατικό γεγονός για τα νησιά μας και θα βοηθήσει στη διατύπωση και αντίκρουση θέσεων και προτάσεων, τον εντοπισμό συναινέσεων και διαφορών και την ενημέρωση των πολιτών.
Ελπίζω να γίνει τώρα αποδεκτή αυτή η πρόταση. Για μια αντιπαράθεση ουσίας, πάνω στα προβλήματα των νησιών μας και τις προτάσεις μας για τη λύση τους, για το πώς μπορεί να αξιοποιηθούν καλύτερα οι παραγωγικές δυνάμεις των κοινωνιών μας.

                                                                                                                                            Νίκος Μαϊτός
                                                                                                                                          Υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου
                                                                                                                                                              και  Μικρών   Κυκλάδων

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

8 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Αν αληθεύει η ενέργεια του κ. Μαϊτου να ζητήσει λευκές παραιτήσεις όλων των υποψηφίων του συνδυασμού του για να επιλέξει αυτ΄ςο ποιοι θα πάνε στο Δημ. Συμβούλιο, ανεξαρτήτως αριθμού σταυρών, αυτό αποτελεί πρωτοφανε΄ς γεγονός, πράξη φασιστική, σαφώς αντισυνταγματική, που καταπατά και περιφρονεί κάθε έννοια περί λαϊκής κυριαρχίας και ψήφου.
Αποτελέι φυσικά ντροπή και το γεγονός ότι όλοι έθεσαν τις παριατήσεις τους στον κ. Μαϊτό. Είναι επίσης προσβλητικό και ταπεινωτικό για όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού του και ιδιαίτερα για πρώην δημαρχους, πρώην υποψήφιους δημάρχους, πρώην κοινοτάρχες, παλιούς κοινοτικούς και δημοτικούς σύμβουλους, οι οποίοι υπέκυψαν σ' αυτό τον πορωτοφανή εκβιασμό. Νρτροπή, μόνο ντροπή τους ταιριάζει. Αλίμονο στη Νάξο και τους Ναξιώτες αν αποκτήσουν ένα τέτοιο δήμαρχο.

Ανώνυμος είπε...

λοιπον εσυ ο απο πανω εισαι για τα πανηγυρια!! ισα ισα που αυτο δειχνει οτι ανεξαρτητου σειρας εκλογης θα αξιοποιηθουν αυτοι που πρεπει και ειναι πραγματικα ικανοι να βηθησουν τον τοπο και οχι αυτοι που φερνουν ψηφους με τους γνωστους τροπους κ μεθοδους!!
αλλα τετοιο μυαλο τετοια λες!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ.ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΠΟΙΟΣ-Α ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ-Η ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ..... ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΣΑΣ.ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΥΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ,ΒΕΒΥΛΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ.ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΥΤΕ Ο ΠΑΤΤΑΚΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΠΟΣΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΙΣΤΕ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΟΔΕΞΙΑΣ.ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ Ο ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΡΕ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ?????

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΜΗΠΩΣ ΓΚΡΙΝΙΑΣΑΝΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΦΕΥΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΑΝ... ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΙΚΑΝΟΤΕΡΩΝ;;;

Ανώνυμος είπε...

είμαι ο πρώτος που έκανα σχόλιο και απαντώ στον 2ο.
Άκου, στη χώρα αυτή γεννήθηκε η Δημοκρατία και βασικό στοιχείο αυτού του πολιτεύματος είναι η ΨΗΦΟΣ του Λαού. Από τα πανάρχαια χρόνια έτσι παίρνονταν οι αποφάσεις. Αποφάσιζε η πλειοψηφία και έτσι ο λαός εξέλεγε τους άρχοντες του ή ακόμη και τους έστελνε εξορία...σταυρώνοντάς τους. Κατάλαβες φίλε;
Αυτός ο άνθρωπος με αυτή τη νοοτροπία δεν είναι δημοκράτης, δεν σέβεται το Σύνταγμα και τους νόμους, είναι επικίνδυνος για τον τόπο.
Πρέπει να ντρέπονται όμως κι όλοι αυτοί που έκατσαν και του έδωσαν την υπογραφή τους σε λευκή κόλα. Ντροπή γι αυτόν και γι αυτούς.
Αν έχουν τσίπα επάνω τους καλά θα κάνουν να πάνε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ. Δεν κάνουν όχι για δημοτικοί άρχοντες, αλλά ούτε για να μοιράσουν σε δυο γαϊδούρια άχερα.
Λυπάμαι όμως για πρόσωπα όπως ο Μαράκης (πρωην δήμαρχος), ο Βασιλάκης (πρώην δήμαρχος), ο Φραγκίσκος (πρώην υποψήφιος δήμαρχος), ο Καραμανής (πρώην Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου)κ.α.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΡΩΗΝ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ?ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΑΙΡΕΤΟΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ ΗΤΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΗΡΩΙΚΗ ΕΞΟΔΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΠΕΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑΡΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

Θα επρεπε να βγουν και να δικαιολογησουν οι κυριοι της παραταξης του Κου Μαιτου και πιο συγκεκριμενα οι παλαιοι αιρετοι για ποιον λογο θα παραιτηθουν και ταυτοχρονα να ζητησουν συγχωρεση απο αυτους που τους εμπιστευθηκαν-τιμησαν με την ψηφο τους.Ειναι λιαν απαραδεκτο γιατι προεκλογικα ηρθαν χαμογελαστοι και μας χτυπησαν ευγενικα την πλατη για να μας υποκλιθουν.Αισχος και παλι αισχος,ντρεπομαι που τιμησα αυτους τους απαισιους και μπαμπεσηδες υποψηφιους.Ευχομαι την ερχομενη Κυριακη να ταπεινωθουν οπως ταπεινωσαν και τους ψηφοφορους τους.

Ανώνυμος είπε...

έχεις δίκιο συμπατριώτη από πάνω, η συμπεριφορά τους αποτελεί προσβολή στο λαό που ψήφισε αυτούς τους κυρίους. Δεν είναι άξιοι της εμπιστοσύνης που τους έδειξαν όσοι τους ψήφισαν και κυρίως δεν είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ. Θλιβερά ανθρωπάκια άξια της τύχης τους είναι, ανίκανοι να εκπροσωπήσουν το λαό στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Μετά απ' αυτό δεν έχουν άλλη επιλογή από το να παραιτηθούν από δημοτικοί σύμβουλοι ΟΛΟΙ τους και πρώτος απ' όλους αυτούς ο θλιβερός αρχηγός τους.