Παρασκευή, Μαΐου 30, 2014

Νίκος Χουζούρης: Καλώ τους Κορωνιδιάτες σε αγωνιστική επαγρύπνηση

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των δημοτικών εκλογών και της έκδοσης των αποτελεσμάτων, ευχαριστώ θερμά τις Κορωνιδιάτισσες και τους Κορωνιδιάτες που με τίμησαν μαζικά με την ψήφο τους και με εμπιστεύτηκαν ξανά.
Ευχαριστώ όλους τους συγχωριανούς μου και τους καλώ σε διάλογο και συνεργασία, ώστε από τώρα να παλέψουμε ενωτικά για την πρόοδο του χωριού μας. Γιατί τα προβλήματα δεν περιμένουν, είναι ανυπόμονα. Δεν υπάρχει πια ανοχή για την εγκατάλειψη του.....
χωριού μας τα τελευταία χρόνια από τη δημοτική Αρχή. Η εγκατάλειψη αυτή οδήγησε και οδηγεί συνέχεια στην ερήμωση του χωριού από τους κατοίκους του, ιδιαίτερα τους νέους. Κοιτάξτε το σμυριδικό. Ο Δήμαρχος λέει ότι, παρότι δεν έχει αρμοδιότητα, ενδιαφέρθηκε γι’ αυτό. Αν ξεκινά κανείς από την, έτσι κι αλλιώς λάθεμένη θέση αναρμοδιότητας του Δήμου για το ζωτικό αυτό θέμα, τότε είναι φυσικό να έχει το σμυρίγλι αυτή την κατάντια και να μη μπορούν καν να ασφαλιστούν οι εργάτες. Για τη γενικότερη στάση της δημοτικής Αρχής παρέδωσα, διαμαρτυρόμενος, στο Δήμαρχο τα κλειδιά της κοινότητας, πριν λήξει η προηγούμενη θητεία μου. Οι συγχωριανοί μου κατανόησαν την ενέργειά μου και με υπερψήφισαν και σε αυτές τις εκλογές, γιατί ξέρουν ότι δε θα τους προδώσω. Ξέρουν ότι αγωνίζομαι μαζί τους με ενδιαφέρον, δικαιοσύνη, εντιμότητα και συνέπεια για τα κοινά προβλήματα, που και εγώ τα βιώνω καθημερινά. Ξέρουν ότι με κάθε θυσία θα διεκδικήσω τα δικαιώματα ζωής και ανάπτυξης του χωριού.
Δεν είναι, όμως, μόνο το χωριό μας. Είναι όλη η ορεινή Νάξος το αποπαίδι της Χώρας τα τελευταία χρόνια του ενιαίου Δήμου. Η δημοτική Αρχή δεν έχει σχέδιο και προτεραιότητες για μάς, που είμαστε οι φτωχότερες περιοχές. Αγνοεί τη γνώμη και τις προτάσεις μας. Αποφασίζει πριν από μάς για μάς. Ακούει διάφορους παράγοντες και δικούς της φίλους και όχι τα θεσμικά όργανα. Αυτό πρέπει να τελειώσει και θα τελειώσει. Καλούμε τους Κορωνιδιάτες, μέσα και έξω από το χωριό, σε συνεργασία, σε προβληματισμό, σε επαγρύπνηση και συστράτευση για το καλό του χωριού μας. Καλούμε τους ορεινούς Ναξιώτες, τις νέες εκλεγμένες Αρχές των χωριών, σε κοινό αγώνα για την ορεινή Νάξο. Να βρούμε τρόπους συνάντησης, σχεδιασμού και διεκδίκησης για τη λύση προβλημάτων.
Καλή θητεία σε όλους τους αιρετούς και καλό αγώνα για την πρόοδο του τόπου μας και των κατοίκων του.
                                                                                        Κόρωνος, 30 Μαΐου 2014
                                                                                               Νίκος Ιακ. Χουζούρης
                                                                               Πρόεδρος της κοινότητας Κορώνου

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

9 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Σωστά όσα λέει στην ευχαριστήρια επιστολή του ο κ. Ν. Χουζούρης Πρόεδρος της Κορώνου. Μόνο που δεν πείεθε απλά γιατί η κριτική που ασκεί απευθύνονται εξ ίσου στους κυβερνώντες (Ν.Δ. -ΠΑΣΟΚ), τους οποίους τελικά στήριξε με την υποψηφιότητά του και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να μην μπει στη 2η Κυριακή ο συνδυασμός "ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ".
Δεν πρέπει λοιπόν να ξεχνά τόσο εύκολα με ποιους ήταν υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές και με ποιους εκλέχτηκε. Ήταν με τον συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ, δηλ. της συγκυβέρνησης, η οποία αποκλειστικά ευθύνεται για όλα όσα ο ίδιος καταγγέλλει.
Πρέπει επί πλέον να απαντήσει ο κ. Χουζούρης αν αληθεύουν όλα όσα ευρύτατα κυκλοφορούν σε βάρος του ως προς τους λόγους για τους οποίους τελικά έθεσε υποψηφιότητα με τον συγκεκριμένο συνδυασμό.
Αν αληθεύουν πρέπει να παραδεχτεί ότι έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής εξουσίας της Νάξου και δεν δικαιούται να ασκεί κριτική στον σημερινό δήμαρχο, αφού την ίδια πολιτική εξυπηρετούν και οι δυο συνδυασμοί που διεκδίκησαν τον δήμο την δεύτερη Κυριακή.
Να απαντήσει επίσης αν ακόμη αληθεύει ότι δήλωνε ΣΥΡΙΖΑ πριν γίνουν οι δημοτικοί συνδυασμοί και με δεδομένο ότι ο συνδυασμός του Μαϊτού ήταν αμιγώς ΠΑΣΟΚ, πώς εξηγεί την αλλαγή της στάσης του;
Πρέπει πάντως να γνωρίζει αυτό που κυκλοφορεί ευρύτατα σε βάρος του και τώρα που εκλέχτηκε οφείλει να απαντήσει χωρίς περικοκλάδες.
Στην πολιτική κύριε Χουζούρη ισχύει το γνωστό ρητό: 'Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται".
ιδού λοιπόν η Ρόδος, "ιδού και το πήδημα".
Αλλιώς όσα λεει εναντίον του δημάρχου για Κόρωνο, σμυρίγλι, ορεινή Νάξο κ.λπ. είναι λόγια του αέρα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ.......ΕΣΕΙΣ ΔΗΛΩΝΑΤΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΑΖΑΤΕ ΕΡΓΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ.....ΕΤΣΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ....ΑΛΛΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ.....ΜΗΠΩΣ ΛΕΩ ΨΕΜΑΤΑ?????ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΕ ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

εσύ από πάνω απάντησε στον Χουζούρη. όχι στον ΣΥΡΙΖΑ. Για τον ΣΥΡΙΖΑ απάντηση έδωσε ο λαός με την αδιαμφησβήτητη ψήφο του

Ανώνυμος είπε...

Εσύ που πετάς συριζέϊκες κορώνες, βρωμιές και υπονοούμενα, μπορείς να μας πεις τι ακούς σε βάρος του Χουζούρη? Αν δε το γράψεις δημ'όσια και επώνυμα, είσαι συνειδητά συκοφάντης. Πετάς λάσπη, όπως συνηθίζετε στο σινάφι σας εσείς οι...έντιμοι αριστεροί και νομίζετε ότι θα πιάσει. Μεταφέρετε τα κουτσομπολιά της μαργαριτικής καμαρίλας, εσείς οι "ιδεολόγοι" της εύφορης...βλακείας. Την πατήσατε και δε ξέρετε από πού να πιαστείτε. Τελικά ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι ΠΟΛΙΤΕΣ, όπως λέτε ΜΕΤΑ τις εκλογές? Καλά λέτε ότι τα λέει ο Χουζούρης, αλλά κατέβηκε με το Μαϊτό και δε μπορεί να μιλά!!!! Αυτή είναι η δημοκρατία σας νούμερα. Ο Μαϊτός, όμως, σας κόντυνε. Ή όχι?
Πάντως αν δε γράψεις τα υπονοούμενα, είσαι δειλός και ανέντιμος. Εσύ πρέπει να γράψεις τι κατηγορείς το Χουζούρη και όχι να ζητάς από τον...κατηγορούμενο να απαντήσει για κάτι που δε γράφεις. Κλασική περίπτωση βρωμερού λασπολόγου.

Ανώνυμος είπε...

δεν κατηγορώ κανένα ούτε πιστεύω σε φήμες και γι αυτό δεν τις αναφέρω. Οργίαζαν όμως αυτές την προεκλογική πε΄ριοδο και κανένας δεν τις διέψευσε. Τώρα λοιπόν πρέπει ο ίδιος να απαντήσει, αν φυσικά έχει πολιτική ευθιξία όπως δείχνει απ' την ανακοίνωση που έβγαλε. Θα δείξει.

Ανώνυμος είπε...

Αναφέρεται ο πρώτος και ο τελευταίος, που είναι ο ίδιος, σε μένα, για "όλα όσα ευρύτατα κυκλοφορούν σε βάρος του ως προς τους λόγους για τους οποίους τελικά έθεσε υποψηφιότητα με τον συγκεκριμένο συνδυασμό". Ποια κυκλοφορούν? Τι εννοεί ο ποιητής? Ρίχνεις το μελάνι σου σα σουπιά και μετά κολώνεις και λες "δεν κατηγορώ κανένα ούτε πιστεύω σε φήμες και γι αυτό δεν τις αναφέρω". Είναι χειρότερο αυτό που κάνεις. Λες ότι υπάρχουν φήμες, αλλά δεν τις γράφεις. Σου λέει κάτι θα μείνει από τη λάσπη. Ποιες φήμες οργίαζαν την προεκλογική περίοδο κύριε λασπολόγε και δεν τις άκουσα, ούτε τις ξέρω? Και σε ποια κομματικά στέκια, για να δούμε τη σκοπιμότητα και την αλήθεια τους? Από το γραφείο-χαλκείο του Μαργαρίτη πολλή λάσπη έφευγε εκτός από τις μπετιονιέρες. Μήπως την επεξεργαζόταν και την χρησιμοποιούσε και άλλο κομματοδημοτικό στέκι απογοητευμένων? Ποια πρόσωπα τις διακινούσαν τις φήμες και για ποιο σκοπό?
Είμαι σίγουρος ότι δε θα απαντήσεις συγκεκριμένα και επώνυμα, γιατί είσαι γατάκι. Η πολιτική ευθυξία και η ευθύτητα δεν ταιριάζει σε ανθρώπους του είδους σου.

Νίκος Χουζούρης

Ανώνυμος είπε...

NIKO XOYZOYRH STH KORVNO DEN EXEIS AFHSEI BOYNO GIA BOYNO XORIS DROMO KAI MILAS GIA MPETONIERES. KAI TELOS PES MAS TI EISAI FOYRNARHS H SMIRIDERGATHS

Ανώνυμος είπε...

καλά μην ανοίγεις τώρα πληγές εσύ από πάνω. ΄Στην Κόρωνο δεν ισχύει το ή ζευγάς ζευγάς ή παπάς-παπάς. Εκει όλοι είναι...σμυριδεργάτες και κια όταν λέω όλιο εννοοώ όλοι οι ...όπου γης Κορωνιδιάτες εφόσον παραμένουν γραμμένοι στο χωριό.
Τι σημαίνει αυτό; 100% ασφάλιση τον χρόνο με λεφτά αποκλειστικά απ' τον κρατικό προϋπολογισμό, ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά, πλήρης ιατροφαρμακευτική-νοσοκομειακή περίθαλψη, επιδόματα απ' τον ΟΑΕΔ, Εργατική κατοικία κια γενικά ό,τι έχει κάθε ασφγαλισμένος στο ΙΚΑ.
Ερωτάται: υπάρχουν σήμερα πραγματικοί σμυριδεργάτες;
Μην περιμένεις όμως απάντηση απ'τ ον Χουθζούρη, τον επί πολλά χρόνια Πρόεδρο και του Σωματείου των σμυριδεργατών.

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΕ ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΜΥΡΙΔΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΑΞΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΛΥΠΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ?