Παρασκευή, Ιανουαρίου 31, 2014

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Σαγκριωτών Νάξου(φωτο)

Μέσα σε μια όμορφη και ευχάριστη ατμόσφαιρα, στον 1ο όροφο πολυτελούς ξενοδοχείου της Αθήνας (στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο), έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Σύλλογος Σαγκριωτών Νάξου “Η Πρόοδος”, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2014 το βράδυ.
Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ευλόγησε ο Ναξιώτης Πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Χρήστος Λογαράς ψάλλοντας (μαζί με τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Κώστα Βερνίκο και με τον ιεροψάλτη κ. Ανδρέα Καρακαϊδό) και..... το απολυτίκιο των προστατών Αγίων του χωριού Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ. Ο π. Λογαράς απευθύνθηκε στους παρευρισκομένους και με ένθερμο λόγο, μαζί και με τις ευχές του του, παρότρυνε όλους να συμβάλλουν στην πρόοδο της Νάξου.
Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανόλης Μαργαρίτης, και ο οποίος, μεταξύ άλλων, έδωσε και πληροφορίες για τα εκτελούμενα και προγραμματιζόμενα για εκτέλεση έργα στη Νάξο (επέκταση διαδρόμου Αεροδρομίου, ΧΥΤΑ, ΚΕΓΕ κλπ.),
Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε απονομή βραβείων στους επιτυχόντες συγχωριανούς στα Ανώτατα και Ανώτερα Επιστημονικά Ιδρύματα της χώρας κατά τις εξετάσεις του 2013. Την απονομή των βραβείων έκανε ο διακεκριμένος Ναξιώτης (Σαγκριώτης) γιατρός Φιλόθεος (Φίλης) Νικολάου Ορφανός.
Μουσικό συγκρότημα αποτελούμενο από τους καλλιτέχνες Νίκο Βερύκοκκο (στο βιολί) και Κώστα Δεμέναγα (στο λαούτο) και με τραγούδι και από τους δύο και με νησιώτικη μουσική και τραγούδι, δόθηκε η ευκαιρία στους συγχωριανούς, αλλά και στους άλλους παρευρισκομένους, να διασκεδάσουν και πολλοί από αυτούς, μικροί και μεγάλοι, να χορέψουν τοπικούς παραδοσιακούς χορούς συμβάλλοντας έτσι και στη διατήρηση και στη διάσωση της σπουδαίας μουσικοχορευτικής παράδοσης της Νάξου και των Κυκλάδων.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δημοτικός Σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Σαγκρίου Νάξου κ. Στέφανος Στρατούρης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (ΟΝΑΣ) κ. Νίκος Βερνίκος, ο τέως Πρόεδρος της ΟΝΑΣ και υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Νίκος Μαϊτός, πολλοί Πρόεδροι και εκπρόσωποι ναξιακών Συλλόγων της Αθήνας βοηθώντας έτσι να συσφίγγονται οι δεσμοί μεταξύ των συμπατριωτών όλων των χωριών της Νάξου που διαμένουν στην Αθήνα και να σφυρηλατείται η ενότητα του ναξιακού λαού, αναγκαίας προϋπόθεσης της προόδου του νησιού. Οι παρευρεθέντες Πρόεδροι ναξιακών Συλλόγων ήταν: ο κ. Σταύρος Κονδύλης του Συλλόγου Κουρουνοχωρίου-Μύλων, ο κ. Μανώλης Μουτσόπουλος του Συλλόγου Κορωνιδιατών, ο κ. Στέλιος Δρυμαλίτης του Συλλόγου Δανακιωτών, ο κ. Αντώνης Τζιώτης του Συλλόγου Φιλωτιτών, ο κ. Ανδρέας Παπαϊωάννου του Συλλόγου Σκαδιωτών-Μεσωτών και ο κ. Δημήτρης Σπανός του Συλλόγου Κεραμιωτών καθώς και ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Σαγκριωτών κ. Στέφανος Κατερίνης.
Στην εκδήλωση διετίθετο το καλαίσθητο Ημερολόγιο του Συλλόγου Σαγκριωτών του 2014, το οποίο περιείχε φωτογραφίες του χωριού και της παραλίας του Κάμπου τις οποίες πρόσφερε ο κ. Μάκης Βασαλάκης Λιμενάρχης Βόλου.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης συντόνιζε η Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου κ. Δήμητρα Βερνίκου.
Στη γραμματεία της εκδήλωσης άξια επιτέλεσαν τα καθήκοντά τους οι νέοι του χωριού ο κ. Νίκος Ναυπλιώτης και η δ. Μαρίνα Ματάκια.
Ήταν μια όμορφη εκδήλωση του δραστήριου Συλλόγου Σαγκριωτών Νάξου.
* Με την ευκαιρία της εκδήλωσης αυτής σημειώνουμε τα ονόματα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Σαγκριωτών Νάξου “Η Πρόοδος” που είναι οι εξής:
Πρόεδρος: Κώστας Βερνίκος.
Αντιπρόεδρος: Δήμητρα Βερνίκου.
Γενικός Γραμματέας: Νίκος-Στέλιος Ναυπλιώτης
Ειδική Γραμματέας: Μαρίνα Ματάκια.
Ταμίας: Γιώργος Αγγελόπουλος.
Β΄ Ταμίας: Ιάκωβος Καραμανής.
Υπεύθυνη Πολιτιστικών: Μαργαρίτα Συριανού-Σορβανή.
Έφορος: Καλλιόπη Μπεργούνη.
Μέλος: Καίτη Σαλταφέρα.

* Σημειώνουμε επίσης τα ονόματα των επιτυχόντων νέων φοιτητών στους οποίους απένειμε βραβεία στην παραπάνω εκδήλωση ο Σύλλογος που έχουν καταγωγή (οι ίδιοι ή οι γονείς τους) από το Σαγκρί είναι τα εξής κατ’ αλφαβητική σειρά επωνύμου τους. (Η Σχολή της επιτυχίας τους αναγράφεται σε παρένθεση):
Αβτζιγιάννης Στυλιανός (Τμήμα Χημικών Πανεπιστημίου Κρήτης).
Βασαλάκης Κων/νος (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων-Μηχανικών Η/Υ Πολυτεχνείου Αθηνών).
Γαβράς Άγγελος (Τμήμα Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου).
Γρατσίας Δημήτριος (Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Αιγαίου).
Δράγαζης Νικόλαος (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων-Μηχανικών Η/Υ Πολυτεχνείου Αθηνών).
Κόκκα Ειρήνη-Χρυσοβαλάντου (Τμήμα Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών).
Κορρές Δημήτριος (Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Επιχειρήσεων ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης).
Κουφοπούλου Μαρία (Τμήμα Εφαρμοσμένης Γεωγραφίας και Διαχείρισης Χώρου Χαροκοπείου Πανεπιστημίου).
Λογαράς Νικόδημος (Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών).
Σαρρής Κων/νος (Τμήμα Παιδαγωγικής-Φιλοσοφίας-Ψυχολογίας).
Σοφικίτου Ειρήνη (Τμήμα Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών του Πολυτεχνείου Αθηνών).
Σφακιωτάκης Κων/νος (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων-Μηχανικών Η/Υ Πανεπιστημίου Πατρών).
Χατζηλεμονιάς Κων/νος (Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου).

Γιάννης Λογαράς




















Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :