Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

Ανακοινώσεις Π.Α.ΜΕ Ναξου για των αγώνα των σμυριδεργατών και την απεργία στις 6 Νοέμβρη

Το  ΠΑΜΕ στηρίζει τον αγώνα των σμυριδεργατών που παλεύουν για την επιβίωσή τους, ενάντια στο κλείσιμο των ορυχείων σμύριδας, τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου του νησιού μας.
Το σμυρίγλι, ενώ θα μπορούσε να είναι πόρος ζωής για τους κατοίκους  και μοχλός ανάπτυξης όλης της  ορεινής Νάξου, με τον.....
τρόπο εκμετάλλευσης μέχρι σήμερα, μόλις εξασφάλιζε την ελάχιστη ασφάλιση των σμυριδορυκτών. Για φέτος, με την τιμή που αποφάσισαν και την ποσότητα –πολύ κάτω από την πρόταση του σωματείου-, ούτε αυτή εξασφαλίζεται.
Το κλείσιμο ή ιδιωτικοποίηση των σμυριδωρυχείων, θα επιταχύνει βίαια τον οικονομικό μαρασμό των χωριών.
Ο ορυκτός πλούτος  της χώρας είναι λαϊκή περιουσία. Η αξιοποίησή του θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά από δημόσιο φορέα με κεντρικό σχεδιασμό, προς όφελος του λαού, με την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των εργαζομένων και όχι για την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου.
Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την εργατική τάξη και τον λαό στην εξουσία, με τον δρόμο ανάπτυξης και τον σχεδιασμό της οικονομίας με βάση τις τεράστιες δυνατότητες που μας δίνει ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας αλλά και τις διαρκώς αυξανόμενες λαϊκές ανάγκες, εξασφαλίζοντας συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.
Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την απόλυση  υπαλλήλου στη φύλαξη μέσω  της διαθεσιμότητας. Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης και την επαναπρόσληψη της υπαλλήλου και καλούμε τους εργαζόμενους και συνολικά το λαό της Νάξου σε επαγρύπνηση μπροστά και στα νέα μέτρα που έρχονται και που οι επιπτώσεις τους δεν είναι μακριά από εμάς και ήδη έχουν φτάσει στην πόρτα μας.


  
Γραμματεία  Νάξου

ΟΛΟΙ  ΚΑΙ ΟΛΕΣ
ΣΤΗΝ 24ωρη ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ  ΠΑΛΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ στις 11 π.μ.

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ  Η ΕΛΠΙΔΑ

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Καλούμε όλα τα σωματεία εργαζομένων, τους συλλόγους και  τους φορείς του νησιού, τους εργαζόμενους κάθε κλάδου, τους νεους και τις νεες, τους ανεργους και τους συνταξιουχους, τις γυναικες και τους μεταναστες σε ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ:

 Για την ΑΠΟΤΡΟΠΗ των νέων αντεργατικών μέτρων. Για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της βαρβαρότητας!

Τώρα χρειάζεται να νιώσουν  την καυτή ανάσα του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Να φτάσει παντού ο απεργιακός συναγερμός.

Σε κάθε κλαδο ο κάθε εργάτης ξεχωριστά και ολοι μαζί ως μια γροθιά να αναλάβουμε ατομική και συλλογική ευθύνη για την επιτυχια της απεργιας. Με μαζικές συλλογικές διαδικασίες, με γενικές συνελεύσεις να παρθούν αποφάσεις μαχητικής συμμετοχής. Καθε σωματειο να οργανωσει την απεργια στον χωρο του, να παρει μετρα προετοιμασιας για την επιτυχια της. Η απόφαση για απεργία να είναι συνειδητή πράξη και όχι τυπική υπόθεση,  αποφασιστική διάθεση αγώνα και αντίστασης. 

Λένε ψέματα πως δε θα έρθουν άλλα μέτρα! Η ζωή μας έγινε αφόρητη! Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των λίγων, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί. Η λαιμαργία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων δε θα κοπάσει ποτέ! Μας θέλουν σκλάβους, αμίλητους, ανοργάνωτους.

Να μην παραδώσουμε τα δικαιωματα μας.

Ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης.
Η κατάργηση των κλαδικών Συλλογικών συμβάσεων και η επέκταση των ατομικών συμβάσεων οδηγεί σε νέα μέτρα για να επιβάλουν  μισθούς πείνας των 300 ευρώ. Σχεδιάζουν νέα τσεκούρια στα δώρα στον ιδιωτικό τομέα. Καταργούν τις αποζημιώσεις. Καταργούν τις επικουρικές συντάξεις, τσακίζουν τα εφάπαξ, ετοιμάζουν νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις.

Να μην επιτρέψουμε να κάνουν τη ζωή μας κόλαση

Την ίδια στιγμή που οι ανάγκες απαιτούν προσλήψεις, έρχονται νέες χιλιάδες απολύσεις στον Δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό τομέα, απελευθερώνουν τις απολύσεις, δίνοντας το δικαίωμα στην μεγαλοεργοδοσία να απολύει όποτε και όσους θέλει. Γκρεμίζουν το σταθερό ωράριο, καταργούν την Κυριακή αργία. 

Να μην ανεχτούμε  τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης


Βάζουν 25ευρώ είσοδο για  νοσήλεια στα νοσοκομεία, κλείνουν νοσοκομειακές μονάδες στερώντας  από το λαό τη δωρεάν υγεία. Μονιμοποιούν τα χαράτσια, σφίγγουν το λαιμό μας  με δυσβάσταχτους φόρους. Ετοιμάζουν νέες αυξήσεις στα εισιτήρια στις μεταφορές. Βγάζουν στο σφυρί την πρώτη κατοικία. Ιδιωτικοποιούν το ρεύμα, το νερό και την εκπαίδευση. 

Καταδικάζουν εμάς και  τα παιδιά μας στη μόνιμη ανεργία  σε συνθήκες που 1.5 εκατομμύριο άνεργοι  ανακυκλώνονται σε κακοπληρωμένα προγράμματα  ψευτοαπασχόλησης. Μας ζητούν να ζήσουμε με επιδόματα-δυστυχίας των 200 ευρώ. 

Όλα τα παραπάνω μέτρα  έρχονται να πατήσουν πάνω στα αποκαΐδια  των προηγούμενων. Η επιδείνωση της  ζωής μας δε θα έχει τελειωμό.

Για να ανασάνουμε χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε.

 Να ξαποστείλουμε όσους κάθονται στο σβέρκο μας.

Να χτίσουμε τη δική μας συμμαχία. Η εργατική τάξη θα βρει τους συμμάχους της, ανάμεσα στους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που βάζουν λουκέτο, ανάμεσα στους χιλιάδες αγρότες που ξεκληρίζονται, στις γυναίκες που βιώνουν το δράμα όλης της οικογένειας, των παιδιών, των νέων που δε μπορούν να σπουδάσουν, δε μπορούν να βρουν μια δουλειά για να ζήσουν.

Να δώσουμε απάντηση στην όξυνση της επιθετικότητας του  κεφαλαίου και του κράτους, στους  μηχανισμούς που θρέφει. Να πάρει  διαστάσεις μαζικής καταδίκης και απομόνωσης η εγκληματική-ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, να ξεριζωθεί από τους τόπους δουλειάς. Είναι το τέρας της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, εκμετάλλευσης, εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας.

Στις 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ξεπερνωντας τις απειλες και τους εκβιασμους της εργοδοσιας, τα εμποδια που βαζει ο εργοδοτικος και κυβερνητικος συνδικαλισμος. Φτιαχνουμε το δικο μας ορμητικο ποταμι που θα τσακισει καθε υπονομευση απο την κυβερνηση και τους μηχανισμους της.

Πρέπει τώρα να ανασυνταχθούμε!
Να δοκιμάσουμε τη δύναμη μας.
Να πιστέψουμε στο δίκιο μας.

    
Γραμματεία Νάξου

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :