Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2013

Αιτήματα των 2.122 εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα

Μετά από  συνεδρίασή της, η Συντονιστική Επιτροπή των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και αφού εξέτασε  την Υπουργική απόφαση του ΥΠΑΙΘ,(10656/18-9-13 με ΦΕΚ 2490/4-10-13) που αφορά στην κατανομή των 925 θέσεων εκπαιδευτικών στα ΙΕΚ/ΣΕΚ και άλλες δομές της κατάρτισης ΔΒΜ, αποφάσισε να εμμείνει στις βασικές της θέσεις και να επαναδιατυπώσει τα αιτήματα της,  σχετικά με την τοποθέτηση και των 2.122 εκπαιδευτικών σε........
διαθεσιμότητα.
Η κατάργηση, άκριτα και χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση, των νευραλγικών (και στην ουσία πολυπληθέστερων σε μαθητικό δυναμικό) τομέων Υγείας-Πρόνοιας, Εφαρμοσμένων Τεχνών, Αισθητικής - Κομμωτικής στα ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ, καθώς και αντίστοιχων ειδικοτήτων στις ΣΜΕΑΕ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης - Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) και ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής – συνεπάγεται:
α) Tη συρρίκνωση του δημόσιου Επαγγελματικού σχολείου και τον άμεσο αποκλεισμό περισσότερων από 20.000 μαθητών/τριών (κατά κύριο λόγο κοριτσιών) από τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τη βίαιη εξώθησή  τους προς την  ΚΑΤΆΡΤΙΣΗ.
β) Τη στέρηση της δυνατότητας  πρόσβασης των παραπάνω μαθητών/τριών  στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω της  φοίτησής τους στα ΕΠΑΛ.
γ) Tη διαθεσιμότητα και  επικείμενη απόλυση 2.122 εκπαιδευτικών  λειτουργών από τους παραπάνω τομείς, καθώς και όλων των εργαστηριακών εκπαιδευτικών του κλάδου ΔΕ, με κριτήριο καθαρά αριθμητικό. Η συντριπτική πλειοψηφία των παραπάνω εκπαιδευτικών διαθέτει πολυετή εμπειρία και υψηλό μορφωτικό επίπεδο (δεύτερα πτυχία, μεταπτυχιακούς τίτλους, πολλαπλές επιμορφώσεις και εξειδικεύσεις, όπως στις περιπτώσεις των ΣΜΕΑΕ και των υπευθύνων ΓΡΑΣΥ, ΚΕΣΥΠ).


ΖΗΤΑΜΕ:
1) ΠΑΓΙΑ ΘΕΣΗ  ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ  ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΈΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ  ΕΙΔΙΚΟΤΉΤΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ που καταργήθηκαν, με ένταξη τους στο νέο ΕΠΑΛ και όχι στις άτυπες δομές κατάρτισης και άμεση ΕΠΑΝΑΦΟΡΆ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.                                                                                                                                                                                                                                                               Να μπορούν ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΈΣ ΝΑ ΦΟΙΤΟΎΝ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΆΘΜΙΑΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗ, στους τομείς και στις ειδικότητες που επιθυμούν. Ειδικότερα για φέτος (στο πλαίσιο των μεταβατικών διατάξεων, κι αυτού ακόμα του αντιεκπαιδευτικού νόμου 4186/2013) να λειτουργήσει άμεσα και η Β΄ τάξη του τομέα Υγείας-Πρόνοιας.
2) Μέχρι να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΌΛΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΜΕ ΆΜΕΣΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ  ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, όπως δημόσια επανειλημμένα δεσμεύτηκε ο Υπουργός Παιδείας στη βουλή και ο Υφυπουργός Κος Γκιουλέκας στην συνάντηση που είχε  στις 24/9/13 με τη συντονιστική επιτροπή.
3) ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕI ΑΜΕΣΑ η παραπάνω άδικη και απαράδεκτη Υπουργική Απόφαση για δύο κυρίως λόγους:  
       α. Οι θέσεις που προβλέπει δεν καλύπτουν ΟΛΟΥΣ τους εκπαιδευτικούς που
       βρίσκονται  σε διαθεσιμότητα και  
       β. Εξαιρεί τους παρακάτω κλάδους  εκπαιδευτικών :
    • ΔΕ01.05 Οικοδόμοι
    • ΔΕ10.08 Ηλεκτροσυγκολλητές
    • ΔΕ01.15 Αργυροχρυσοχοΐας
    • ΔΕ01.17 Κομμωτικής
    • ΠΕ18.09 Κοινωνικής εργασίας
    • ΠΕ18.10 Νοσηλευτικής
    • ΠΕ18.11 Μαιευτικής
    • ΠΕ18.29 Φωτογραφίας
    • ΠΕ18.37 Δημόσιας Υγιεινής
    • ΠΕ18.39 Επισκεπτών Υγείας

4) Να προκηρυχθούν ΆΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ  2.122 θέσεις, (925+325+872) ΜΊΑ ΘΈΣΗ ΔΗΛΑΔΉ ΓΙΑ ΚΆΘΕ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΌΠΟΥ ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΌΤΗΤΑ. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτικοί ΟΛΕΣ τις προσφερόμενες θέσεις, για να μπορούν με αίτησή τους να τοποθετηθούν ανάλογα με την προτίμηση και τα προσόντα τους. Οι 2.122 θέσεις που  θα προκηρυχθούν, πρέπει  να αφορούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις: 
α) Να είναι στις ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ
β) Η προκήρυξη να αναφέρει ρητά ότι πρόκειται για ΜΌΝΙΜΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΈΣ ΘΈΣΕΙΣ και οι εκπαιδευτικοί να τοποθετηθούν σ αυτέςΜΕ ΜΕΤΆΤΑΞΗ, με τον ΙΔΙΟ ΒΑΘΜΌ και Μ.Κ. που κατείχαν.
γ) Να μην εξαιρείται κανένας κλάδος και καμία ειδικότητα εκπαιδευτικών από καμία εκπαιδευτική δομή. Είναι άδικο και παράλογονα εξαιρούνται αυτή τη στιγμή με βάση την Υπουργική απόφαση, της κατανομής των 925 θέσεων στα ΙΕΚ-ΣΕΚ, οι κλάδοι που αναφέρονται παραπάνω.
5) Να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες των εξαιρέσεων που προβλέπονται από το νόμο 4172/2013 και εκκρεμούν.
6) ΝΑ ΜΕΤΑΤΑΧΘΟΥΝ  ΑΜΕΣΑ στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όσοι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα διαθέτουν ΔΕΥΤΕΡΟ ή ΤΡΙΤΟ ΠΤΥΧΙΟ (π.χ. δασκάλων, νηπιαγωγών, φιλολόγων, μαθηματικών, φυσικών, οικονομολόγων,  και άλλων)  μετά από αίτησή τους.
7) Οι εκπαιδευτικές δομές του ΥΠΑΙΘ στις οποίες μπορούν να μεταταγούν οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα είναι οι παρακάτω:
α)  Στην Τριτοβάθμια  Εκπαίδευση ως ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ  ΣΤΑ ΑΤΕΙ και ΑΕΙ.  Να δοθεί η  δυνατότητα κάλυψης εκπαιδευτικών αναγκών των ΑΤΕΙ/ΑΕΙ με εξειδικευμένο προσωπικό. Να ζητηθεί από όλα τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα  να είναι φορείς υποδοχής των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών τους .
β) Στις ΣΕΚ και τα ΙΕΚ, καθώς στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) και τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (ΓΓΔΜ), ως ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.
γ) Στα ΚΕΔΔΥ (Κέντρα Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης και Αξιολόγησης), καθώς και στις ΣΜΕΑΕ (σχολικές μονάδες Ειδικής Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης) ως εξής:
                  ι. Εκπαιδευτικό προσωπικό με τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος 3699/2008
                 ιι. Ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό (ΕΕΠ)
                ιιι. Ειδικό βοηθητικό προσωπικό (ΕΒΠ)
             ιιιι. Να επιστρέψουν οι εκπαιδευτικοί της ειδικής αγωγής σε εργαστήρια ειδικής                                     επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) και ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής..
δ) Στους Συμβουλευτικούς Σταθμούς Νέων (ΣΣΝ), στα Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) και στα Γραφεία Σύνδεσης με την Αγορά Εργασίας (Γρα.ΣΥ) - γραφεία των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί.
8)  ΝΑ ΔΟΘΕΊ  ΑΜΕΣΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ ΣΕ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ή ΘΕΣΕΙΣ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ, σε όσους  εκπαιδευτικούς  σε διαθεσιμότητα το επιθυμούν.
9) ΠΑΡΟΧΗ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ: Επειδή πολλοί συνάδελφοι είναι κοντά στη συμπλήρωση του χρόνου συνταξιοδότησής τους, να δοθούν κίνητρα για την αποχώρηση-συνταξιοδότησή τους. Αυτό μπορεί να γίνει: α) με την παροχή πλασματικών χρόνων σύνταξης, β) με τη δυνατότητα εξαγοράς του χρόνου σπουδών (που έχει δοθεί σε άλλους ασφαλισμένους). γ) Επειδή, προέρχονται από «διαθεσιμότητα» (άρα αναγκαστική εκ των άνω επιβολή συνταξιοδότησης) να αφαιρεθεί το αντικίνητρο αποχώρησης πριν από την προβλεπόμενη ηλικία. Απαραίτητη ηλικία να είναι η ελάχιστη προβλεπόμενη (κατά περίπτωση), για αποχώρηση με μειωμένη σύνταξη.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 
ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΡΕ ΚΑΘΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΝΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΕΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΙΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΣΑΝ ΤΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ ΠΟΥ ΞΕΖΟΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΛΥΠΟΘΥΜΙΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΙΘΙΟΠΙΑ,ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΜΕΛΟΝΤΙΚΑ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΑΚΙΑ ΞΥΛΑ ΑΠΕΛΕΚΗΤΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΣΑΜΠΑ ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ,ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΟΣΟ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ