Τετάρτη, Μαρτίου 06, 2013

Επίσκεψη του Δημάρχου Μανόλη Μαργαρίτη στο υπό κατάληψη Γενικό Λύκειο Νάξου

Επίσκεψη στο  χώρο του Γενικού Λυκείου Νάξου  πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 6 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιάννη Κοντόπουλο.
     Ο Δήμαρχος  και ο Πρόεδρος ξεναγήθηκαν  στο.....
χώρο του υπό κατάληψη  Λυκείου από μαθητές και καθηγητές,  προκειμένου να διαπιστώσουν  τις φθορές που έχει υποστεί  το κτίριο και τις ανάγκες  των μαθητών για βελτίωση του  περιβάλλοντος διδασκαλίας. Στη  συνέχεια οι κκ Μαργαρίτης και Κοντόπουλος είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με όσους μαθητές και μαθήτριες βρίσκονταν στο χώρο του Λυκείου και να ακούσουν τους προβληματισμούς και τα αιτήματά τους.
     Κατά τη  δίωρη επίσκεψή του ο Δήμαρχος  διαπίστωσε ότι κάποια τεχνικά προβλήματα, κυρίως στα ξύλινα παράθυρα του κτιρίου, μπορούν να επιδιορθωθούν βραχυπρόθεσμα, ενώ τόνισε ότι θέματα που άπτονται της υλικοτεχνικής υποδομής θα ικανοποιηθούν μέσα από τις αρμόζουσες διαδικασίες. Στο αίτημα των μαθητών να ισχύει το σχολικό δελτίο επιβίβασης στα λεωφορεία καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και όχι μόνο κατά τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες, ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα έρθει πρώτα σε συνεννόηση με το ΚΤΕΛ Νάξου, με το οποίο ο Δήμος έχει συνάψει τη σύμβαση της μεταφοράς των μαθητών, ώστε να αποφευχθούν οι δυσκολίες επιβίβασής τους στο μεσοδιάστημα μεταξύ σχολικής έναρξης και λήξης.
     Ο Δήμαρχος, κάνοντας αναφορά στα πεπραγμένα  από το Δήμο προς τις σχολικές  κοινότητες (δημιουργία ΚΕΔΔΥ στη Νάξο, διατήρηση ελεύθερων από αυτοκίνητα αύλειων σχολικών χώρων κατά τους θερινούς μήνες, δημιουργία σύγχρονων παιδικών χαρών, οικονομική ενίσχυση των Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας, ώστε να μην υπάρχει καμία έλλειψη αναλώσιμων και πετρελαίου θέρμανσης στις 62 σχολικές μονάδες του Δήμου κλπ), δήλωσε τη συμπαράστασή του στους μαθητές, τονίζοντας ότι ένα από τα πρώτιστα μελήματα της διοίκησης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είναι η παιδεία και η ενίσχυση των κοινωνικών παροχών. Ακόμη, ανακοίνωσε στους μαθητές την πρόθεση του για αγορά και διάθεση από το Δήμο στα σχολείαδιαδραστικών εκπαιδευτικών πινάκων, ως ένα επιπλέον βοήθημα στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς και το σχεδιασμό αγοράς οικοπέδου, με την προοπτική ανέγερσης νέας σύγχρονης σχολικής μονάδας.
     Μάλιστα, αναφερόμενος στο πρόσφατο φαινόμενο υποσιτισμού μαθητών, δήλωσε την άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων οργάνων του Δήμου, προκειμένου να παρασχεθούν κουπόνια δωρεάν σχολικής σίτισης στους μαθητές που χρήζουν βοηθείας.
     «Το θέμα αυτό, καθώς έχει την ιδιαιτερότητα να προσεγγίζει ευαίσθητους εφηβικούς χαρακτήρες, έχουμε χρέος να επιλυθεί με κάθε προσοχή και σεβασμό προς την αξιοπρέπεια των μαθητών, με τη συνεργασία των καθηγητών του σχολείου. Καθημερινά βιώνουμε την ανάγκη για ενίσχυση των κοινωνικών παροχών σε άτομα που βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια και πράττουμε ό,τι είναι δυνατόν με σκοπό να βοηθήσουμε. Η παροχή κουπονιών δωρεάν σχολικής σίτισης αποτελεί μια νέα και πρωτοπόρο κοινωνική παροχή από το Δήμο μας, που αποσκοπεί τόσο στην αρωγή των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας, όσο και στην ψυχολογική ενδυνάμωση των ωφελουμένων», τόνισε ο Δήμαρχος.
     Επίσης, κατά  τη συνομιλία του με τους  μαθητές, ο Δήμαρχος ανέφερε: «Με συγκίνηση παρακολουθώ κάθε εκφραζόμενη σκέψη σας, μέσα από την οποία διακρίνω ανθρώπους προβληματισμένους για όλα τα θέματα της σύγχρονης κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που εμείς οι μεγαλύτεροι διαμορφώσαμε. Ωστόσο, κι εμείς έχουμε να κερδίσουμε πολλά από τη μαχητικότητα και την αγωνία των μαθητών. Είμαστε συμπαραστάτες σας, αφουγκραζόμαστε τις διαθέσεις σας και προβληματιζόμαστε με τα αιτήματά σας. Χαιρόμαστε που βλέπουμε συγκροτημένες προσωπικότητες να παλεύουν για το δίκιο τους, γιατί οι σημερινοί μαθητές είναι οι πυλώνες της αυριανής κοινωνίας. Έχουμε υποχρέωση να σας στηρίζουμε, αφού αποτελείτε τους αυριανούς υποστηρικτές του τόπου μας».
    Κλείνοντας την επίσκεψή του, ο Δήμαρχος κάλεσε τους μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία τους, λήγοντας την κατάληψη, καθώς η σχολική χρονιά βαίνει σύντομα στην περίοδο των εξετάσεων και δεν θα πρέπει να χαθεί κι άλλος πολύτιμος σχολικός χρόνος.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ!!!

Ο δήμαρχος τη «δουλειά» του κάνει…. Με την καχυποψία όμως που με διακρίνει, εύκολα θα έλεγα πως η πολλή και μεγάλη του κατανόηση στα προβλήματά σας, δείχνει πως το μόνο προφανώς που αναζητά, είναι μια προσωρινή ευκαιρία «θετικής» εμπλοκής του στο θέμα. Πρακτικά πριν το πρόβλημα μεγαλώσει, πριν καν δημιουργηθεί, στο κομμάτι που θεσμικά τον αφορά, με βεβαιότητα όλοι θα συμφωνούσαμε, πως δεν πέτυχε, «τρέχοντας» τώρα να «καταθέσει» «ενώπιόν» σας (αν είναι δυνατόν) μαυρογιαλουρίστικες υποσχετικές.
Κουβέντα δεν άκουσα βέβαια από καμιά πλευρά για την «παραπαιδεία» και τον αριθμό των «χυδαίων» «φροντιστηρίων», των «ιδιαίτερων» ατομικών, των εξωσχολικών(ξένων γλωσσών ,αθλητισμού, χορού κλπ) που απομυζούν κυριολεκτικά ποσά τέτοια ( και τις περισσότερες φορές «μαύρα») που θα αποτελούσαν σοβαρό επικουρικό μηνιαίο εισόδημα στις οικογένειές σας.
Η αναφορά στο πρόβλημα θα κόστιζε στον «υπερευαίσθητο» δήμαρχό μας, ψήφους, στους καθηγητές σας, εργασία περισσότερη (σε κάποιους και χρήματα) σε σας δε, την υποχρέωση συνέπειας σχολικής και παρακολούθησης με «ενθουσιασμό» ( και άντε… αφού σας έπιασε ο πόνος και δικαιολογημένα, για τους υποσιτιζόμενους συμμαθητές σας, με την ίδια ένταση να μην πω και μεγαλύτερη, διεκδικήστε και την ίση πνευματική «τροφή» τους, με πολλούς τρόπους) και τέλος στα γνωστά υποζύγια τους γονείς σας, θα επέφερε ΜΟΝΟ ελάφρυνση χρηματική από 1.000,00 μέχρι 3.500,00 ευρώ το χρόνο. Καλά μου παιδιά ανεξάρτητα από το τι θ’ αποφασίσετε (;) αναλογιστείτε, πως ο δημόσιος λόγος που επιλέξατε για να γνωστοποιήσετε τα προβλήματά σας, επιφέρει, κριτική καλόπιστη και κακόπιστη πολλές φορές και βέβαια την τεράστια ευθύνη της αποτελεσματικότητας και της μελλοντικής παραδειγματικής παρουσίας σας στο χώρο του νησιού μας.
Το «κάγκελο» με το οποίο αλήθεια συντάσσομαι ελάχιστες φορές, στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι του τόπου μας, είναι εύκολο να καταλήξει να γίνει μπροστά στα αθώα βλέμματά σας «της πουτάνας* το κάγκελο» με δυσάρεστες συνέπειες μόνο για σας.

* Ιστορικές σημειώσεις:

Λέγεται ότι προπολεμικά αλλά και λίγο αργότερα, όταν αγκυροβολούσε τότε στον όρμο του Φαλήρου ο συμμαχικός στόλος, οι ιερόδουλες της εποχής συνωστίζονταν στη μεγάλη μεταλλική εξέδρα που υπήρχε τότε στη παραλία του Νέου Φαλήρου και μάλιστα στα κάγκελα της δεξιάς πλευράς (προς τον εξερχόμενο) που έβλεπαν προς την Ακρόπολη στα οποία και ανέμεναν τους επίδοξους πελάτες τους. Όταν όμως δεν υπήρχε ο στόλος τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς απέτρεπαν την οποιαδήποτε παραμονή εκεί χαρακτηρίζοντας το χώρο ως «της πουτάνας το κάγκελο». (Πηγή: Βικιπαίδεια)

«Ο ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΝΙΚΛΕΙΟΥ» Της νήσου Νάξου

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ.
ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ.