Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2013

Υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση για το αποχετευτικό δίκτυο των παραλιακών οικισμών στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

 Υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 28 Μαρτίου, η εργολαβική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου "ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Δ.Δ. ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ" από το Δήμαρχο Μανόλη Μαργαρίτη και τον εκπρόσωπο της εργοληπτικής εταιρίας «Μ.Τ. ΑΤΕ», Στάθη Μανδηλαρά.
     Το έργο, συνολικής  δαπάνης 3.553.923 ευρώ, έχει ενταχθεί  και χρηματοδοτείται από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη" στον Άξονα  Προτεραιότητας "02 - Προστασία και...........
 Διαχείριση Υδατικών Πόρων"  του Ε.Π. "Περιβάλλον - Αειφόρος  Ανάπτυξη", με τη συγχρηματοδότηση  του Ταμείου Συνοχής. Η ολοκλήρωση  του όλου έργου θα γίνει  εντός 24 μηνών και αφορά στην  κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης  των παραλιακών οικισμών Πλάκας, Αγ. Προκοπίου και Αγ. Άννας   και τη μεταφορά των λυμάτων  τους μέσω αγωγών βαρύτητας  και καταθλιπτικών αγωγών στο  υφιστάμενο καταληκτικό αντλιοστάσιο. Το συνολικό εσωτερικό δίκτυο  αποχέτευσης ανέρχεται σε 27.750m., ενώ  περιλαμβάνεται και η κατασκευή  οκτώ (8) αντλιοστασίων καθώς και  η αναβάθμιση του υφιστάμενου  αντλιοστασίου.

   Ο Δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης, κατά την υπογραφή της σύμβασης, δήλωσε: «Ένα σοβαρό πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν οι παραλιακοί και πλέον τουριστικοί οικισμοί του Δήμου μας, θα είναι σύντομα παρελθόν. Οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες και οι επισκέπτες των περιοχών του Αγίου Προκοπίου, της Αγίας Άννας και της Πλάκας, απαλλάσσονται άμεσα από το πρόβλημα της ανεπάρκειας του αποχετευτικού δικτύου, ενώ η προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών εξασφαλίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ένα μεγάλο έργο, χρηματοδοτούμενο από κοινοτικούς πόρους, ξεκινάει. Στην παρούσα οικονομική δυσχέρεια, τα μεγάλα δημόσια έργα αποτελούν διέξοδο για πληθώρα συντοπιτών μας, οι οποίοι θα βρουν εργασία, καθώς μάλιστα η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων είναι  σοβαρό μέσο ανάπτυξης σε όλους τους τομείς».
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

6 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΑΡΑΚΗ...........

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΑΝΕ Ο ΜΑΡΑΚΗΣ ΕΡΓΑ ???

Ανώνυμος είπε...

Έκανα έκανα ρε μουνια όλα εγώ τα έκανα αχάριστοι γουρούνια χωρίς εμένα το νησί θα ήταν 100 χρόνια πίσω το μυαλό μου σας έφερε εδώ... τεταρτους σε όλοι την Ευρώπη ρε σας έφτασα αχάριστοι ναξιωτες!!! ! Ολα εγώ τα έχω κάνει αλλά έφαγα κιόλας έφαγα και χόρτασα και τώρα χωνεύω και σας κλανω στην μούρη έναν έναν ξεχωριστά αχαχαχαχαχαχαχα ζαβοι...

Προσοχή:τα πρόσωπα είναι τυχαία για την εξέλιξη του σεναρίου.

Ανώνυμος είπε...

σε κανα φυσικοθεραπευτη να παει ο μαργαριτης για το χερι του απο τις πολλες υπογραφες των πολλων εργων...........

Ανώνυμος είπε...

7:33μ.μ , ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ.....
ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΤΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟ..ΚΑΙ ΜΟΥΝΙ..
ΘΑ ΣΕ ΣΥΣΤΗΣΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΑΡΑΚΗ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ......
ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΑ!!!
ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!