Δευτέρα, Νοεμβρίου 07, 2011

ΝΕΟ Δ.Σ. ΣΤΑ ΗΜΕΡΟΠΛΟΙΑ

Μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 04 Νοεμβρίου 2011, συγκροτήθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματικών Τουριστικών Ημερόπλοων Σκαφών, που απαρτίζεται από τα κάτωθι μέλη :
Τριανταφύλλου Δημήτριος .............Πρόεδρος
Βουλουμάνος Νικόλαος .................Α’ Αντιπρόεδρος
Κακάς Πάρης ................................ Β΄ Αντιπρόεδρος
Τζιαμουράνης Αθαν. ......................Γενικός................. Γραμματέας

Κτενάς Κων/νος ............................ Αναπλ. Γεν. Γραμματέας,

Παπικινός Πέτρος ..........................Ταμίας

Βουτηράκος Πέτρος .......................Έφορος Δημοσίων Σχέσεων.



Ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης που απασχόλησε τα παρευρισκόμενα μέλη, της Γενικής Συνέλευσης, ήταν η αιφνίδια απαγόρευση απόπλου Ημεροπλοίων που υπόκεινται σε κλάση, στις αρχές Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα την «καταστροφή» πολλών επιχειρήσεων του θαλάσσιου τουρισμού, που ασχολούνται με την ημερήσια κρουαζιέρα.


Μετά τα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετώπισε ο Ρωσικός Νηογνώμονας, σχετικά με την έκδοση πιστοποιητικών κλάσης και την αδύναμη προσπάθεια της πολιτείας να δοθεί κάποια ουσιαστική και άμεση λύση, πολλά πλοία σταμάτησαν τα ταξίδια τους στο αποκορύφωμα της εργασίας τους, με όλα τα επακόλουθα αρνητικά αποτελέσματα.


Τα παρευρισκόμενα μέλη της ΠΕΝΕΤΗΣ, ζήτησαν την συνέχιση των προσπαθειών για την δημιουργία ισοδύναμων μέτρων από τον ΚΕΕΠ, μια και η ενθαρρυντική απαντητική επιστολή τους σχετικά με την αποδοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην δημιουργία των κανόνων αυτών, ίσως δώσει ελπίδες επιβίωσης σε πάρα πολλές επιχειρήσεις που εμπλέκονται με την ημερήσια κρουαζιέρα αλλά και σε εκατοντάδες απασχολούμενους ναυτικούς.



Το νέο Δ.Σ., δεσμεύθηκε στη συνέχιση των αγώνων που έχουν ήδη ξεκινήσει για το συγκεκριμένο θέμα καθώς και στην εντατικοποίηση νέων, προκειμένου να κινητοποιηθεί η πολιτεία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος που τόσα χρόνια έχει παραμεληθεί, από την ανύπαρκτη κυβερνητική πολιτική.

Οι εναλλαγές του πολιτικού μας τοπίου, οι μετατροπές και μετακινήσεις κυβερνητικών και υπηρεσιακών παραγόντων καθώς και η δύσκολη οικονομική κατάσταση που διανύουμε, έχουν οδηγήσει τα Ημερόπλοια, όπως και πολλούς άλλους κλάδους στο « οικονομικό μαρασμό».

Η ιδιαιτερότητα που έχει ο κλάδος μας, λόγω της εποχικότητας του και η κάθετη αύξηση των εξόδων, τον οδηγούν στην κατάρρευση του .


Στόχος του νέου Δ.Σ., είναι η αναγέννηση, αναβάθμιση και ενδυνάμωση του κλάδου, με την στήριξη της πολιτείας μια και τα περισσότερα από τα αιτήματα που έχουν κατά καιρούς κατατεθεί, ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ, που «αιμορραγεί » αυτή τη στιγμή.

Ως Έλληνες κατανοούμε την κατάσταση της χώρας μας και αναμένουμε, ως επιχειρηματίες όμως, βλέποντας τις επιχειρήσεις μας να «βυθίζονται», είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε κίνδυνο που μας οδηγεί εκεί.




Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Τριανταφύλλου Δημ.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :